Birkaç saniyede bir vuruntu hissi - rölantide -

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aton1981
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
adaptasyon yapılma muabbetini bilmiyorum açıkçası. ben söktüm temizledim taktım bi sorun olmadı. en kötü ihtimal kutup başı sökülüp beklenilebilir bir süre. ama adaptasyon işinide bir araştıralım ben hiç yaptırmdım bugüne kadar açıkçası

Son durum:

Özel serviste, sensörlere adaptayson ve tanımlama yapıldı. ( turbo selenoid, maf , map, öğrenme )
Haricinde, total den benzin alınmaya başlandı. Katkısız düz 95...

Şu an soğuk ve sıcak halde iken bile 1 gram vuruntu kalmadı.
İşin garibi, eskiden ilk marş da duyduğum hava /yakıt karışım anında hırıltı sesini ( normal ) tekrar duymaya başladım.

Soğuk ve sıcak halde iken, motorun harektini gözle gözlemlediğimde
oğalan diye bildiğim nominal titreşimi dahi yok. Bu titreşim normal sayılırdı.
Titreşimdeki aradabir düzensizlik vuruntuya neden olurdu.

( hala diyorum, bunu 1000 kişiye gösterseniz anlamaz, aşırı hassaslık gerektiriyor )

Şu anda, soğuk sıcak farketmeksizin motordaki olağan titreşim dahi yok.
Yani, sesi çıkmasa bu motor çalışıyormu diye düşünürsünüz. O derece.

Garip ama güzel bir durum. Ne değişti, neyden oldu anlamadım. Hala düşünüyorum.

Çünki, 4 opel insignia sahibi birisi olarak çoğunda farkettiğim olağan rölanti titreşimi ( kasaya vermiyor. ) dahi yok oldu resmen.

Tabi denemedeyim. Sonrası ne olur biter bilmiyorum.

yakıtlardan sıkıntı olabilir. aracın beynindeki yakıt değerleri sıfırlandığı için yeni yakıt hava sıcaklığı ve sensör okuma değerlerine adapte olduğundan olması gereken çalışma şekline kavuşmuş motor demekki... geçmiş olsun. arada bir sıfırlamakta fayda var demekki

Durum geçici olmasın diye dua ediyorum :)

Geçmiş olsun..sensör resetlemeyle duzelme ihtimali var o sensorler zaten ufak arizalarin tespitini zorlastirmistir hep

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun..sensör resetlemeyle duzelme ihtimali var o sensorler zaten ufak arizalarin tespitini zorlastirmistir hep

Teşekkür ederim. Şu an sıkı takipteyim.:rakir:

Durum yine ayni arkadaslar.
Dikkat ettim, soguk motorda sabah ilk calistirmada ve gece yapmiyor.
Motoru izledigimde normal titresim esnasida arada bir duzensiz titresimi gorulebiliyor. Ama aksam tik yok. Ses cikmasa calistigini anlamazsiniz,

Ben Bu isten bisi anlamadim, bi sensor bozuk ama maf map o2 hangisi bilemedim.

hocam geçenlerde oldukça benzer bir sorun yaşadım.benim araç farklı ve lpg li tabi ve lpg de yaşadım ama bir deneyin isterseniz benim sorun akünün kutupbaşını söküp 10-15 dk bekleyip taktıktan sonra düzeldi.denemekten zarar gelmez işe yarama ihtimali düşük olabilir farklı motorlar olduğu için ama belli olmaz.resetleyebiliyor elektronik aksamları kısmi olarak.
buyrun bu da açtığım konu
http://www.opelim.net/forums/teknik...twinport-lpg-rolantide-titresimin-cozumu.html

hocam geçenlerde oldukça benzer bir sorun yaşadım.benim araç farklı ve lpg li tabi ve lpg de yaşadım ama bir deneyin isterseniz benim sorun akünün kutupbaşını söküp 10-15 dk bekleyip taktıktan sonra düzeldi.denemekten zarar gelmez işe yarama ihtimali düşük olabilir farklı motorlar olduğu için ama belli olmaz.resetleyebiliyor elektronik aksamları kısmi olarak.
buyrun bu da açtığım konu
http://www.opelim.net/forums/teknik...twinport-lpg-rolantide-titresimin-cozumu.html

Baktım. Umarım bundandır :)

Birşey dikaktimi daha çekti. Klima açınca vuruntu durumu kalkıyor.
+ kapattığımda da vuruntu yine yapmadan güzelce devam ediyor.
Bu arada, obd ile devire baktım. 800 lerin üzerinde geziyordu...

Vuruntunun olduğu aralık 690-720 devirleri arasıydı.

AMa kimi zaman yapmaması çok çok enteresan.

Akü kutup başını 15 dakikalığına sökeceğim.

Klima acınca motor beyni rolanti miktarini biraz artirir yuke bindigi icin rolanti arttigindan vuruntu ya da titresim de kayboluyor.en son olarak tech2 ile minimum duzeyde rolanti artirmayi deneyin.

Sıfır, GM bobin denendi. Durum düzelmedi.

Boğaz kelebeği sökülüp temizlendi. Baya siyah oldu temizleme sıvısı.

Durum yine düzelmedi.

Ustalar subap ayarı gerekebilir dediler öyle kaldı. O an da başka bir insignia servisteydi.

Ona baktım. Benimkinden daha fazla vuruntusu vardı.

Geri