Şok yakıt tüketimi astra...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okanttnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer depo 52 lt ise yaklaşık 138 ykr yakmış oluyor ki çok iyi.

bence depo full olarak yola cıkmayın cunkı her kılogram basına fazlalık yuk yakıt tuketımınıde bırazda olsa artırır

o kadarda abartmayın arkadaşarr.dizeller gerçekten baya ekonomik yaa.bende lpg taktırmayı düşünüyorum uzun yolda 210 ykr yaktım benzinle arabadada 5 kişi varken bide.

Vallaha bazı arkadaşlar yakıt verilerini pek beğenmemiş. Yok normalmiş zaten dizel az yakıyormuş vs vs gibi laflar etmişler.

Ben bu gezi süresince 4.1lt ortalama tutturdum yaklaşık olarak 730km süresince ve gezide 80km şehiriçinde gezdim...

Ayrıca Aydın-Bodrum-Didim-Söke-Kuşadası yollarından haberi olan arkadaşlar varsa bu yolların nasıl yollar olduğunu anlatsınlar bir zahmet.:alkis:

Yoksa aydına kadar yani 131km sonucunda olan yakıt verisi 3.7lt yani

3.7x3.13ytl(denizlideki fiyat) =11.5ytl yani 115yeni kuruş yakmışım. İzmirde olsam 110yeni kuruş.

Ayrıca araçta 2 kişi ve bagaj dolu olarak yola çıktık.

Zaten bu konuyu açmamdaki sebep forumlarda çoğu arkadaş yok astra cdti kasayı kaldırmıyor , kaldırmadığı içinde çok yakıyor gibi laflarından dolayı açtım.

Benim astra cdti fabrika verilerine engebeli yollarda ulaşabiliyorsa , sizin çok yaktığınız dediğiniz astranızda sorun değil , sorunun sizden kaynaklandığını belirtmek istemiştim.:good:

Astra cdti ile daha az yakan arkadaş varsa benim gibi herşeyi yerli yerince güzelce belgelesin anlından öpeceğim. Ama minimum 130km yaparak ortalamayı gösterecek yoksa benim 45den-88km sonunda ortalamam 3.5lt'idi...

Buyrun bunlarda kanıtları.

43734966mu0.jpg

45kmden-88kmye kadar ortalama böyle devam etti...

37016598jm5.jpg

Dümdüz yolda bu kadar düşebiliyor aslında ama günümüz koşullarında her yolun bu kadar düz olmayacağından bu verileri paylaşmamıştım. Ayrıca bu 3.5lt verisine kınıklı kampüsten başlayarak ulaştım yani şehiriçinden şehirdışına çıkana kadar denizlide en az 10 ışık var bilen arkadaşlar varsa onlar teyit etsin.

Saygılar efendim.

bence depo full olarak yola cıkmayın cunkı her kılogram basına fazlalık yuk yakıt tuketımınıde bırazda olsa artırır

Hocam dünya rekoru kırmak amacında değildim yahu.:)

Kaliteli istasyondan almak farklı gezide istasyondan alıp sonra kaliteli yakıtmıydı acaba diye düşünmek farklı.

emeğe saygı arkadaşlar..arkadaş faydalı bişey sunmuş ortaya şahsen bende 1.3 az geleceğinden 1.6 benzinli aldım.bu konuyu önceden yazmış olsaydı arkadaş.dizel astra alırdım.

bizde yarım depoyla iki defa kadıköy kartal yapıyoruz diye seviniyoruz:):)

haklısınız dizeller ekonomik ama bakımları ağırrrrrrrr.

http://www.opaloto.com/bakim.asp

Diğer opel araçları için bilmem ama kendi aracım ve benzinlisi için fikir sahibiyim...

Kısaca özetlemek gerekirse

Astra H 1.3cdti 90bin bakım toplamı : 2295 YTL

Astra H 1.6 benzinli 00bin bakım toplamı : 2500 YTL

İki aracında yılda 15bin km yaptığını varsayarsak 6 yılda dizel aracın masrafı daha düşük oluyor.

Ayrıca 1300cc altında oldugundan yılda vergi diliminden 251ytl tasarruf sonucunda 251x6=1500YTL tasarruf oluyor.

YANİ ARACI KULLANMASAK BİLE 90BİN KM YADA 6 YILDA 1750YTL TASARRUFLU CDTİ , 1600CC BENZİNLİ İLE KIYASLADIĞIMIZDA...

Artık şu dizellerin bakımları benzinlilere göre pahalıdır tabusunu yıkalım.:)

Söz konusu dizel benzinli kıstası sadece astra ile ibaret. Yoksa Touareg 90bin bakımı 3500ytl tuttu.:mad: Ve 10binde bir bakıma giriyor...

Denizli'ye izmir'den ben 2001 edition ile 5.4lt/100km ile gidiyorum. Ama benimki benzinli hız ort hız 86 km/sa. Yavaş gittiğimden değil dur kalk ışıklar çok

Geri