yağ yakma

yağ eklemek için kapagı açtıgımda duman cıkıyor du motordan..1 litreden az koydum çubukta ortayı gecti...duman cıkması normal mi..

bugun yagı degıstırdım gm koyduk 5 lt
ben baska yag koymustum mobıl1
cıktım yola bukadar sessızmı olur araba ne vuruntu kaldı ne bısey
210km edım yardırdım kısa surelı tabıı
ben bu yagı koyayım hep kendı yagı

benim izmirdeki opel servisim gm yağı boşver abi sana castrol magnatec verelim dedi. gm yağlar baya bi eksiliyormuş.

benim izmirdeki opel servisim gm yağı boşver abi sana castrol magnatec verelim dedi. gm yağlar baya bi eksiliyormuş.
bende mobil 1 olan yağı castrol magnatec olarak değiştirdim

Yağın tüplü arabada fazla ince olmaması lazım yoksa eksiltme çok olur MOBİL 10w40 ideali tüplüde bence,(benim arabada dizeldede 5w30 ),benzinde vetüpte eksiltme yapar ince olduğu ve turbo olmadığı için diye biliyorum.

Egzos emisyon değerleri ayarlandı. Benden evvel önüne gelen beynin ayarlarını kurcalamış, eski usta da ayar tutmuyor diye yeni beyin alınması gerekiyor dedi. Zaten beynin kapağı açıp kapamadan haşat olmuştu. Bosch servisinde iyi bir usta tarafından ayarlama yapıldı. A kasalarda CO max.0,300 olması gerekiyormuş, ayardan evvel benimki 3,5-4 civarındaydı. İki yıldır şeytan kulağına kurşun bir daha siyah dumanı görmedim.

Peki Savaş abi B kasalarda bu değerin kaç olması gerekiyormuş. ben aksaraydayım baktırmak istiyorum bu değere nereye baktırmam gerek burada opelin özel sevisi var küçücük bi yer orda bakmayacakları kesin. Bosch servisi derken ?

seLcuk abi geçmiş olsun abi senin aracın sorunları ne illet miş yafs:S Allah yardım etsin diyeyim... aracın altına bi bak belki kaçıran bi yer vardır yağ eksilmesi ondan olabilir karter tapası yda contasından ön ve arka krank keçelerinden yağ kaçırmış olabilir yani yağ eksiltmesi o kilometrede normal değil...araç mavi duman atıyorsa yağ yakıyordur eksilebilir bu sefer motor revizyon edilmesi gerekebilir kaç bin km deydi araç?

Peki Savaş abi B kasalarda bu değerin kaç olması gerekiyormuş. ben aksaraydayım baktırmak istiyorum bu değere nereye baktırmam gerek burada opelin özel sevisi var küçücük bi yer orda bakmayacakları kesin. Bosch servisi derken ?
A kasanın yakıt değerlerinden memnun kalınca B kasa olan aracımı kontrole götürdüm ama usta B kasalarda ayar yapılamıyor dedi.

Geri