TÜVTÜRK'ün araç muayene sistemi hakkında

teşekkürler savaş abi.. iyi bilgiler geliyor :)

keşke aracında yedek ampül bulundursaymışın. ben mutlaka yedek bulundururum. uzun yolda filan ampül patlasa sakata gelmezsin. şansına küs artık. talihsizlik...

Arkadaşlar iyi yapıldı diyenler haksızlık ediyor muayeneden gectikleri için böyle konuşuyolar Türkiyedeki sistemi avrupa standardına getirdiler ama yollar avrupa standardıyla hiç alakası yok ankarada yaşadığım halde yolda çukur ve logar kapağı ortalamaktan bi hal oluyorum kasis de cabası geçen karayolcu bi adamla konuştum standartlara uygun yol yapsak bütün yollar hava alanı gibi olur dedi. Benim arkadaşım 2006 model nissanı geçiremedi neymiş motoru terlemiş saçmalık sıkıştırırsan her aracın motoru terler.

Arkadaşlar iyi yapıldı diyenler haksızlık ediyor muayeneden gectikleri için böyle konuşuyolar Türkiyedeki sistemi avrupa standardına getirdiler ama yollar avrupa standardıyla hiç alakası yok ankarada yaşadığım halde yolda çukur ve logar kapağı ortalamaktan bi hal oluyorum kasis de cabası geçen karayolcu bi adamla konuştum standartlara uygun yol yapsak bütün yollar hava alanı gibi olur dedi. Benim arkadaşım 2006 model nissanı geçiremedi neymiş motoru terlemiş saçmalık sıkıştırırsan her aracın motoru terler.
Motor terlemiş diye bahane olmaz. Arkadaşın sallamış. Ben iki kerede geçtim. Benim motorda da terleme izi olduğu halde sorun çıkmadı. Ama arkadaşın arabasının motoru terden sırıksıklam olmuşsa TÜV ne yapsın. Terlemeden terlemeye fark vardır. Benim gözlemlediğim kadarıyla kurallar o kadar sert değil. Örneğin farların ayarsızlığını ele alırsak: Farlar aşağıya bakıyorsa hafif kusur, yukarıya veya şaşı bakıyorsa ağır kusura giriyor. Uzun yolda geceleri karşıdan gelen aracın farları ayarsız olduğunda neler söylüyoruz. Bir hatırlayalım. Egzos ucu olanların muayenesinde sorun çıkarıldığını söylendi, o da yalan, benim aracımda mevcut. Arabası bakımlı olan, abartısız eklentileri olmayanların korkmasına gerek yok.

Arkadaşlar bence herkes şu tabloyu bi incelesin. birçok sorunun cevabı burda. bir de mesela bi arkadaş Audi A6 camı çizik ağır kusur diye yollandı şeklinde yorum yapmış. tabloda HAFİF KUSUR diyor (benimde çizik :-) ) . acaba başka şeyden yollanmış yorum yapan arkadaşın mı haberi yok? ya da arkadaş abartıyor mu? ya da bu istasyonlar kafasına göre mi iş yapıyor ben anlamadım.

http://www.kugm.gov.tr:7778/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=347583

:))

Arkadaşlar bence herkes şu tabloyu bi incelesin. birçok sorunun cevabı burda. bir de mesela bi arkadaş Audi A6 camı çizik ağır kusur diye yollandı şeklinde yorum yapmış. tabloda HAFİF KUSUR diyor (benimde çizik :-) ) . acaba başka şeyden yollanmış yorum yapan arkadaşın mı haberi yok? ya da arkadaş abartıyor mu? ya da bu istasyonlar kafasına göre mi iş yapıyor ben anlamadım.

http://www.kugm.gov.tr:7778/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=347583

O audı yorumu nu ben yaptım ve banada 35 yılını otomotiv sektörünü vermiş olan öz dayım söyledi ben dayımı tanıdığım kadarıyla öle ben arabadan anlarım diyen adamlar gibi işgembeden atmaz yada abartmaz

büyük ihtimalle bir yanlış anlaşılma olmuştur başka bir kusuruda olabilir

Hasan kardeşim
Xenonların kaçtı izin verdiler

Bilgilendirirmisin bir de hangi istasyona gittin

bu arada geciken her ay için 5 ytl fark alıyorlar. bilginiz olsun. eksoz dışında her türlü mod vardı ama ben geçtim. eksozunda ağır kusur olucağına inanmıyorum. sonradan xenon taktıranlarda far yıkama lazım diye bişey duymuştum ama onada inanmıyorum. gözünüzde büyüttüğünüz kadar kurcalamıyor adamlar. modlu arkadaşlar korkmasınlar.

Geri