SEAT IBIZA yı nasıl bilirsiniz?

Abi teste gittim araba güzel ama 1.2 deli gibi yakıyor.dizelde ise full Donanım yok.ama Opel dizeli gibi az yakmıyor en az 1-1.5 lt fazla.

i30 dizeli eğer verdiği değerler doğru ise çok ekonomik bir araç ama fiyatının da maşallahı var. :)

i30 dizeli eğer verdiği değerler doğru ise çok ekonomik bir araç ama fiyatının da maşallahı var. :)

Bunlar geçen sene yaptıkları açıklamada fabrika Yakıt verilerinde yalan söylediklerini itiraf ettiler.bi de bu yeni cvt şanzıman sıkışık trafikte lambalarda beklerken Isınma yapıyormuş çok beklenilen durumlarda Boşa almak tavsiye ediliyor.manuelden zevk alan ben asla bunların otomatiğini düşünmem.manuel otomatik farkı dizelde 1.5-2 lt.tabi eski otomatiği kastediyorum Yakıt verilerinde.

şirket aracı bakıma girince 5500km de 1.2 tsi dsg ibiza göndermişlerdi. Malzeme kalitesini ben beğendim en dikkat ettiğim şeydir. Çok yumuşak değildi kapılar alt bölüm falan ama bastırdığımda da hiç ses yoktu torpidoda falan. Gaz çok geç tepki veriyordu birkaç kere deneme amaçlı 0 dan tam gaz kalktım gaza tam basınca yaklaşık 1 saniye sonra harekete geçiyor. turbo lagı azdı hemen gitmeye başlıyordu bu özelliğini beğendim. kickdown yapınca ama gecikmenin bariz farkına varıyosunuz. otomatiği çok çok güzeldi zaten 7 ileri dsg adını duyurmuş yorumsuz :) performansıda gayet tatminkardı aşağı yukarı bu güçte araçlar kullandım ama ibiza çok daha atik geldi. genelde c segmenti araç kullanma şansım oluyor o yüzden yol tutuşunu kıyaslayamayacağım fakat çok güven vermese de tedirgin hissettirmedi. yakıtı olarakta ortalama 7 litre gösteriyordu. trafiğe çok girmedim ama biraz zorladım. corsa polo fiesta ibiza 4 lüsünden birini seçsem ilk fiesta sonra ibiza seçerdim.

GvMXYN.jpg

DSG deyince herkes bir adım geri duruyor. Sebebi de özellikle internet ortamında ki yersiz abartmalar yüzünden oluyor. Aslına bakarsanız önceleri bende öyle düşünüyordum fakat iş ortamımda sık rastladığım Vw grubu DSG'li araçlarda ki sorunsuzluğu anladıktan sonra ufkum açıldı. :D En başta bu biraz piyango işi. Mesela bizim şirket aracı olarak kullandığımız 1.6 TDi ve 1.4 TSi Jetta'da hiçbir sorun yaşamadık ki dizel olanı 148.000 civarıydı. Fakat 15.00 civarında sorun yaşayan da duydum. Durum bu olunca alınmaz halemi geliyor ? Bence değil.. 2 yıl garantiye ilave 3 yıl daha garanti yapılıp 5 sene gönül rahatlığıyla binilebilir.
Ayriyetten daha başka tercihlerde düşünüyorsanız Hyundai i20 , Ford Fiesta , yeni Corsa'da düşünülebilir. Bagajı çok fazla kullanmıyorsanız i10'lara dahi bakılabilir her yönden yeterli olacağına eminim.

Tork konventörlü otomatik vitesler gibi gaza bastığınız an uçmaz dsgde.tepkiler seri değil.ama siz benzinli alacaksınız dsg sorunu olacağını sanmıyorum.dizellerde bu problem sık yaşanıyor.

Bogazına kadar dolu araç. Ekonomi desen başka bir güzel 5 yıl garanti daha ne olsun? LPG bilmem ne gibi saçma sapan işler ile zaman tüketmeye dahi değmez... yağını suyuna bakacaksın tepe tepe kullanacaksın. Bence bu marka değerlendirme kesin kez alınması gerek. Devir ekonomi devri. Sağlamlık devri... garanti ne kadar uzun o kadar işi sağlama alma devri.

Nadir abi garanti işini cok gozunde buyutuyorsun , hele ki opelde , herseye normal gozuyle bakan servis elemanları ıle dolu , duydugum kadarı ıle wv nın de kalır yanı yokmus , şu anda en ilgili davrananlar; sorunlarını bir şekilde ortmeye calısan Hyundai araçların servisleri , onun dışında al birini vur ötekine .
Valla ilk bakımımı bıle garantıyı bozmak pahasına kendım yaptım , sonra arabama koyacaklar 10-40 yagı , kısa vadede bişey olmaz ama ben arabama uzun sure, uzun km ler binmek istiyorum , bu yuzden opelin servisinde 30 TL lık 4L 10-40 yaga 100TL verecek kadar zengin de degilim , arabama verdigi zarar da cabası hem...
Hangi opel servisi Corsa C-Meriva A-Combo B nin direksiyon kutusunu garanti dahilinde degiştirmiş ki?
Ya 1.2 D corsalarda kronik olan klima açık iken fren şişmesi problemi için daha yeni opel Turkiye ile konusmalarımı sonlandırdım , sonuç ; ''-Sadece sizin arabanızda degil butun corsa 1.2 lerde bu olay yasanmakta bu yuzden bunu sorun olarak gormuyoruz , frenlerınız her corsa 1.2 ile aynı sertliktedir'' harbıden 2014 corsa denettiler hill holder olmasa (onda daha barizdi kendı arabama şukrettım) klima açık iken durabilmek imkansız... Ama opel için bu gayet normal bişey . Opelde çalışan bir gorevliden kronik lafını duysam dişimi kıracagım zaten... İnsanları salak yerıne koymayı cok seviyorlar. Yanı dıyecegım o ki Nadir abim , servise-garantiye güvenip sıfır araba almak çok saçma. Sıfır araba almanın tek mantıklı tarafı geçmişinin sadece sende olması...:cool:

i20 uygun bence birde lpg olmadan biraz can sıkar yakıt konusunda o kesin. Aslında para olacak i30 alacaksın hayalimde araç desem abartmış olmam sanırım. Özellikle şimdiki araçlarında 7 ileri vites ekonomisi de fena sayılmaz.

Geçtiğimiz hafta uzun yolda kullanma frsatım oldu. Toplamda 1100-1200 km civarında kullandım arabayı. Yani i30 u. Oldukça rahat bir kullanımı var gerçekten. Yakıt olarak ta benim corsa ya göre oldukça cimri diyebilirim. Gerçi hız limitlerini çok zorlamadım. Genelde 120 yi geçmedim ama arada sırada 160-180 lerde seyrettiğimde oldu. Yakıt ortalaması 7.0 civarında. Araç genel olarak sürekli şehir içi trafiğinde. Yılda bir yada iki kere uzun yola gidiyor.

Gerçi dizelle benzinliyi kıyaslamak olmaz ama motorunun 1.6 olması aracı bariz rahatlatıyor. Bizim Corsa larda 1.6 olsa eminim daha az yakar.

Son düzenleme:
Ortalama 60000 i gözden çıkarınca seçenekler çoğalıyor. Leon golf juke vs..vs..vs..:D

O rakamlara d sınıfı düşünürdüm ben.

Ben genel olarak HB tarzında arabalardan yanayım. Sedan tarzında arabalar pek bana göre değil. Arabanın arkasını kestiremiyorum bir türlü..:D

Geri