2010 astra j vitese girmeme sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xcorpix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xcorpix

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
iyi günler arkadaşlar aracımın sorunu sabahları 1. vites ve geri vitese girmeme debriyaj balatası değişti,sorun devam edince şanzıman yağı değişti ep-80 ama sorun halen devam etmekte bu sorunu sadece motor soğukken sabahları yapıyor sorun yazında vardı yaşadığım yer hatay ve sıcaklık çok düşük değil..aynı zamanda alt takımdan takırtı gelmekte amarisörler balatalar değişti ses halen devam ediyor viraj denge cubuğu lastikleri değişecek bu sorunları daha önce yaşayan var mı yardımcı olursanız sevinirim arabayı aldım alalı bir çözüm bulamadım bunlara arabadan soğudum ya:mad::mad:

Araç ısınınca düzeliyor mantığı sanki şanzuman yağı ile alakalı gibi. Ayrıca alt takım, yürür farklı bir konu ve işlem gerektirir. Garanti bittiği için büyük ihtimal kendiniz yaptıracaksınız. Dışarda çok iyi özel servisler var bir gösterin derim.

özel servis olarak gitmediğim yer kalmadı son çare yetkili servise gitmek olacak herhalde çok can sıkıcı bir durum...

Geçmiş olsun...Aynı durumdan bir insignia sahibi dertliydi..Aracına yazılım, piton vs de yaptırmış tabi..Şanzımanın etkilenmesi doğal..Debriyaj bilyası gibi birşeyi değiştirmişler, düzelmiş..Tam hatırlamıyorum neyi değiştirdiklerini ama küçük bir parçaymış...

bendede her geri vitese geçişte o meşhur gaaarccc sesi geliyor normalmi acaba anlamadım

not : kimse yarım debriyaj yapıyorsundur veya araç tam olarak durmadan geriye takıyorsundur demesin onların hiç biri yok çünkü :)

aracın kullanma kılavuzunda dahi yazıyordu, geri vitese gecmediğinde aracı bosa alın 3-4 saniye bekleyin öyle deneyin gibi , bosa aldgnzda debriyajdan ayagınızı cekin

Kronik sorun, kullanma kılavuzunda bile belirtmisler, böyle sacma bir cözüm önermisler ne yazık ki

bence debriyajın hidrolik merkezi bozuk.

Geri