Vallaha bazı arkadaşlar yakıt verilerini pek beğenmemiş. Yok normalmiş zaten dizel az yakıyormuş vs vs gibi laflar etmişler.
Ben bu gezi süresince 4.1lt ortalama tutturdum yaklaşık olarak 730km süresince ve gezide 80km şehiriçinde gezdim...
Ayrıca Aydın-Bodrum-Didim-Söke-Kuşadası yollarından haberi olan arkadaşlar varsa bu yolların nasıl yollar olduğunu anlatsınlar bir zahmet.
Yoksa aydına kadar yani 131km sonucunda olan yakıt verisi 3.7lt yani
3.7x3.13ytl(denizlideki fiyat) =11.5ytl yani 115yeni kuruş yakmışım. İzmirde olsam 110yeni kuruş.
Ayrıca araçta 2 kişi ve bagaj dolu olarak yola çıktık.
Zaten bu konuyu açmamdaki sebep forumlarda çoğu arkadaş yok astra cdti kasayı kaldırmıyor , kaldırmadığı içinde çok yakıyor gibi laflarından dolayı açtım.
Benim astra cdti fabrika verilerine engebeli yollarda ulaşabiliyorsa , sizin çok yaktığınız dediğiniz astranızda sorun değil , sorunun sizden kaynaklandığını belirtmek istemiştim.:good:
Astra cdti ile daha az yakan arkadaş varsa benim gibi herşeyi yerli yerince güzelce belgelesin anlından öpeceğim. Ama minimum 130km yaparak ortalamayı gösterecek yoksa benim 45den-88km sonunda ortalamam 3.5lt'idi...
Buyrun bunlarda kanıtları.
45kmden-88kmye kadar ortalama böyle devam etti...
Dümdüz yolda bu kadar düşebiliyor aslında ama günümüz koşullarında her yolun bu kadar düz olmayacağından bu verileri paylaşmamıştım. Ayrıca bu 3.5lt verisine kınıklı kampüsten başlayarak ulaştım yani şehiriçinden şehirdışına çıkana kadar denizlide en az 10 ışık var bilen arkadaşlar varsa onlar teyit etsin.
Saygılar efendim.