TÜVTÜRK'ün araç muayene sistemi hakkında

Paylaşımın için teşekkürler

çok güzel oldu bence ama gülmekten alamadım kendimi.sanki sınava giriyoruz ve sonucu bekliyoruz:)) fakat sistem gerçekten güzel bence. birçok insanın dikkat etmediği, sonra yaparım sonra baktırırım deyip geçtiği şeyleri düzelttirmeleri, yaptırmaları ve öncelikle kendimizin sonra başkalarının güvenini sağladıkları için tebrik ediyorum bu sistemi getirenleri

Tüvtürk'den vize alamadım

dün nihayet cesaretimi toplayıp, tüvtürk muayne istasyonuna gittim. Tenha olur diye Ankara'nın Gölbaşı ilçesine gitim ama 6 saat sırada bekledim. Sonuç: en koyu ton cam filmi hafif kusurla geçti. 18" jantlar sorun çıkarır dediler. arabayı askıya aldılar. 4 cm yay + 18" jant askıdayken çamurluğa sürtme yapmadı, ordan da yırttık. momo vites topuzu, tesisat ve stoptaki folyolarda sorun olmadı. havalı kornadan da yırttık. sabah bişey yoktu ama orda farkettim kısa far ampülü patlamış, farın teki çalışmadı. bahtsızlık işte, 2 kuruşluk ampül yüzünden vizeyi vermediler.:mad:

Valla Serkan geçmiş olsun...Seninkide şansızlıkmış...Ama bütün bu saydıklarına izin veriyorlarsa artık,helal olsun diyorumm..Acaba trafiktede polisler filme izin vericeklermi onu merak ediyorum ben...

hadi geçmiş olsun,,

benim de frenlerde bi sorun var, titreme yapıyor, rot balans da değil sebebi... halletmem gerek, geri kalan şeylerden geçerim gibi geliyor.

tekrar geçmiş olsun ve de hayırlısı olsun ... darısı bizlerin başına :)

Umut arka kampanaların faturalarını tornacıda aldırdıysan ve tornacı kampanaya içten bir iz yaptıysa bu pedalta titreme yapaıyormuş..Başıma geldii..Kampanayı değiştirdim olay bitti..

Bu muayene olayı canımı sıkmaya başladı,Ağustos 2009 a kadar vaktim var daha gerçi ama araba standartından çok uzak.Benim merak ettiğim aracın mekaniğinde,motorunda ve kaportasında herhangi bir problem yoksa sadece yay , jant ,fiber tampon ve xenon yüzünden muayeneden geçemiyormu yoksa az kusurlu sayılıp onay alıyormu?Yani hangisinden geçeriz hangisinden çakarız?:) Sınıfı geçmek için ortalamam kaç olmalı hocam? :) :) (ne günlere kaldık yaa)

Umut arka kampanaların faturalarını tornacıda aldırdıysan ve tornacı kampanaya içten bir iz yaptıysa bu pedalta titreme yapaıyormuş..Başıma geldii..Kampanayı değiştirdim olay bitti..

kampanaların faturalarını aldırdım tornacıda ama titreme daha öncesinden vardı,

16" jant 195/45 lastikleri aldıktan 3-4 ay sonra başladı titreme, ama baya bi ABS gibi vuruyor, sesi de odukça yoğun arabadaki herkes rahatça duyuyor, pedal değil komple araba titriyor, direksiyon ön göğüs vs..

eski lastikleri taktım titreme gitti :/ sonra tekrar yenileri takınca yine geri geldi titreme... lastiklerden ya da jantlardan mı kaynaklanıyor ? öyle olsa ilk aldığımda neden yoktu, neden 3 ay sonra başladı... servis de bulamadı sorunun nereden kaynaklandığını... :confused:

birdaha gittiğinde sadece farlara mı bakacaklar ? biliyormusun? ve tekrar para vermiyorsun duyduğum kadarıyla doğru mu? var mı bilgin?

Bu tüv türkün çeklist listesi ne.
Liste olarak varmı.

almazlar abi

birdaha gittiğinde sadece farlara mı bakacaklar ? biliyormusun? ve tekrar para vermiyorsun duyduğum kadarıyla doğru mu? var mı bilgin?

agır kusurlu sayıldın mı sana 1 ay süre veriyorlar tamir ettirip getiriyorsun sıra beklemeden önden seni alıyorlar parada almıyorlar ama aynı kusur devam ediyorsa tekrar 110 ytl bayılıyorsun

Geri