TÜVTÜRK'ün araç muayene sistemi hakkında

Bildiğim kadarıyla ön camda film varsa geçemiyorsun
Bende iki hafta önce girdim, ön cam hariç full film vardı hafif kusur yazmışlar,egzos orjinal değildi kabul etmediler ve değiştirdim, lastik ve jant ebatlarıda farklıydı oda geçti,kısa ve uzun far ayarını yaptırmama rağmen hafif kusurlu olarak geçti.

Ama kusurlar tablosunda on cam, arka cam ayrimi yok. Yazan tam olarak su:

342 Camlar: sonradan boyanmıs/sonradan film yapıstırılmıs/folyoların montaj izni yok HK

Telefon ile sordugumda da TUV yetkilisi bana, Hafif Kusur alirsiniz dedi. On cam ayrimindan bahsetmedi yine..

Insallah bu on cam konusunda yaniliyorsunuzdur.

On cam diye acaba on kapi camlari degil de arac konsolunun ustunde olan cami mi kastediyorsunuz?

Oyleyse yanlis anladigim icin ozur dilerim :)

benim aracımın farları xenon ben muayeneye girdim hiçbir sorun çıkarmadılar daha bunun gibi nice xenon ve angel olan farların muayeneden geçtiğine tanık oldum. hiç sorun çıkmadı ayrıca aracımın ön hariç bütün camlarında filim var.abartı eksozda cabası bunların hepsine hafif kusur yazdı ve muayenem onaylandı :)

dayımlarda 2 tane magane var kuzenimde opel astra var meganların ikiside simsiyah camları içerisi hiç gözükmüyo sorun çıkmadı sorunsuz geçtiler

ya tamamen muayene sirasindaki elemana bakiyo bu işler..
bende gçen hafta gittim. arka emniyet kemeri klipsleri koltugun arasinda diye agir hasar verdi ve geçirmedi. halbuki koltugun arasında el atınca çıkıyo.. şase no okunmuyo diye hafif kusur felan.. abidik kubidik işler.. ben kişilikle alakalı diye düsünoyorum..

benim aracımın farları xenon ben muayeneye girdim hiçbir sorun çıkarmadılar daha bunun gibi nice xenon ve angel olan farların muayeneden geçtiğine tanık oldum. hiç sorun çıkmadı ayrıca aracımın ön hariç bütün camlarında filim var.abartı eksozda cabası bunların hepsine hafif kusur yazdı ve muayenem onaylandı :)
siyah camlar artık kusur olarak sayılsa bile hafif kusur niteliğindedir, ağır kusur olsaydı hiç bir makam aracı geçemezdi. xenon farlara da gelince eğer xenon far takılan aracın far camı yıkama sistemi varsa ve çalışmıyorsa muayeneden kalır, ancak far yıkama sistemi mevcut değilse sorun yok..!

imzadaki c3 ile geçtim:) darısı corsanın başına.
XENON far var yıkama yok
17" lastik 205/45/17 lastikler
spor egzos ucu
yanmayan sağ sis
bu şekilde geçtim. esenyurtta. eleman genç ve anlayışlı bi elemandı. iş elemanda bitiyor. sadece kaputtaki film sök abi dedi. hemen orda bi parça yırttım gerisini evde yaparım dedim. öyle yolladı. pazarda yırtık filmi komple söktüm parmaklarım sızlıyor hala:)
egzos pulum falan yoktu sormadılarda. onuda yapıp arabaya koymak lazım. polis falan sormuyor gerçi ama neme lazım:)

Geri