Vectra'dan Stilo'ya...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla tutmayınca tutmuyor demek ki.bende hep mitsubishi'nin neden tutmadığını merak etmişimdir ki japonyanın en eski şirketlerinden.

Yakın bir arkadaşımda vardı beraber aldık beraber bindik genelde :)

Full dü araç 50 binliralık bir araçta olmayan özellikler var şaşkınlıkla ana bu ne ana bu ne aaa aaa diye diye kurcalamıştık arabayı :) lakin araç tangur tungur ön takım sağlam herşeyi sağlam ama basit bir malzemesi var bu arabanın bence üstü cam tavan ve 2 kapılı olanı alınır onada şekli için katlanılır tabiki bu benim görüşüm.

ben de bu araçtan alayazmıştım.
1.9 jtd 115 hp olanlarına bakmıştım chip box ile 150 hp 330 nm'ye kadar yolu vardı ama ağır bir araç olduğu için şehir içi pek ekonomik olmaz diye düşündüm daha ekonomik, küçük ve piyasası olan Grande Punto aldım.

stilo benim çok beğendiğim bir araç özellikle konsol çok gösterişli duruyor bence.

bizim milletimiz zaten bi garip broadwayler hala peynir ekmek gibi satılıyor.megane satılıyor laguna satılmıyor.206 satılıyo 306 satılmıyor vs vs bide şahin satılıyo şahin s satılmıyo ne fark varsa :)

Aslında tutuluyor,tutulmuyor mantığında hep bir yaşanmışlık var.Bir araç halk tarafından kabul görmüyorsa ; ya parçada sıkıntı var...ya yakıtta sıkıntı var...ya kronik arızası var...vs...tabii aracın butür artı ve eksileri satışı direk etkiliyor.Komşum 2000 model torosa 12.000 bin istiyor.Gerçi artık vatandaş bilinçlenmeye başladı rahatlık ve konfor arıyor artık ama bu araçların alıcısıda az değil.Tamamen parça ucuzluğu...

Volvo s 40 beğendiğim ve takip ettiğim bir araç ama görsellikten ve kaliteden bahsedenlerden çok parça pahalılığı ve servis sıkıntısını konuşanlar daha var...Bilindik araç almak en iyisi.

Açılır tavan fazla ses yapıyor galiba. Tamiri de masraflı galiba. Her gün bakıyorum ilanlara ama adam akıllı bir şey yok şimdilik.

Stilo kesinlikle tavsiye etmem. Vectra dan sonra çok basit gelecektir.

Stilo bir efsanedir, kullanmayan bilemez... Sunroof değil sky window'a sahip. Tavan komple açık gitmenin zevki başka hiç bir şeyde yok :mad::mad::mad:

Digital çift bölge klima,

ABS+ESP+EBD+ASR

yumuşaklığı ayarlanabilir direksiyon, city özelliği,

hıza göre sertleşen direksiyon,

Dual Drive elektrikli-Hidrolik Direksiyon,

Hıza duyarlı ses şiddeti ayarı,

Yol bilgisayarı,

Hız sabitleyici,

Far Sensörü,

Yağmur Sensörü,

Park Sensörü,

Hava Kalite Sistemi (AQS),

8 Hava Yastığı,

EASY GO - Anahtarsız giriş ve Çalıştırma,

Uzaktan Kumanda ile Camları açıp kapatma,

Hafızalı Sürücü Koltuğu,

Fabrika Çıkışı orijinal Alarm,

Dead Lock (Hırsız Engel Kilidi),

Yüksekliği ve Derinliği Ayarlanabilir Direksiyon,

Follow Me özelliği,

Kapı içi Çelik Bar,

sıkışma Sensörlü Camlar,

Trafik ışıklarındasınız, önünüzdeki aracın egzoz gazı rahatsız edecekse, dışarıdan hava almayı keser ve iç dolaşım yapar, hava kalitesi normale döndüğünde ise eski haline döner... V.s. v.s.

Daha bunlar en bilindikleri, akılda durması zor... Fiyatına göre kendi sınıfında en donanımlı araç diyebilirim...

Hele birde tek kapı veİMOLA SARISI olursa tadından yenmez tam bir efsanedir... Yanından geçtiğinde tüyleri diken diken yapar:sulanma: , O araç ile çapkınlık yapılamaz, kolay tanınırsınız :ozur:

3 sene önce minibüste ışıklarda yanımzda durdu imola sarısı bir tane, minibüsün yarısı yorum yapmaya başladı, yanımdaki teyze bile yorum yaptı, işte stilo ve sky window budur:eek:

@kaderaniz dynamic modeli, yani yukarıdaki saydığım özelliklere sahip SW, 67.000 km de 2005 Model Kuzenim satmıştı, 18.500TL... 1 parça boya... Şubat 2012

Bu araçlar ucuz alınır, ucuz satılır... Piyasası yoktur ama, 18.500 e bu donanımda araç yok... 18,500 e al, 3 yıl bin 15.000 e sat v.s. diye saçma bir olayda yoktur... Zarar edilmez, sadece biraz geç satılır, olay budur...

Neden tutulmadı??? KOÇ yüzünden... Bu çok uzun bir mevzuu... Sıfır Fiyatı çok yüksek tutuldu v.s. Sıfır alanlar zarar etti, 2. elinde bu durum söz konusu değildir...

Birde Stilolara karşı çok arıza yapar gibi bir inanış var, bunun kadar enterasan bir şey olamaz,

-sky window arıza yapar, benim arabam yapmıyor, çünkü yok,
-Direksiyonum bozuldu, artık ş.içinde üflemeyle dönmüyor, benimki arıza yapmıyor, çünkü elektrikli direksiyonum yok... v.s.

Haklı olunan bir konu ise gaz kelebeğidir, kronik sorundur... Stilo forumlarında tamirinide keşvetmişler artık...

Donanım arttıkça sorunda artar. Markası FIAT'tır, AUDI, MERCEDES değil, kalite farkı vardır...

Temizi bulunduğunda 500-750TL farka bakılmamalıdır. Yoksa misli misli çıkar...

Uzun lafın kısası, burası gibi forumlarda dirsek çürütmeyenler şikayetçidir bu arabadan, hem 60-70.000 TL lik araçlardaki donamıma sahip olsun, hemde hiç tornavida değdirmeyeyim, mantığı güdenlerdir... Arızadır olur, forumla çözülür...

İşte bana göre stilo bu...

Son düzenleme:
Bilgilendirdiniz bizi teşekkürler ama ne kadar özelliği olursa olsun insan kullandığı aracın çalışmayan bir tarafının olmamasını ve azami sorunla kullanmayı ister.Yanlış anlaşılmasın ben aracı karalamıyorum zira modeli eski olupta dolu olan araçların malzeme kalitesine her zaman hayran olmuşumdur ama düşünsenize sky window arıza yaptı ve yaptıramıyorsunuz.Basit bir elektirikli düğme bozuldu piyasada yok...!Özellikle çok satılan yada piyasada çok bulunan araçların yan sanayisinin bulunabildiği ülkemizde pekte cazip gelmiyor...Çok temizi bulunabilirse belki...

Geri