Herkese merhabalar , iyi forumlar
Arkadaşlar 4 gün önce kendime 2008 Accent Era 1.5 CRDi VGT aldım ve beni tedirgin eden bir durum var.
Daha önce dizel araç kullanmıştım ama çok fazla tecrübem yok. Daha fazla uzatmadan konuya gireyim en iyisi
Aklıma takılan durum araç hareket halindeyken devir saati 1500 d/dk bulunca ıslık sesi gibi gibi . bir ses çıkartıyor bu ses rölantideyken olmuyor yada dizelde rölantide gaza basmak sakıncalı olduğu için ben duymak istemiyorum
Şimdi bu ses çok asırı değil dikkatli dinlemedikten sonra pek duyulacak ses değil.(Klimayı 1. kademede açınca duymuyorsun) Ayrıca çekişinde bir sıkıntı yok. Egzozdan kara,beyaz,mavi vs vs. dumanda atmıyor. Daha demin ustamın yanına gittim ustam genelde turbo dizel araçlar 60.000 km'den sonra turboları ötmeye başlar. Pervaneden kaynaklanabilir sana bir sıkıntı yaratmaz için rahat olsun falan dedi ama benim için rahat değil. Bu sorun neyden kaynaklanıyordur ? İleride sorun yaratırmı ? Ne gibi masraflarla sorundan kurtulabilirim ? Turboyu değiştirsem kökten çözüm olurmu ? Sevgili opelim.net sakinleri, Çelik motor kullanıcıları ve turbo dizelde bu sorunu yaşamış arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim ...
Arkadaşlar 4 gün önce kendime 2008 Accent Era 1.5 CRDi VGT aldım ve beni tedirgin eden bir durum var.
Daha önce dizel araç kullanmıştım ama çok fazla tecrübem yok. Daha fazla uzatmadan konuya gireyim en iyisi
Aklıma takılan durum araç hareket halindeyken devir saati 1500 d/dk bulunca ıslık sesi gibi gibi . bir ses çıkartıyor bu ses rölantideyken olmuyor yada dizelde rölantide gaza basmak sakıncalı olduğu için ben duymak istemiyorum