İnsanlar neden her zaman aracının çok az yaktığına inanmak isterki. Neden bilmezlerki aynı marka aynı model aracın ikisininde mutlaka birbirinden farklı yaktığını. Bunun sebebi km olarak aynı yolu yapıyorlar ama farklı yolda yapıyorlar. Biri vardır örn. 50 km yolda 2 ışığa takılır biri vardır 20 ışığa birden takılır. Aracı kullanan kişi faktörünüde unutmamak gerekir. Son lpg zamlarından sonra benim araç ş.i 190-210 ytl arası yakarken 240-250 ytl ye çıktı. İnanıyorumki biraz yüklensem dahada fazla yakacak. 2.0 motor arkadaşlar ben yinede şahinden doğandan daha az yakıyor diye teselli buluyorum. Helede benzinle düşünemiyorum bile. Sonuç olarak ş-i kullanımda km'ye 210 ytl yakan opel olduğuna kesinlikle inanmıyorum...
berkay1; Herkes arabasını kusursuz görmek ister bu gayet doğaldır. Ülkemiz erkeklerinin arabaları özeldir. En az onların arabaları yakar, en hızlı araç onunkidir, onun aracından daha temizi yoktur vs vs. Bunlar genlerimizde var.Kimseyi inandırmak zorunda hissetmiyorum kendimi.Ben değerleri aldım ve isteyen inanır isteyen inanmaz.İmkansız değil diyen arkadaşlar çoğunlukta.
Saygılarımla.
gurkankurtay; Dediğiniz doğru isteyen inanır istemeyen inanmaz. Bu değerleri almak imkansız değil.
Ortak sonuç şu; Arkadaşların belirttiği gibi aynı özelliklere sahip araçların yakıt tüketimlerini belirleyen çok çeşitli faktörler var. Ama bu faktörlerin en önemlisi sürücünün kullanım tarzıdır. En sık kullandığım yol Ankara-İzmir arasıdır. Son zamlarla aynı yolu 120-145 YTL arasında gidiyorum. Sakin bir kullanım 120, (bana göre) agresif kullanım 145 YTL ye patlıyor. Aynı yol, aynı araç, aynı sürücü. Buradaki yakıt miktarını etkileyen tek faktör sürücü. Gürkan beyin belirttiği gibi babalarla oğullarının yakıt tüketimleri de farklı oluyor. Gençken benzini babam alırdı, en az sarfiyat o kullanırken, en fazla sarfiyat abim kullanırken olurdu.