Vectra'dan Stilo'ya...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sky windows vs. güvenlik konusunda beni çok tedirgin ediyor.

Baya bi dolu aracmıs hiç tahmin etmemiştim stiloda bu kadar donanım olacagına,21000lik olanından bahsediyorum,6 yaş genc bi arac alınabilir.
Ama şuda varki ben vectraya binince tank"a binmiş gibi hissediyorum bana öyle geliyor (komik gelebilir ama focus,cıvıc,citroen sol ön kapılarını açıorum tüy gibi hafif,vectranın kapısını acıorum sanki han kapısı gibi geliyo bana) :D

aynı duruma fazlaca şahit oldum :) çok haklısınız..... kapıdan bile farkediyor.

Stilo bir efsanedir, kullanmayan bilemez... Sunroof değil sky window'a sahip. Tavan komple açık gitmenin zevki başka hiç bir şeyde yok :mad::mad::mad:

Digital çift bölge klima,

ABS+ESP+EBD+ASR

yumuşaklığı ayarlanabilir direksiyon, city özelliği,

hıza göre sertleşen direksiyon,

Dual Drive elektrikli-Hidrolik Direksiyon,

Hıza duyarlı ses şiddeti ayarı,

Yol bilgisayarı,

Hız sabitleyici,

Far Sensörü,

Yağmur Sensörü,

Park Sensörü,

Hava Kalite Sistemi (AQS),

8 Hava Yastığı,

EASY GO - Anahtarsız giriş ve Çalıştırma,

Uzaktan Kumanda ile Camları açıp kapatma,

Hafızalı Sürücü Koltuğu,

Fabrika Çıkışı orijinal Alarm,

Dead Lock (Hırsız Engel Kilidi),

Yüksekliği ve Derinliği Ayarlanabilir Direksiyon,

Follow Me özelliği,

Kapı içi Çelik Bar,

sıkışma Sensörlü Camlar,

Trafik ışıklarındasınız, önünüzdeki aracın egzoz gazı rahatsız edecekse, dışarıdan hava almayı keser ve iç dolaşım yapar, hava kalitesi normale döndüğünde ise eski haline döner... V.s. v.s.

Daha bunlar en bilindikleri, akılda durması zor... Fiyatına göre kendi sınıfında en donanımlı araç diyebilirim...

Hele birde tek kapı veİMOLA SARISI[[lursa tadından yenmez tam bir efsanedir... Yanından geçtiğinde tüyleri diken diken yapar:sulanma: , O araç ile çapkınlık yapılamaz, kolay tanınırsınız :ozur:

3 sene önce minibüste ışıklarda yanımzda durdu imola sarısı bir tane, minibüsün yarısı yorum yapmaya başladı, yanımdaki teyze bile yorum yaptı, işte stilo ve sky window budur:eek:

@kaderaniz dynamic modeli, yani yukarıdaki saydığım özelliklere sahip SW, 67.000 km de 2005 Model Kuzenim satmıştı, 18.500TL... 1 parça boya... Şubat 2012

Bu araçlar ucuz alınır, ucuz satılır... Piyasası yoktur ama, 18.500 e bu donanımda araç yok... 18,500 e al, 3 yıl bin 15.000 e sat v.s. diye saçma bir olayda yoktur... Zarar edilmez, sadece biraz geç satılır, olay budur...

Neden tutulmadı??? KOÇ yüzünden... Bu çok uzun bir mevzuu... Sıfır Fiyatı çok yüksek tutuldu v.s. Sıfır alanlar zarar etti, 2. elinde bu durum söz konusu değildir...

Birde Stilolara karşı çok arıza yapar gibi bir inanış var, bunun kadar enterasan bir şey olamaz,

-sky window arıza yapar, benim arabam yapmıyor, çünkü yok,
-Direksiyonum bozuldu, artık ş.içinde üflemeyle dönmüyor, benimki arıza yapmıyor, çünkü elektrikli direksiyonum yok... v.s.

Haklı olunan bir konu ise gaz kelebeğidir, kronik sorundur... Stilo forumlarında tamirinide keşvetmişler artık...

Donanım arttıkça sorunda artar. Markası FIAT'tır, AUDI, MERCEDES değil, kalite farkı vardır...

Temizi bulunduğunda 500-750TL farka bakılmamalıdır. Yoksa misli misli çıkar...

Uzun lafın kısası, burası gibi forumlarda dirsek çürütmeyenler şikayetçidir bu arabadan, hem 60-70.000 TL lik araçlardaki donamıma sahip olsun, hemde hiç tornavida değdirmeyeyim, mantığı güdenlerdir... Arızadır olur, forumla çözülür...

İşte bana göre stilo bu...
o cam tavanın en uyuz olduğum kısmı kışın gıcır gıcır ses yapıyor :D bütün olmasından kaynaklı herhalde...

Evet çok parça cam tavan olmasından kaynaklı ray v.s. sert plastiklerde veya Delrin'lerde aşınma meydana gelebiliyor, buda sese neden oluyor, Keşke bende de olsaydı cam tavan, onu söküp, teker teker tıkırtılarını kesmeye çalışmak büyük zevk olurdu benim için :sulanma:

stilonun 1.9'unu kullanmıştım kuzenimin aracıydı. performansı gayet başarılı. stilonun kasası birazdaha yayvan olduğundan yol tutuşuda hiç kötü değil açıkçası ;) tavsiye ederim.

Geri