Salı günü benim ihtiyarı götürdüm. İkmale kaldı moruk. Kusurlar,
1- Motor ve şaşi numaraları eksik. (Trafik şubesinin hatası bana patladı. Ek-1 formu hazırlatıp tesbit tutanağı düzenlendi, muayenesi yapıldı, yarın Ankara'ya fakslanıp temiz kağıdı gelecek)
2- Sol sis farı aşağıya baktığı için alet okuyamadı, sonuç hafif kusurlu.
3- Kısa farlar ayarsız. (Kısa farlar düşük gösteriyordu. Far seviye ayarı olmadığı için, araç yüklü iken karşıdan gelenin gözünü almasın diye düşürmüştüm. Hafif kusurlu olarak geçti ama far ve sis ayarlarını ertesigün yaptırdım.)
4- Ecza çantasındaki malzemeler eksik. Hafif kusurlu olarak değerlendirildi. Bu maddeye çok güldüm. Kendim sağlıkcıyım. İçerisinde ilave malzemeler bile var. Oksijen ve tendürdiod yoktu. Bilerek koymadım. Uçucu madde olduğu için onun yerine ampul batikon var. İlaç zannetti galiba.
5- Benim için en önemlisi sol arka tekerlek rulmanında hafif boşluk. Hafif kusur olarak değerlendirildi. Bugün serviste her iki arka teker rulmanını da değiştirdim.
Muayenede frenler, farlar, ışıklandırma sistemleri, tekerlek ve jantlar, camlar, silecekler, elektrik donanımı, ilk yardım ekipmanları, boya ve kaporta aksamı, emniyet kemerleri, aktarma organları, egzos sistemi vb..... detaylar ayrıntılı olarak kontrol ediliyor.
Sonuç: Bu sistem benim hoşuma gitti. Bir nevi araca çekap yapılmış oluyor. Sistemde aksamalar olabilir daha yeni ama bu aksamalar biz insanlar tarafından oluşuyor. İş takipçileri birkaç numara birden alıp sistemi bozmaya çalışıyorlar. Herkes saygısızlık uyanıklık peşinde. İşgören elemanlar iyi niyetli. İşyeri sorumlusu da bu durumdan şikayetçi, önlem almaya çalışıyordu. Benim önerim sıra numaratörleri araç otoparkının girişine konulmalı. Araç içeri girmek için bariyerin önünde durduğunda aracın plakası otomatik olarak okunup sıra fişi verilmeli, daha sonra bariyer açılıp araç otoparka sıraya alınmalı. Muayene sırası gelince araç alınan fiş ve plaka kontrolünden sonra görevliye muayene için teslim edilmeli. Muayenesi biten araç çıkış yaparken de bilgisayara çıkış saati otomatik olarak girilmeli.