1. vitese geçerken zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar tamam anlaşıldı bu vites geçme olayı kronik bi sorun çünkü bende de var dururken viteslere geçişte problem yok
1 ile kalktım 2 ya atacağım sırada aşırı derecede zorluyo ve uzun bir süre yol gittikten sonra sanki rahatlıyor bu konuda kesin konuşacak kimse yok mu acaba bu problem yağdan mı yoksa değişme zamanı gelen parçalardan mı kaynaklanıyor. teşekkürler...

bende de kışın oluyo du araba soğukken bu aralar azaldı.........

Yahu benim bildiğim aracın uygun devrini yakalayınca vites debriyaja basmadan bile geçer. Buna daha önce şahit oldum. Sorunun yağ ile ilgili olduğunu bende zannetmiyorum çünkü vitesin geçmesine mekanik bir güç engel oluyor. Eğer iyi yağlama ile bu daha kolay olacaksa belki birşeylerin zarar görme ihtimali de vardır. Araç 1. vitese uygun devirde değilse o vitese geçmez hatta 1. viteste olurda çok hızlanırsanız aracı o vitesten kurtarıp 2. vitese almak dahi zorlaşıyor....

artık bu vites problemi bana normal gelmeye başladı...

Yahu benim bildiğim aracın uygun devrini yakalayınca vites debriyaja basmadan bile geçer. Buna daha önce şahit oldum. Sorunun yağ ile ilgili olduğunu bende zannetmiyorum çünkü vitesin geçmesine mekanik bir güç engel oluyor. Eğer iyi yağlama ile bu daha kolay olacaksa belki birşeylerin zarar görme ihtimali de vardır. Araç 1. vitese uygun devirde değilse o vitese geçmez hatta 1. viteste olurda çok hızlanırsanız aracı o vitesten kurtarıp 2. vitese almak dahi zorlaşıyor....

evet 1. viteste 40 50 yapınca 2ye atarken zorlanıyo bunu yeni farkettim bende:eek:

Konuyu hortlatmış gibi olcam ama bir çok kişi aynı sorundan yakınmış ama şu ana soruna çözüm bulan olmamış sanırım.Çünkü kimse yazmamış.Soruna çözüm bulan varsa lütfen yazsın arkadaşlar.Aynı sorun bende de var.Sinir oluyo insan özellikle de trafikte 1 den 2 ye 2 den 1 e baya zorlanıyo.

bende 2 araba war albea da böyle birşey olmuyo tıkır tıkır geçiyo fakat astarmda aynı sorun bendede war 1. ve 2. vites geçişlerinde çoğu opellerde oluyo arkadaşlar.

Aynı sorun bende de vardı.Debriyaj Telinin ucundaki somunun gevşemesinden dolayı .Usta sadece teli az çekti ve somunu tekrar güzelce sıktı.Problem kalmadı bende selam.

Geri