Yağ değişimi sonrasında motordan gelen garip çıtırtılar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jackal80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
servise baktır steteskopları mutlaka vardır motoru dinlesinler ses nereden geliyor
images

4 tane özel servise baktırdım steteskopla dinlediler her tarafını açmadan birşey söyleyemeyiz zincir olabilir dediler ama ses zincir sesi gibi değil ondan kesin emin olamıyorlar. Aslında zincir vuruyor olsa steteskopla anlaşılır diye düşünüyorum vuracağı yer blok olur herhalde.

senin bilgin var gibi bu konuda; biliyorsunki bunların zincır gergisi yağ basıncı ile çalışıyor acaba zincir gergisi yağ basıncını herhangi bir sebepten dolayı hissedemiyor ve atıyor olabilirmi

Şimdi yetkili servise gideceğim..

bu arada dizel corsaya 10w-40 yağ konuyor mu ben şuana kadar hiç bir 10w-40ta GM-LLC-B onayına denk gelmedim

herkes malını satmanın peşinde siz üreticinin sitelerinden kontrol edin.

her araç için uygun olan yağ listelenmiş...

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041330&contentId=7074757

arkadaşım kısa bir hikaye sana;
2000 li yıllarda 1303 s vosvosum vardı yeni almıştım bakımı için ustaya bıraktım işi bitirince araması için kart vizit de bıraktım. usta aramadan erken geldim adamda tam bitirmiş rolantide vosvos çalışıyor parasını verdim koltuga oturdum gaz verdim aman allahım arabada bir ses var vuuu vuuu turbo olmuş araç ama sadece sesi aracın içinde kulaklarım patlıyacak.
-usta bu ne iş?
-bunlar böyle ne zaman ne yapacakları belli olmaz!
-nasıl yani?
-ekzozunda sorun var,sen burdan bir ekzozcuya git

adam başından savdı gittik egzozcuya
egzozunda bir şey yok başka başka ustalar olmadı herkes başka başka şeyler söylüyor. yolda başka vosvoscu denk geldi bana ünlü ve eski bir vosvos ustası tavsiye etti
dogru ustaya gittim. kapının önüne geldim usta olduğunu daha sonra anladığım kişi daha bir şey demeden sorunu söylemeden arabanın sesini duyunca stop et dedi kaputu açtı(arkataraf) elini üsten sogutucu türbüne soktu ve bu kartvizit seninmi dedi.
ustaya araması için verdiğim kart vizit adam motorun üzerine koymuş çalıştırınca hava türbünü almış içeriye sesi yapan o imiş
usta borcum ne dedim otur çay iç borcun yok dedi

*** sende bir usta değiştir durup dururken zincir değiştirme derim
geçmiş olsun

bilen ve bilmeyen usta modeli :) aynen kardeşim ustanı değiştir bence

dikkat ederseniz bahsedilen ticari sitede resim 10-40 açıklama 5w-30. Dikkat etmemişler, tembellik yapmışlar, maliyet yükselmesin diye ellerindeki mevcut resmi kullanarak sizi de yanıltmışlar.

akadaşlar bu gün yetkili servise gittim ve motordan gelen cıt cıt sesini servis yetkililerine dinlettim. Sonuş olarak triger zincirinin gergisi arılzalanmış, gergin olmayan zincırde en yakın yere çarpıyor dediler. Bu teşhis tamamen çıplak kulakla dinlemekle verildi.
Araçım daha orjinal 80000 km de sizce gerginin arızalaması normalmi yada bu cevap size mantıklı geliyormu? tamir maliyeti 490 tl

Geri