otomatik şanzıman?manuel şanzıman?

otomatik şanzıman?manuel şanzıman?

• Kullanılan toplam oy
    281
bence otomatik,
insan hatasını minimize ediyor en azından,
iddaa ediyorum, otomatik vites arttıkça maddi hasarlı kazalar azalacaktır.

bence otomatik,
insan hatasını minimize ediyor en azından,
iddaa ediyorum, otomatik vites arttıkça maddi hasarlı kazalar azalacaktır.

Peki araç hata yaparsa ne olacak?Uçaklarda da otomatik pilot var ama acil durumlarda kumandayı pilot alır.Bu konuda sizinle seve seve iddiaya girerim.

Erman bey, arkanızdayız, forever manuel gerisi hikaye :D

Peki araç hata yaparsa ne olacak?Uçaklarda da otomatik pilot var ama acil durumlarda kumandayı pilot alır.Bu konuda sizinle seve seve iddiaya girerim.

otomatik vites kaza oranlarını artırabilecek ne gibi hatalar yapabilir? açıklar mısınız? uçaklardaki otomatik pilot ile araçlardaki otomatik vitesin kazaya sebebiyet açısından ne alakası var?

otomatik vitese binmek odev yaparken hadi gel yardım et gibidir. manuel vites ise herşeyi kendin yapıp sonuc almaktır. risk almaktır kimi zaman. ama hazzı her zaman daha fazladır.

otomatik vites kaza oranlarını artırabilecek ne gibi hatalar yapabilir? açıklar mısınız? uçaklardaki otomatik pilot ile araçlardaki otomatik vitesin kazaya sebebiyet açısından ne alakası var?

Peki o zaman ben size aynı soruyu iddianın orijinal haline uygun şekilde sorayım, manuel vites kaza oranını ne şekilde artırabilir?Ya da otomatik vites sürüş güvenliği ile ilgili nasıl bir katkı sağlayabilir?ESP, ABS gibi bir sistem değil ki bu.Hiç değilse manuel viteste, vites küçültüp kompresyonla aracı yavaşlatabilme, vitesin zamansız atmasına engel olabilme gibi bir imkan var.Eğer şoför iyi ise manuel vites her zaman daha güvenlidir.

Peki o zaman ben size aynı soruyu iddianın orijinal haline uygun şekilde sorayım, manuel vites kaza oranını ne şekilde artırabilir?Ya da otomatik vites sürüş güvenliği ile ilgili nasıl bir katkı sağlayabilir?ESP, ABS gibi bir sistem değil ki bu.Hiç değilse manuel viteste, vites küçültüp kompresyonla aracı yavaşlatabilme, vitesin zamansız atmasına engel olabilme gibi bir imkan var.Eğer şoför iyi ise manuel vites her zaman daha güvenlidir.
direkisyon hakimiyeti daha fazla. iki elinizde sürekli direksiyonda. vites dikkatinizi dağıtmıyo... bu da olası kazaları engelliyo...

bu dediklerim tabiki normal kullanıcı kitlesi için geçerli. perofesyonel sürücüler için değil. yeni araç kullanmaya başlayan kişiler içinde bütün dikkatini yola verebilmesi ve vites ile haşir meşir olmaması kazaya sebebiyeti azaltacaktır...

bildiğiniz gibi otomatikte vites küçültmek mümkün. o yüzden manuel vites ile yapabileceğiniz bi çok şeyi yapabiliyosunuz. ekstra olarak tiptronik şanzımanlar bu tür olanakları çok daha fazlasıyla sağlamakta...

arabanın kontrolu bende olmalı v.s cümleler okudum bana biraz ilginç geldi. otomatik şanzımanda kompresyon, vites büyütme, küçültme v.s bu tip şeyler manuel viteste olduğu gibi yapılabiliyor. Tek fark birinde pedala basıyorsun, birinde basmıyorsun. Sonuçta kontrol istediğin zaman yine sende oluyor. Bana göre otomatik ve manuel arasındaki tek fark kişinin sürüş tarzı ve zevkiyle alakalı.

Geri