Şok yakıt tüketimi astra...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okanttnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar araç Astra 1.3cdti.

Yukarıdaki arkadaş cruise control kullanarak 1 litre aşağı çekebilirsiniz demiş.

Minimum 3.5lt gördüm o sırada 98km çoktan geçmişti bile.

Denizli-Nazilli-Aydın yolu düz bir yol fakat Aydın-Çine-Yatağan-Bodrum-Didim-Söke-Kuşadası güzergahında düz yolu unutuyorsun yani sürekli inişli çıkışlı virajlı yollar.:) Yani şöyle diyebilirim izmir-manisa yolunu biliyorsanız bu yolun gibi inişli çıkışlı yollardı...

Ayrıca bodrumda şehiriçinde kayboldum 2 kere aynı yoldan geçtim sahil şeridinde yol ilerlemiyordu zaten yayalardan ve yollar o kadar dardı ki anlatamam...

Didimde şehiriçinde 10km olsada gezdim ve sökede outlerde gezdiğimizden sürekli kontak kapatıp açtım belki 8defa. 6 outlet var zaten. 2 tuvalet molası.:good:

Kuşadasında şehiriçindede kadınlar plajına gidene kadar aynı yerden 2 defa geçtim malum şehrin yabancısı olunca gece gecede birşey anlamadığımızdan böyle gereksiz şehiriçi gezmeleri yaptık.

Yani bu veriler şöyle 730km toplam kat edilen yol fakat bunun içinde yaklaşık olarak 70-80km şehiriçi verileri var arkadaşlar.

Denizli-İzmir güzergahında gitsem ortalamam muhakkak 3.6-3.7lt olurdu.

değerler çok iyi hiç yokuş çıkmadın anlaşılan,

ya iyi değerler aslında ama 3 ytl olan eurodiselden sorna pek sevindirici değil

o La La

cc kulllanılarak mı kat edildi bu meseafe ayrıca kaça sabitlediniz sabitken sabit değilken ki ortalama süratiniz kaç km di :)

cc kulllanılarak mı kat edildi bu meseafe ayrıca kaça sabitlediniz sabitken sabit değilken ki ortalama süratiniz kaç km di :)

cc 82-84km hızda sabitledim.

Denizliden aydına kadar en az 8-9 ışıkta takıldım , şehiriçinde 80km gezdim ve ortalamam 70kmdi.

Cruise Control le bence yakıt sarfiyatı daha aşağı düşmüyor çünkü yolda en ufak bir engebe olduğunda gazı köklüyo arabayı hızında sabit tutabilmek için oda çok yaktırıyo

Geri