Şanziman aynı şanziman.Yetkili servislerin art niyetine birkaç kez bizzat maruz kalmış olmama rağmen bakımlarımı yetkili serviste yaptırma taraftarı idim. Forumdaki arkadaşlardan motor yağı vb. ile ilgili duyduklarım, yetkili servisi kafamda bitirmeme sebep oldu.Alakasız konulara geçmişsiniz. Gördüm dediğiniz servis kitapcığınızı paylaşırmısınız, mevcut klavuz artniyetli hazırlanmış size göre.
Milli menfeat,milli sermaye" cok göreceli kavramlar. Yabancı bir aracı alıp, yine yabanci yağ ile değişimini yapacağız altı üstü Yoksa yerli üretim yağ ile değişim yapıp şanzımana ömür üstüne ömür katmayacağız. Millilik vs. den cok teknik olarak uygunluğunu araştırıyoruz.
Yetkili servis, yetkili satıcı bile bu ülkenin vatandaşı olmasına rağmen bu kadar art niyetli iken, elin yabancısına güvenmek doğru olmaz diyorum.
---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----
Şanzıman yağı değişiminde de yetkili servis müdürü ve bir kaç personeli defalarca sordular şanzıman yağını neden değiştirmek istiyorsunuz diye. Ama mastertech iyi yaptın ben olsam 30.000km de bir değişirim dedi sonra neden değiştirmek istediğimi soranlar aaa simsiyah olmuş diyerek bana hak verdiler.
Ben 50.000km'de değiştirdim. İlk başta belki psikolojik olarak olumlu değişimler oluştu gibi geldi. Şu an yağ değişeli 2500km oldu. Değişim öncesi/sonrası bir fark yok bence şanzıman aynı şanzıman. Ama şanzıman yağını bu mantıkla değiştirmeme gerek yoksa, motor yağı ve diğer sıvıları da değiştirmeme gerek yok çünkü değişim öncesi-sonrası motor aynı motor
Yapılan bu değişimlerin etkisinin uzun vadede hisedileceğinden bahsetmeye gerek görmüyorum. Motor kaputu bile 5-10 sene sonra kilidini yağlamayınca kapanmazken, otomatik şanzıman kadar kompleks bir parçada yağın değişmemesi gerektiği, değişirse sorun çıkartacağı söylemi bana pek mantıklı gelmedi.
Motor aynı motor.
Değisim yok.
Amaç da bu zaten.
Mekanik kondisyonu korumak [emoji4]
Bir kaç sene değiştirmeden devam etsek de baksak bir de , aynı motor ve aynı şanziman diyebilecek miyiz [emoji4][emoji106]
D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi