Burada her şeyin bir yolu yormadı var. Ve yolu yordamı neyse o şekilde davranmak gerek. Mesela otomatik araçların yağı değişmez derler... değişir efendim hemde bal gibi ama bir çok kişi daha değişmez diye biliyor... bende bu arkadaşlara ve değişmez diyen ustalara pes diyorum.
Bu konu yine maksimum faydaya giriyor. Cem Yılmaz'ın son gösterisinde bir esprisi var diyor ki: Artık Japonlar, Türkler için kullanma klavuzu üretmeyi bıraktılar. Neden? Çünkü okumadıklarını biliyorlar. 7-8 dilde yazılan kullanma klavuzunun en arkasında Türkçe bölümünde bi çan çin çon yazıyor, yani Türkçesi: Bi aç kapa, düzelir... Dünyanın parasını verip, hatta kimi zaman olmayan parayı geleceğimizi ipotek ederek bankadan çekip aldığımız aracımızın kullanma klavuzunu dahi okumayıp, sağda solda bu böyle dedi, benim ustam şöyle doğru dedi diyoruz. Halbuki, söz konusu otomatik şanzımansa, klavuz açılır ilgili bölüm bulunur 60 bin mi, 80 bin mi öğrenilir ve yağ değiştirilir, sorun hallolur... Böylece, fişşşekk gibi çalışan şanzıman çat diye kilitleyip, bin liralarla ifade eden sıkıntılar açmaz. Şimdi hep kötüler gibi bi hava oluşturmuş olmamak adına, manuel şanzıman yağı değişir mi konusunda gerçekten uğraş vermiş ve sıkıntıyı gerçekten mantıklı biçimde çözmüş arkadaşları tebrik ediyorum. Link aşağıda...
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=40960