xenon istiyorum ama...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coleman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar 2 takım 10.000 k alıcam kafaya koydum... sipariş verdim haftaya geliyor ...

En iyi aydınlatmaya 4300K ile ulaşırsın ama piyasada bulmak biraz zor olabilir. O yüzden 6000K iyi bir seçim olabilir. Işık rengi maviye kaçtığı oranda görüş azalmaya başlar. 6000K nın üzerine çıkmanı tavsiye etmem.

10000kelvilik daha fazla mavi ışık vereceğinden yagmurlu ve sisli havalarda yeterince aydınlatmaz yansıma yapar.

Kırmızı
Turuncu
Sarı
Yeşil
MAVİ
Mor

İşte ışığın dalga boyları sıralaması büyükten küçüğe doğru.yani en büyük dalga boyu kırmızıya ait en küçüğüde mora.yani şöyle diyebiliriz kırmızı daha uzaktan fark edilir mor fark edilemez.sorum şu.neden biton para döküp dalga boyu en düşük olan renk mavi yi araçlarımıza taktırarak kendimizi ve karşıdakileri tehlikeye atıyoruz?mavi?halbuki orijinal renk sarımtırak daha farkedilir bir ışıktır...

görüntü için 12000k ama kullanışlı olacağını pek sanmam 10000k'nın bile.bence her türlü 4300k eğer araç showcar olmayacaksa...

standart araçlarda kelvin derecesi 4300 olduğunu biliyoruz o zaman ona en yakın olanı en iyisidir değil mi bana kalsa en fazla 6000k...

Geri