emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben kemer takmayın diye birşey ifade etmedim , perde hava yastığı açılmayınca aynı sonuç olabileceğini söylüyorum kemer takılıykende kafanızı gayet şiddetli cama çarpabilirsiniz. perde hava yastığı olan bir araçta bu denli darbede bile yastıklar açılmıyorsa bu firmanın çok ciddi kusuru olduğunu gösterir.yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen. bu konu lastik ile birlikte en önemli konu bence. kemer her şartta ve zamanda takılmalıdır. kemer takılmadan araç hareket ettirilmelidir. bu kuralı dünyanın her yerinde her kurum kabul etmiştir. senin test edin ve görün dediğin olay ile kaza anındaki olay ve mesafe aynı değil. kemerlerde aktif gergi sistemi diye birşey var. kemerin toka yeri varya, sen şiddetli şekilde öne itildiğinde eskisi gibi sadece kemeri kilitlemiyor, ayrıca içe doğru çekiliyor kemer. sonuç olarak kafanı cama vurmazsın. kaza harici bunu deneyemezsin kendin. ayrıca camdan dışarı fırlama riski de var. yüzlerce video var youtube da. hava yastıkları sensörlerle kemersiz de çalışabilir ama birlikte çalışacak şekilde optimum hale getirilmişlerdir. arkadaşlar lütfen emniyet kemerini takmadan aracı hareket ettirmeyelim. herkese selamlar...
Tüm kazalarda yaralananlara acil şifalar, ölenlere tanrıdan rahmet dilerim. Çok acı bir olay. Yorumunuzda da belirttiğiniz gibi hava yastıkları araç önden darbe aldığında açılır, yan/arka darbeler ve takla durumunda güvenlik açısından açılmazlarmış. Ön darbelerde de hatırladığım kadarı ile 40 km den sonra açılıyormuş. Önemli bir diğer konuda aracınızın ön yolcu hava yastığı varsa küçük çocukları kesinlikle ön koltuğa oturtmamanız. Opelin kullanım kılavuzunda bu bilgileri okumuştum.herkese günaydın size başımıza gelen bir olaydan bahsedeceğim 2007 nisanın da babam izmir den uşak a dönerken salihli çıkışında arabanın (2005vectra)hakimiyetini yitiriyor ve 40 mt aşşağıya taklalar atarak iniyor bu arada yanında teyzem bulunuyor ve emniyet kemeri takılı olmadığı için kafa tası kırığı ve kaburgalarının kırılması sonucu hayata veda etti babam ise(emniyet kemeri takılı) burnu bile kanamadan arabadan çıkarmışlar bu arada biz arabayı ilk gördüğümüz anda ilk fark ettiğimiz şeyin airbağ lerin açılmamış olmasıydı buna çok kızmış ve opel edava etmeyi bile düşünmüştük bunu için bu işin uzmanlarından bir kaç kişiye aracın fotolarını ve kendisini gösterdiğimizde ortak olarak şu cevabı aldık araç önden darbe almadığı için airbağ ler açılmamış dendi ama şunu söyleyebilirim aynı araba da babam yara almadan kurtuldu sebep emniyet kemeri teyzem ise hayatını kaybetti sebep emniyet kemerini takmaması ama şunu diyebilirim araç pert oldu ama opel yinede öyle bir kaza da sağlam gövdesiyle babamı koruduğuna inanıyorum keşke teyzem de kemerini taksay dı belki de.... neyse ben sizi sıkıntımla üzdüm ama şunu söyleyeyim opel kazalar da (allah kimsye yaşatmasın)dünya daki en güvenilir araçlardan biri
tamammen doğruemniyet kemerinin takılı olmaması airbaglerin açılmamasına neden olmuş, muhtemelen kafayı cama çarpmış kırıklar kesmiş+boyun kırığı da varsa sonuç belli.madem ki gazlarsın emniyet kemerini neden takmassın yassık...