Yeni Sedan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M1kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Sedan

Arkadaşlar daha aracın kendi fotolarını çekemedim siz motor fotoğrafı istiyorsunuz :) şöyle söyleyeyim.115 lik eco motorlarla aynı mantık 50 lt simit tank var.

Aracın lpg sini  konya ademler otogazda bilgisayara bağlatıp kontrol ettirdim.ayarlar çok iyi ,işçilik te gayet başarılı dedi usta.

lpgnin faturasındaki fiyat: 1750 tl
kit: Landirenzo EVO
tank: samçelik 50 lt simit

Arkadaşlar araç benzinde devirli kullanımda 10.3 ort. yakıyor çok sakin yani ölü :D kullanırsanız 7.5-8 lt yakıyor.basarsanız 12-13  :(yakıyor.

lpg de ise ort 2.60 lpg fiyatıyla.26.0-30.0 krş civarı tüketimim var.Ortalama hızım 70-80 civarı sıkışık trafikte kullanmıyorum.

lpgyi kesinlikle tavsiye ederim,usta 100.000 km ye kadar hiç sorun çıkmaz dedi.şu an konyada 70-80 bin km lpg de kullanan astra j 115 bg lik arabalar varmış.
Daha sonra en fazla 1000 tl masraf çıkaracağını söyledi.herhangi bir çekiş problemi yaşamadım,performansı çok iyi .

arkadaşlar sedan aracınız neyazıkki çok yakıyor  ama sorun değil,tasarımı harika çok fazla ilgi çekici.

2-3 bin km benzinde motoru alıştırın,takın lpg yi rahatlayın,tabi tercih meselesi ben bu araca en fazla 3 sene binecem.100.000 km yi 5 senede ancak görürüm.

yardımcı olabildiysem ne mutlu,ancak  foruma arada girip yorum bırakabilirim,sorularınıza cevap veremezsem kusura bakmayın.

iyi akşamlar.

byhorizon(tm) link' Alıntı:
Arkadaşlar daha aracın kendi fotolarını çekemedim siz motor fotoğrafı istiyorsunuz :) şöyle söyleyeyim.115 lik eco motorlarla aynı mantık 50 lt simit tank var.

arkadaşlar ben aracın 2. sahibiyim.İlk sahibi acil ihtiyaçtan bana sattı . Araç 1 aylık,4000 km deyken aldım lpg 2800km de takılmış,ben taktırmadım .Aracın lpg sini  konya ademler otogazda bilgisayara bağlatıp kontrol ettirdim.ayarlar çok iyi ,işçilik te gayet başarılı dedi usta.

lpgnin faturasındaki fiyat: 1750 tl
kit: Landirenzo EVO
tank: samçelik 50 lt simit

Arkadaşlar araç benzinde devirli kullanımda 10.3 ort. yakıyor çok sakin yani ölü :D kullanırsanız 7.5-8 lt yakıyor.basarsanız 12-13  :(yakıyor.

lpg de ise ort 2.60 lpg fiyatıyla.26.0-30.0 krş civarı tüketimim var.Ortalama hızım 70-80 civarı sıkışık trafikte kullanmıyorum.

lpgyi kesinlikle tavsiye ederim,usta 100.000 km ye kadar hiç sorun çıkmaz dedi.şu an konyada 70-80 bin km lpg de kullanan astra j 115 bg lik arabalar varmış.
Daha sonra en fazla 1000 tl masraf çıkaracağını söyledi.herhangi bir çekiş problemi yaşamadım,performansı çok iyi .

arkadaşlar sedan aracınız neyazıkki çok yakıyor  ama sorun değil,tasarımı harika çok fazla ilgi çekici.

2-3 bin km benzinde motoru alıştırın,takın lpg yi rahatlayın,tabi tercih meselesi ben bu araca en fazla 3 sene binecem.100.000 km yi 5 senede ancak görürüm.

yardımcı olabildiysem ne mutlu,ancak  foruma arada girip yorum bırakabilirim,sorularınıza cevap veremezsem kusura bakmayın.

iyi akşamlar.

