Yağ konusu castrol magnetech

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melabaaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
GM yağları Petrol Ofisi dolumu diye biliyorum, hatalıysam düzeltin.

Castrol'ün durumunu biliyordum, Türkiyedeki başka birçok şey gibi pazarlama mucizesi.

Yağ derseniz de size sadece Mobil derim.

10-40 bu araçlar için ideal ancak Nadir Abi nin de temas ettiği gibi değişim zamanlarına sadık kalırsak araçlarımızdan hem daha iyi randıman alırız hem de bizi sırtında taşıyan,ailemizin adeta evlatlığı diyebileceğimiz bu varlıkları da mutlu etmiş oluruz :)
Yarı sentetik-tam sentetik oluşu, Turbolu-dizel;rakım vs gibi pek çok kriterde yağ bulunuyor..Ben de bundan böyle GM kullanırım..Sonuçta opel motorlarının dilinden en iyi anlayan elf, norion vs gibi yağlar değil GM yağları olacaktır..Tabi castrol de sırf yağlar üzerine uzmanlaşmış bir firma.. Dandik ya da piyasa standartları kalitesinde yağ üreteceğini sanmıyorum..Daha iyi olacağını düşünüyorum..

Zamanın da benim reno da 20-50 kullanırdım arkadaş motordan bir ses gelsin ya :D yeminle sinek gibi çalışır idi. Hala da öyle çalışmaya devam ediyor sadece kışın araç biraz zor vitese geçerdi :D

GM yağları Petrol Ofisi dolumu diye biliyorum, hatalıysam düzeltin.

Castrol'ün durumunu biliyordum, Türkiyedeki başka birçok şey gibi pazarlama mucizesi.

Yağ derseniz de size sadece Mobil derim.

Gm yağları petrol ofisi yağlarıdır, doğrudur. Mobil şu an Türkiye piyasası şartlarına göre alınabilecek en kaliteli yağlardandır. Daha kalitelileri yok mudur? Elbette vardır. Ancak hem fiyatı, hem de gerekliliği sorgulanabilir. Örnek olarak: Motul, Liqui Moly vs...

Bana göre bu yağ konusunda en güzel olan şey marka neyse de herkesin kendine göre bir tercihi vardır ama şu yağları KM dolduğunda sallamayalım biraz daha dayasın mantı içinde iş yapmayalım zamanın da değiştirelim patates kızartması yağı ile araç kullanılmaz. Bu konuya dikkat edelim.

Benim arabanın yağ bakımına 800 km den az kaldı. Yağ ve filtreleri 1500 km kaldığında almıştım. Hala kendimi zor tutuyorum gidip değiştirmemek için ama sanırım bekleyemiycem, hafta içi iş çıkışı gidip bi gün değiştiricem :)

Estafurullah, sadece ilgi alanı diyim. Mümkün mertebe inciğini cinciğini araştırmadan iş yapmıyorum artık. Sebep mi? Atılan kazıklar=tecrübe.. :) Ha aslında İngilizceye ihtiyacınız olursa, o zaman beklerim. Çünkü asıl mesleğim İngilizce öğretmenliği :D

Teşekkürler :)

Zaten bu genel bakım konusunda araç sahiplerini anlamak mümkün değil. Geçen işte yolda kaldım bir sorundan dolayı Hakan beyin yanında aldık soluğu araç conta yakmış sanırım. Conta değiştirdim, triger değiştirdim ama işi sağlama alayım diye set değiştirdim, su pompasının bozulmasını dahi beklemedim onu da değiştirdim, yağ değişimine daha 3000 km var dedim sen onu da değiş komple bakım ne gerek var? limitine kadar beklemenin değil mi?

Zaten bu genel bakım konusunda araç sahiplerini anlamak mümkün değil. Geçen işte yolda kaldım bir sorundan dolayı Hakan beyin yanında aldık soluğu araç conta yakmış sanırım. Conta değiştirdim, triger değiştirdim ama işi sağlama alayım diye set değiştirdim, su pompasının bozulmasını dahi beklemedim onu da değiştirdim, yağ değişimine daha 3000 km var dedim sen onu da değiş komple bakım ne gerek var? limitine kadar beklemenin değil mi?

Aynen, katılıyorum. Ancak, belirli bir düzeni de yakalamak lazım. Birçok yazı görüyorum, birçok farklı forumlarda... Birçoğuna da acayip gülüyorum. Arkadaş yazmış, böbürlenerek: Ben yağımı her 5000 km de bir değiştiririm diye... Şimdi bu adama ne desem olmıycak, zihin göçü olacak kendi adıma... Ben 15000 km belirlenen bir yağın 20000 km gideceğini de bilirim, hem de sıfır sıkıntı... Ancak onu 14999 da en geç değişirim. Buna maksimum fayda diyorum. Maksimum faydayı yakalayamıyorsak bunun adı milli servetin israfına giriyor... Bir arkadaşım, Türkiye bizimkilerin 3000-5000 km de yağ değiştirmeleri nedeniyle, en pahalı ve kaliteli yağları kakaladıkları yağ cenneti dediydi, haklı :)

Burada her şeyin bir yolu yormadı var. Ve yolu yordamı neyse o şekilde davranmak gerek. Mesela otomatik araçların yağı değişmez derler... değişir efendim hemde bal gibi ama bir çok kişi daha değişmez diye biliyor... bende bu arkadaşlara ve değişmez diyen ustalara pes diyorum.

Geri