Birkaç saniyede bir vuruntu hissi - rölantide -

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aton1981
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende o2 sensöründen çok çok şüpheleniyorum aslında.

Ayrıca, Maf, Map sensörleride kara listemde.

Ama, hangi ustaya sorduysam asla bu durumu yapmaz yanıtını aldım...

İnandırıcı olmasalarda, gece / gündüz yapma ve yapmama farkları neticesinde söylediğim bu sensörlerden olma umudumu kestim.

Yinede küçük bir ihtimalim hep var o2 sensörü üzerine.

o2 sensörü elm cihazıyla takip edilirken motor sıcakken rolantide 0,1-0,9 arası saniyede bir gidip gelir.eğerki geç kalıyorsa kirli olabilir,ısıtıcısı bozulmuş olabilir.
motora giren hava sıcaklığı sensörü yanlış bilmiyorsam gaz kelebeğinden önce hava borusu üzerindeki bosch marka dikdörtgen sensör.aynı zamanda turbo basıncınıda ölçer. temizlenmediyse temizletin derim turbo yağ buharı verdiğinde kirlenir. ama rolantiye saçma sapan sıcaklık değerleri vermediği sürece etkisi çok olmaz o sensörün. yada aracınız rolantide çok ısınıp motora sıcak hava vermiyorsa.

Teşekkür ederim.

Önceden carbon clean yaptırmıştım ehli bir merkezde.
Acaba diyorum, kurum vs tüm pislik O2 sensörünemi doldu. Olurmu olur.
Dün kontrol ettiğimde Bank1 O2 değişken değerlere sahipken, Bank2 O2 sabit değerdeydi. Bank2 katalizör sonrası olan O2

Bahsettiğiniz MAP sensörü. Onu 3 kez temizlemişliğim var. Usta öncesinde balata spreyi ile temizledi. Sonradan yanlış olduğunu öğrenip CRC sensör clean ile kendim dikkatlice temizledim. Acaba balata spreyi bozmuş mu ki?

Ancak, ilk zamandan beri hiç kir yağ yoktu onda.

O2 için,
Saniyede 1 mi 2 kez mi nasıl harekt ettiğini, hangi sıklıkla değert değiştirdiğini
kıyaslamadım. Onuda bu gün bakayım.

Son düzenleme:
O2.sensorunu kontrol ettim az once.
Duzensiz gibi gorunuyor. 2-3 saniyeligine Bazen Belli bir degerde takili kaliyor.
Bazende saniyede 2-4 kez farkli degerler veriyor. Bu takilmalar arasi hizlica degerler degiskenlik gosteriyor.

Alinti,...
Sensörün voltaj hareketlerini bilen birisi okursa; doğru çalışıp çalışmadığına kanaat getirir..

0,1 ile 0,9 V arası hızlı hareketlerde oynaması lazım grafiğin.. Mesela 0,4 V'a gelip orada 2-3 saniye durup, sonra 0,2'ye inip orada bekleyip tekrar 0,6'ya çıkıp, vs... ve 0,9'lara filan da hiç ulaşmıyorsa; sensör sorunludur. Bu arıza kaydında çıkmaz, ancak aynı test cihazının değer okuma seçeneği ile görüntülenip, yorumlanabilir.

Son denemelerimde,

Rölantidin 690 devirlerde gezdiğini gördüm. team, sitemizde rölantinin 800-770 civarı gezdiğini de öğrendim. Rölantideyken debriaja basmadan vitesi ileri geri hareket ettirdiğimde rölantinin 730 lara kadar cıktığını yavaş yavaş 690 seviyelerine gerilediğini farkettim. O esnada vuruntu yapmıyor. 690 larda bazen vuruntusuz da devam ettiği oluyor.

Hiç bir şekilde mantık dahilinde hiç bir parça / aksam aklıma gelmemekte artık.

Acaba, arızalı olan direksiyon pompam buna neden oluyor olabilir mi ?
Bizim motorlarda, Direksiyon pompası için ayrı bir kayış var. Söktürüp deneyeceğim.
Gereksiz yere motor gücünü çalıyor ve motor da o anda vuruntu veriyor olabilir ?

Çünkü, bilinen yerlerde sorun olsa ( egzos, enjektör, motor kulağı, şanzıman, filtreler, sensörler, vs vs vs ) sürekli yapar veya arıza kodu üretirdi kanımca.

Bundan yola çıkarak, en ufak bi yük bindirici hareketimde ( klima, far, vites kolunu ileri geri hareket ettirdiğimde krank' a binen yük gibi, vs vs ) motor biraz devir arttırıyor, ve
vuruntu neyim kalmıyor. Ayağımla deviri çook zor olsa da 690 seviyelerinden 750 lere çekiyorum saat gibi oluyor araç. Gazı bırakınca 690 lara düştüğünde bazen olmuyor. Bazen de vuruntuyu yapıyor. İşin içinden çıkamadım. Artık tek ihtimal, zaten bozuk olan direksiyon pompamın motoru zorladığı yönünde sonuca varacağım.

tech 2 ile rolantinizi 780 800 civarına ayarlatın birde öyle deneyin. bnm aracımın standart rolantisi 780 mesela...

tech 2 ile rolantinizi 780 800 civarına ayarlatın birde öyle deneyin. bnm aracımın standart rolantisi 780 mesela...

Yetkili ve özel servis, bu aracın rölantisini ecu, manuel olarak ayarlatmaya izin vermiyor demişti.

Birde, bu olay yetkili servisin yazılım güncelleme sonrası oldu. :(
Geri dönüp eski yazılıma geri dönün dediğimde mırın kırın yaptılar. Sonra birkaç işlem yapıp döndük dediler. Evelsi günde özel serviste yazılım güncellemeye bakın dediğimde güncel yazılım yok dediler.
Yetkili dekiler beni eskiye döndük diye yeniyi yeniden mi yüklediler acaba :mad:

Farklı bir özel servisle de görüsün rölanti ayarı icin cogu izin verme diyor fakat tech 2 guncel versiyonu olan bir servis rolanti ayari yapar

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yetkili servislerde güncelleme sonrası tech 2 de rolanti arttırma menüsü aktif olmuş sanırım...

Hmm,
Çok çok teşekkür ederim. Bu bile iyi bir haber. Aracı güncelleyerek mi gideyim?
Yoksa bahsettiğiniz durum, tech2 cihazının güncellenmiş versiyonu mu demek istediniz. Şimdi izmir'de ara dur artık güncel tech2 li servis :)

Şimdi hatırladım. Manisa çözel' servisinde rölanti arttırmayı denemişlerdi, Ama eylem izin verilmedi gibi bir mesaj almıştık. Şİmdi onların yazılımı günel değil mi dir?

Bu arada, temizlenen boğaz kelebeğini yeniden adaptasyonu gerekli mi? Servisteki arakdaş gerek yok deyip taktı. Çalıştı da nitekim.

Son düzenleme:
Geri