astra ile ilk uzun yol..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar aracım ile ilk uzun yol deneyimim gayet güzel geçti.Yakıt bilgisi vermek istiyorum merak eden arkadaşlara. 2004 astra g enjoy. istanbul malatya arası 1020km 55lt yaktım,dönüş ise 1037km 52 lt..hız 85.100km arası 2500-3000 devir. arada hız 120-140 buldugu oldu. Bazı noktalarda yol bilgisayarı yakıtı 3-4 lt ye kadar düştügünü gösterdi.Hız sabitleyicim olsaydı eminim fabrika verilerinin cok altına dahi düşerdi.Sizce nasıl bu degerler.

Harika yakmış ben buna yakamamış bile derim tabii süratin rolü büyük 85-100 km hız büyük sabır, sabrın sonuda selamet olmuş:)))

Yanlışın var, gelirken daha az yakmışsın daha çok gitmişsin tam tersi olmasın...

Yolu bilmiyorum ama normal olabilir.

Ben de İstanbul'dan İzmir'e dönerken daha az yaktım. Yokuş aşağı iniş gidiş yolundan daha fazlaydı. Hatta birkaç km. gaza dokunmadığım yollar oldu. :)

90-100 km aralığını da çok nadiren geçtim. :)

Yaav uzun yolda 90 120 arası gelenleri tebrik ediyorum :D Bende 124 bile olsa kadranda ne varsa basarım ( yol müsait oldugu sürece) Kii otobandan bagsediyoruz yani..

Yakıt sarfiyatındaki artış ile varış zamanı arasındaki orantısızlığı hesaplarsan basmanın anlamsız olduğu sonucuna varırsın. :)

Bir de adı üstünde "uzun yol" bu. Bu yolu keyfe dönüştürmekte önemli. Etrafı izleyerek, kimi yerlerde durarak falan. Hatta şehir trafiğinden sıyrılıp, sürekli frene basmaya gerek duymamak bile başlı başına büyük bir keyif. :)

Yakıt sarfiyatındaki artış ile varış zamanı arasındaki orantısızlığı hesaplarsan basmanın anlamsız olduğu sonucuna varırsın. :)

Bir de adı üstünde "uzun yol" bu. Bu yolu keyfe dönüştürmekte önemli. Etrafı izleyerek, kimi yerlerde durarak falan. Hatta şehir trafiğinden sıyrılıp, sürekli frene basmaya gerek duymamak bile başlı başına büyük bir keyif. :)
:good::good:

Arkadaşlar aracım ile ilk uzun yol deneyimim gayet güzel geçti.Yakıt bilgisi vermek istiyorum merak eden arkadaşlara. 2004 astra g enjoy. istanbul malatya arası 1020km 55lt yaktım,dönüş ise 1037km 52 lt..hız 85.100km arası 2500-3000 devir. arada hız 120-140 buldugu oldu. Bazı noktalarda yol bilgisayarı yakıtı 3-4 lt ye kadar düştügünü gösterdi.Hız sabitleyicim olsaydı eminim fabrika verilerinin cok altına dahi düşerdi.Sizce nasıl bu degerler.

Hemşerim merhaba. Senin Yakıt mükemmel. Bende Bugün Malatyadan Yalova'ya geldim. 1070 km. Aracım 2009 Astra H Sedan( Benzin). Aile 4 kişi yaklaşık 85-90 kg yük vardı. Hızım genelda 100 civarı. (istisnalar hariç 200'ü gördüğüm de oldu kısa süreler) Ankara ya kadar üç çeyrek depo, Ankarada fulledim Yalovaya yarım depo, toplamda birtam birde çeyrek depo yaktı. 65 litreye yakın. yol bilgisayarı 100 km'de 6,2 lt. gösteriyor şuanda.
Senin hesaba göre benim araç çok yakmış.

Valla şu an ustamın yanından geliyorum o bile şaşırdı yakıtı duyunca.Ben eminimki hız sabitleyicim olsaydı bu verilerin cok altına düşerdi .Bilmiyorum ama njoy motorların farkı olabilirmi acaba.Evet 90km 100 km sabır istiyo ama bir güzel tarafıda etrafa bakarak geliyosunuz,hız yüksek olunca pür dikkat yola kitlen kısa sürede yoruyo oda bence.İlkan abi memleketten eli boş göndermiyolar benim bagaj ful doldu hatta içeriye bile aldım malzemeleri.

Yaav uzun yolda 90 120 arası gelenleri tebrik ediyorum :D Bende 124 bile olsa kadranda ne varsa basarım ( yol müsait oldugu sürece) Kii otobandan bagsediyoruz yani..

Ehliyetini al kendi benzinin kendi cebinden koymaya başla sonra bu insanlar nasıl böyle zengin 140'la gidiyorlar diye düşünmeye başlayacaksın :)

istanbul-ayvalık arası yaklaşık 450km tamamen yük dolu 3 kişi sabit 90 km hız ile geldim cruise control açıktı ve 100 km de 7.1 lt yaktım bana çok geldi sorun nerde anlamadım:D

istanbul-ayvalık arası yaklaşık 450km tamamen yük dolu 3 kişi sabit 90 km hız ile geldim cruise control açıktı ve 100 km de 7.1 lt yaktım bana çok geldi sorun nerde anlamadım:D

Senin arabanın katalog değerini bilmiyorum. Yalnız arabaların katalog yakıt tüketim değerleri yüksüz arabaya göre verilir. Test ortamlarını bilmiyorum; fakat adamlar ayrıca Avrupa trafiğinde test ettiklerinden ve bu değeri kataloğa yazdıklarından Türkiye ortamına göre (seyahat tarzı, yol ve trafik durumu) karşılaşmaya neredeyse 3-0 önde başlıyorlar. :)

Bu durumda;

- Araba yüklüydü derken ne kadar yüklüydü?
- Araban maksimum kaç kg. yüke izin veriyor?
- Yol durumu (yokuş yukarı veya aşağı, bozuk yol, asfalt yol, trafik durumu vs) nasıldı?

Değerlendirmeyi yaparken bu hususları göz önünde bulundurmak iyi olur. :)

sabit 90 km ile geldigine göre yol müsaitti mutlaka düzde olabilir bilmiyorum ama ne olursa olsun 7,1 cok yüksek muttemelen bi sorun var..benim aracım istanbul şehir içi 1 depo ile 500km cok rahat yapıyo..

Geri