Şok yakıt tüketimi astra...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okanttnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cruise Control le bence yakıt sarfiyatı daha aşağı düşmüyor çünkü yolda en ufak bir engebe olduğunda gazı köklüyo arabayı hızında sabit tutabilmek için oda çok yaktırıyo

Arkadaşım düşüncene saygı duyarım fakat tüm denemelerimde nereden baksak 0.3-05lt arası cc ile daha az yakıt yakıyor.

Rampa çıkarken bizim ayağımıza engel olamadığımızdan daha fazla yakıt tüketiyoruz.

Arkadaşım düşüncene saygı duyarım fakat tüm denemelerimde nereden baksak 0.3-05lt arası cc ile daha az yakıt yakıyor.

Rampa çıkarken bizim ayağımıza engel olamadığımızdan daha fazla yakıt tüketiyoruz.

:good: :good: kesinliklee...

ya bende benznlı zannettm ...dizelde ugrasılırsa yaplr ben msla 1.6 ile en fazla kasmayla 6.1 yapmstm 1000 kmde

yaktığı yakıt çok normal hızına göre.okdarda abartı az yakmamış bence.:( hesaplarsak(60lt için konuşuyorum)
1depo euro dizel= 60 * 3.11 =186.600YTL(Aydın'daki litre fiyatı)
Yaptığı yol 730+450(Menzil)=1180
1Km'de yaktığı=186.600/1180=158Ykr yapar.
yani bu değerlerden yola çıkarak birde araç 1.3 dizel +cc bulunduğu vede arkadaş sabit devir ve hızla gittiği için yaktığı yakıt çok normal.hesaplamadan önce banada çok iyi geldi ama hesapladıktan sonra sanki şok bi yakıt tüketimi varmış gibi gelmedi.bence 1.3 dizel astra için km'de 158 ykr gayet normal bi yakıt.:good:

vay be gerçekten az yakıyor.benimkide bu değerlerde.ibrenin geç inmesi çok güzel birşey:)astra 1.3 CDTi gayet performanslı bir araç.1.3 diyince herkesin aklına hantallık,ağırlık geliyor ama arabanın turbosunu bir hissedin ne olduğunu anlarsınız.

gerçekten güzel değerler...bende kendime hakim olarak 46lt benzinle 890km yapmıştım...İnişli yollarda yol bilgisayarının 3.8lt göterdiğ bile olmuştu...

yaktığı yakıt çok normal hızına göre.okdarda abartı az yakmamış bence.:( hesaplarsak(60lt için konuşuyorum)
1depo euro dizel= 60 * 3.11 =186.600YTL(Aydın'daki litre fiyatı)
Yaptığı yol 730+450(Menzil)=1180
1Km'de yaktığı=186.600/1180=158Ykr yapar.
yani bu değerlerden yola çıkarak birde araç 1.3 dizel +cc bulunduğu vede arkadaş sabit devir ve hızla gittiği için yaktığı yakıt çok normal.hesaplamadan önce banada çok iyi geldi ama hesapladıktan sonra sanki şok bi yakıt tüketimi varmış gibi gelmedi.bence 1.3 dizel astra için km'de 158 ykr gayet normal bi yakıt.:good:

Opel astranın deposu 60lt değil 52lt...

730km gezdiğim yerde 70-80km şehiriçi trafiği vardı.

İstersen hesaplamayı böyle yap tekrar konusalım.:)

Geri