Aydınlatma çalışmalarım.

Ynt: Aydınlatma çalışmalarım.

Bildiginiz gibi araclarimizda degisik guc ceken ampul kullandigimizda ariza lambasi yaniyor, insigniada direnc kullandiginizi yazmissiniz nu konuyu acabilirmisiniz, bildigim kadariyla orjinal philips xenon disinda ariza lambasi yakmayan yok, bu direncleri xenon icinmi kullandiniz yoksa diger ampuller icinmi? Yani ariza isigi yakmayan direncsiz xenon varmi?

oktay toker link' Alıntı:
Eline sağlık inceledim.Bu far modeline imkanlar dahilinde İnsignia veya buna benzer bir çalışma rahatlıkla uygulanabilecek bir far modeline sahip.Proje olursa,daha güzel yakışanı düşünerek uygulama şansını elbette bulabilirim ve Rabbimin izni ile sonuçları buradan paylaşırım.
bugün oktay bey ile telefonda konultuk çok cana yakın birisi. Bu mercek far olayını çoktandır istiyordum. Mustafa bu işe el atınca dedim tamam ondan bakar yaparım ancak mustafanın çalıştığı arkadaş j için bir daha bu çalışmayı yapmayacağını söyleyince hayal kırıklığına uğradım sonra imdatıma oktay bey yetşti inşallah önümüzdeki hafta yüz yüze konuşup bu işe başlayacağız.

Arıza ışığı yakmayan xenon demek biraz hata olur.Durumun içeriği farklı.İçerik bu oem olmayan balastlarda kullanılan giriş beslemesinde yani 12 volt besleme bölümünde kullanılan regülatör bölümü ile alakalı.Burada kullanılan Mosfet transistörün iç direnci oldukça düşük kullanılan tipte olduğu için canbus denilen mantığı ortaya çıkarmıştır.Çin malı bütün üretmlerde bu yapı olduğu için sıkıntı çıkarmıyor du.Fakat 2012 sonrasındaki araçlardaki kontrol sisteminde buda yeterli olmaz hale geldi.Benim gözlemmim bu yönde çünki ampul testi için ohm degeri ön plana alınıyor insignia bu şekilde bir kontrole sahip.Halojen ampul yanmaz iken 0 ohm civarında bir dirence sahip.Yanınca genleşme olduğu için direnç degeri değişken diyeyim 8 ohm civarlarına kadar çıkabiliyor.Bu testlerimi ben 3 yıl önce yapmıştım net konuşabiliyorum.Şimdiki araçlardada bu degerler dikkate almış görünüyor.O nedenle artık bu canbus yapıda fayda etmiyor diyebilriz.

Philips diye satılan bu balast ile orjinal tesisat kullanıldığındada ileriye dönük sıkıntı çıkma ihtimalide yüksek.Ayrıca ben sırf bu balast ışık yakmıyor diye satıcıların cebini doldurulmasınada şahsen acıyorum ama Rabbim onlara hayırlı rızık nasip etsin diyorum.

Bu araçlarda uygulanacak en doğru yol aküden beslemeli orjinal tesisattan tetklemeli roleli sistem ve sadece orjinal tesisata bağlanacak olan en az 8 ohm degerinde metal sogutuculu direnç ile her iki tesisat bagımsız olarak çalışacak ve orjinal yapı kadar sağlıklı diyebileceğim bir yapı oluşturulmuş olacak.

Lakin bu sistemi çakma xenon ile kullanımınıda tasvif etmediğimi belirteyim.açıkça belirteyim çakma xenon için bu çalışmaya dair bilği istenmesi durumunda yardımcı olmaya niyetli değilim.Bu anlatımı mercek montajı yapmış ama bu sorundan dolayı sıkıntı çeken arkadaşlarımız için paylaştım.

Orjinal olmayan bu balast tipleri değişken voltaj aralıklarında olumlu şekilde çalışmaya sahip değiller.Oem balast çeşitleri ise yapıları gereği son derece stabil şekilde çalışabiliyorlar.

Orjinal tesisata hem balşast hem direnç bağlanırsa heleki canbus özelliği olan vede Gen5 balast bağlanırsa durum çok vahim hallere bürünebilir.

Abi En fazla 8 ohm  demek istediniz  sanırım.  Muhteşem  bilgiler  nette ilk kez normal  ampulun  8 ohm ile çalıştığını  okuyorum  direnç  kullanacaklar  için  hayati  bir bilgi bu

Hayır daha düşük direnç iyi değil.Tavsiye etmem.8 ohm yeterli olacaktır.

Oktay bey 2 gündür paylaşımlarınız ile gönüllerde taht kurdunuz. Kısa süre içinde görüşmek dileğiyle...

MeRt link' Alıntı:
Arkadaşlar başlıkta gerçekleştirilen tüm paylaşımlar ve Oktay Bey'in üyeliği forum yönetiminin bilgisi dahilindedir.
Biliyorsunuz ki bizler reklam içerikli ve ticari amaçlı tüm konulara anında müdahale edip, forumdan kaldırıyoruz ve forum üyelerimizin yararından çok şahsi menfaat içeren hiçbir konuya izin vermiyoruz.
Lütfen bu başlığı Oktay Bey'in tecrübelerinde yararlanmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için kullanalım. Oktay Bey'in forumumuza aydınlatma konularında katkıları büyük olacaktır.

Anlayışı için herkese teşekkür ederiz.

olay budur 14alkiss 14alkiss 14alkiss 14alkiss

daos009 link' Alıntı:
bugün oktay bey ile telefonda konultuk çok cana yakın birisi. Bu mercek far olayını çoktandır istiyordum. Mustafa bu işe el atınca dedim tamam ondan bakar yaparım ancak mustafanın çalıştığı arkadaş j için bir daha bu çalışmayı yapmayacağını söyleyince hayal kırıklığına uğradım sonra imdatıma oktay bey yetşti inşallah önümüzdeki hafta yüz yüze konuşup bu işe başlayacağız.

hadi hayırlısı,sizin sonucuda dört gözle bekliyoruz

Ankarada yasasaydim bir dakika durmaz sizinle tanışmaya gelirdim, gerçi araba suan ankarada babam ve annem tatile gittiler emektar skoda ile riskli olduğu icin benim araçla gonderdim bir hafta daha ankara demetevler sincan taraflarında olacak, kendim olsaydım sizinle çalışmak isterdim ancak babam orada.

Hayırlısı olsun.O taraflarda biraz uzak kalıyor.

Geri