Yorumlarınız için teşekkürler, lpg ile ilgili sıkıntının 30 binden sonra çıktığı belirtiliyor
İnşallah herhangi bir sıkıntı olmaz ve ara ara sizin bu konuda yorumlarınız bizim için önemli
o yüzden yorumlarınızı bekliyoruz
hayırlı olsun bu arada aracınız, güle güle kullanın..

ben de 2500km'ye ulaşınca LPG taktıracağım, o 100binler doğru olabilir ama bildiğim kadarıyla yeni çıkan ecotec motorlarda magnezyum kullanıldığı için 30-40bin civarında sorun çıkıyor. o 100bin dedikleri astra h veya ilk çıkan astra j lerde olabilir. (astra j küçük bir ihtimal gibime geliyor çünkü 2-3yılda 100bin km zor gibi)

ayrıca cahilce konuşmuş veya yanlış hatırlıyor olabilirim hatam varsa ve düzeltilirse şimdiden thnxx

cuma gunu landirenzo ustasına sordum kesinlikle bi problemle karsılasmadıgını fakat karsılasırsa da 1000 tl gibi masrafla giderilebilecegini soyledi
ben kısı atlatır atlatmaz takacagım
dayanamıyorum arabama hasret kaldım yaw :)

30 40bin civarında sorun çıkaran motorlar turbo motorlar sanırım subaplar eriyordu, atmosferık motorlarda bu km'de sorun cıkmıyor dıye bılıyorum.

turbolarda birçok sıkıntı oluyor zaten.atmosferik motorda da olduğunu iddaa edenler var.sorun çıkarsa 1000tl masrafı oluyor diyen arkadaş lpg 50.000 kmde zaten anca kendi parasını çıkartabiliyor.1000 tl de masrafı çıkarsa 75.000 km den önce kar edilmez.ben lpg konusuna pek sıcak bakmıyorum.100000 binmedikten sonra kar ettirmez diye düşünüyorum.

sallierim link' Alıntı:
turbolarda birçok sıkıntı oluyor zaten.atmosferik motorda da olduğunu iddaa edenler var.sorun çıkarsa 1000tl masrafı oluyor diyen arkadaş lpg 50.000 kmde zaten anca kendi parasını çıkartabiliyor.1000 tl de masrafı çıkarsa 75.000 km den önce kar edilmez.ben lpg konusuna pek sıcak bakmıyorum.100000 binmedikten sonra kar ettirmez diye düşünüyorum.
Sizin orda benzin ucuz heralde ?
Sana bi hesap yapacagım
20.000 km benzinle = 1700 lt
20.000 km LPG      = 1800 lt
1700 lt x 4750 tl.    = 8075 tl
1800 lt x 2690 tl.    = 4840 tl
LPG montajı.          = 1600
LPG + LPG montaj.  = 6440 tl
Arac 20.000 km dolmadan kara geçmeye başlıyor ve sonrası da cabası

İlkbaslarda bende LPG takma taraftarı değildim hatta okadar hesap kitap yaptım ki araştırmalar yaptım ki yeter artık dedim araba sus icin değil
Okadar sıkıntı çekip taksitlerini oduyorsam bineyim madem
Arkadasım

arkadaşlar kullandığım lpg kiti evo,motorun durumuna göre benzin takviye özelliği var.Start-stop motorlu araçları destekliyor.enjektörler çok sessiz, landirenzonun kendi üretimi aeb di sanırım.Yakıt tüketimi normal  omegas plus dan biraz fazla.astra h 2011 de bunu kullanıyordum.Enjektör sesi h kasada beni deli ediyordu.Aracı agresif kullanırsanız benzini daha fazla harcıyor,motora daha az zarar veriyor.Motor sıcakken doğrudan lpgde çalışabiliyor.

izlenimlerim bu şekilde,tüketim hakkında güncel bilgiler  vermeye devam edeceğim...

Ben memnunum uzun km ler sorunsuz,kullanmak nasip olur inş.

M1kemal link' Alıntı:
Sizin orda benzin ucuz heralde ?
Sana bi hesap yapacagım
20.000 km benzinle = 1700 lt
20.000 km LPG       = 1800 lt
1700 lt x 4750 tl.    = 8075 tl
1800 lt x 2690 tl.    = 4840 tl
LPG montajı.          = 1600
LPG + LPG montaj.  = 6440 tl
Arac 20.000 km dolmadan kara geçmeye başlıyor ve sonrası da cabası

İlkbaslarda bende LPG takma taraftarı değildim hatta okadar hesap kitap yaptım ki araştırmalar yaptım ki yeter artık dedim araba sus icin değil
Okadar sıkıntı çekip taksitlerini oduyorsam bineyim madem
Arkadasım
֖ncelikle bu konuda sinirleneceğiniz bişe yok.sakince cevap vermen daha uygun olurdu.Benim oralarda benzin ucuz falan değil.sonuçta burda hepimiz birbirimizle yardımlaşmak için bulunuyoruz.öncelikle yaptıgın hesabın yanlışlığı daha ilk anda kendini belli ediyor.20.000 kmde sadece gaz kullandığını mı düşünüyorsun?aynı zamanda bu aracın benzin de kullanıyor.en az 3-4 depo benzin harcayacak.burdan 1000 lira.ayrıca lpgden dolayı değişmesi gereken filtrelerin ve bakımların fiyatını yazmamışsın.ayrıntılı hesap yapacaksan onları yazacaksın.
Bir düz mantık yüruterek
40.000 km de benzin tüketimim her 100km 8 lt olursa 14900 tl benzine para veriririm
40.000 km de LPG tüketimim her 100 km 10 lt olursa 11500 tl LPG ye para veririm
LPG taktirma 2000
40.000 km den sonra subaplari değiştirme masrafım 2000
200 tl de 40.000 km LPG bakımı filtresi
bu mesajı yazan sensin.kendi hesabını kendin yapıyorsun.sonra 20 binde kara geciyorsun.
Ben de bu konuda araştırma yapıyorum.3 tane lpg firmasıyla konuştum.hiçbirinin dediği diğerininkini tutmuyor.tek söyledikleri hemen kara gececegimiz.tabi ki böyle diyecekler neticede bu adamlar da para kazanıyor.öğrendiğim her faydalı bilgiyi forumdaki arkadaşlarla anında paylaşıyorum.dediğim gibi burda amacımız birbirimize yardım etmek.sakin ve uygun üslupla cevaplamak hepimiz için hem daha hayırlı olur hem de kırıcı olmaz.dediğin şeyde çok haklısın.ben de tamamen senin gibi düşünüyorum.binmek için aldık bu arabayı.benzin pahalı diye kapının önünde süs gibi yatmasın araba.zaten araba 3000. kmyi geçmeden lpg taktırmayacagım.3000 olana kadar araştıracam.buldugum faydalı bilgileri sizinle paylaşırım.siz de sonuç alıp paylaşırsanız memnun olurum.teşekkürler.

sallierim link' Alıntı:
Öncelikle bu konuda sinirleneceğiniz bişe yok.sakince cevap vermen daha uygun olurdu.Benim oralarda benzin ucuz falan değil.sonuçta burda hepimiz birbirimizle yardımlaşmak için bulunuyoruz.öncelikle yaptıgın hesabın yanlışlığı daha ilk anda kendini belli ediyor.20.000 kmde sadece gaz kullandığını mı düşünüyorsun?aynı zamanda bu aracın benzin de kullanıyor.en az 3-4 depo benzin harcayacak.burdan 1000 lira.ayrıca lpgden dolayı değişmesi gereken filtrelerin ve bakımların fiyatını yazmamışsın.ayrıntılı hesap yapacaksan onları yazacaksın.
Bir düz mantık yüruterek
40.000 km de benzin tüketimim her 100km 8 lt olursa 14900 tl benzine para veriririm
40.000 km de LPG tüketimim her 100 km 10 lt olursa 11500 tl LPG ye para veririm
LPG taktirma 2000
40.000 km den sonra subaplari değiştirme masrafım 2000
200 tl de 40.000 km LPG bakımı filtresi
bu mesajı yazan sensin.kendi hesabını kendin yapıyorsun.sonra 20 binde kara geciyorsun.
Ben de bu konuda araştırma yapıyorum.3 tane lpg firmasıyla konuştum.hiçbirinin dediği diğerininkini tutmuyor.tek söyledikleri hemen kara gececegimiz.tabi ki böyle diyecekler neticede bu adamlar da para kazanıyor.öğrendiğim her faydalı bilgiyi forumdaki arkadaşlarla anında paylaşıyorum.dediğim gibi burda amacımız birbirimize yardım etmek.sakin ve uygun üslupla cevaplamak hepimiz için hem daha hayırlı olur hem de kırıcı olmaz.dediğin şeyde çok haklısın.ben de tamamen senin gibi düşünüyorum.binmek için aldık bu arabayı.benzin pahalı diye kapının önünde süs gibi yatmasın araba.zaten araba 3000. kmyi geçmeden lpg taktırmayacagım.3000 olana kadar araştıracam.buldugum faydalı bilgileri sizinle paylaşırım.siz de sonuç alıp paylaşırsanız memnun olurum.teşekkürler.
Benim sinirlindigim nerde yazıyor ??
Evet doğrudur 40.000 km hesabı yapan bendim fakat o hesap çürüdü biliyorsun ortaya atılan her tez curutulebilr
20.000 km ye kadar 4 depo benzin yakar doğrudur hem yaksada fifti fifti olacak hesap dediğim gibi arac 20.000 km sonra kar etmeye başlayacak
Düz bi mantıkla aracı 5 senede 20.000 yapacaklar hiç takmasın kafası kulağı rahat etsin ama yok ben senede 8-9 hatta 10 U geçerim diyenler taktirsinlar
Ben baharı bekliyorum kıs ayı LPG malum fazla yakıyor hemde aracımı 3500 km den sonra taktirma taraftarıyım daha motoru açılmadı

Geri