Dumansız Hava Sahası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M@honi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dumansız Hava Sahası

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
içmeyen için yasak koymak ne kolay içenleri düşünün biraz da.

Destekliyorum kesinlikle..

sigara içenler içmek zorunda değiller zaten sigara bana göre insanın yaşam kalitesini düşüren birşey kimse içmese daha iyi olucak...

bu kadar dumansız hava sahasını savunan büyüklerimiz dağıttıkları kalitesiz kömürlerle ciğerlere verdikleri zararın kaç sigaraya bedel olduğunu biliyorlar mı?

Yasağın olumlu etkileri tabii ki de vardır, ancak sigara içenlerin haklarını düşünmeden (içmemek ne kadar hak ve tercihse içmek de aynı şekilde hak ve tercih) onlara bu imkanı sağlayacak fiziki imkanları yaratmadan yasak kardeşim demenin insan haklarına uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz. Ben vatandaş olarak sigara içmek istiyorsam sen bana bunun için uygun ortamı sağlamak zorundasın. Stadda, konserde, alışverişmerkezinde, lokantada kafede benim sigara içmeyenleri rahatsız etmeden sigara içebileceğim bölümler yaparsın ben de gider orada kendimi zehirlerim istersem. Veya sadece sigara içenler için lokantalar kafeler açılır, içmeyen de oaraya gitmez, nasıl içki içmek istemeyen içkili lokantaya gitmiyorsa sigara içmeyenler de sigara içiklen restorana gitmez... ama maalesef biz tepeden inme kurallar dayatmaya çok alışığız...

belediye otobüslerinde (özellikle istanbuldaki ıkaruslardan) çıkan zararlı dumanı gazı sallamayan yurdum belediyesinin bir restorandaki sigara içilmez afişinin standardın altında olması sebebiyle ortamda sigara içen tek bir kişi dahi olmamasına rağmen binlerce lira ceza kesmesi yasakların sebebini de ortaya koyuyor zaten...

Dumansız hava sahasına sonuna kadar varım ama hükümetin bu konuda samimi olduğuna inanmıyorum. Bu konuda gerçekten samimi olsaydı insan sağlığına zarar veren diğer unsurlara da el atardı. En azından insanları açlık sınırına kurban etmezdi. İnsanlarımızın açlık veya yoksulluk sınırından kurtulması için de gereken tedbirleri de alsaya. O kadar delikanlıysa çalışanlara ödenen düşük ücretleri de yasaklasın. Bir diğer konu da son günlere damgasını vuran "açılım" denen nesne benim sağlığımı son derece bozuyor.

her ne kadar sigara icmeyen biri olsamda bence yanlis. Yanlis olan yapilan degil, yapilis sekli. Birincisi bunun icin uzun donemli bir alt yapi, egitim gerekirdi ki yapilmadi. Ikincisi mantiki hatalar var, daha dusunulupte kurallarin konmasi gerekirdi. Ucuncusu sigaraya gelene kadar bu devletin ustune gitmesi gereken cok daha onemli problemler var. Dorduncu ve en onemlisi bence halkin sagligini falan dusundukleri yok, yapmak istedikleri ideolleri geregince gece klubu, bar vs yerlerin yok olmasina zemin saglamak .

:good:

Destelemiyorum !!!!!!!!!
işi sadece duman olan nargile cafeler ne yapacak vergiye gelince alırlar ama bu adamların ekmek parasıda nargileleri yasaklarsak nasıl para kazanacak ve nasıl vergi ödeyecek diye düşünen oldu mu acaba cok merak ediyorum

Oylamada bu kadar çok desteklemiyorum diyenler olduğunu görünce şaşırıyorum.

Oylamada bu kadar çok desteklemiyorum diyenler olduğunu görünce şaşırıyorum.
Bence hiç şaşırma. Ben de desteklemiyorum diye oy kullandım. Desteklemeyenlerin amacı halen anlaşılamadı. Yanarım da ona yanarım. İnsanlar zaten ulu orta, saygısızca içilen, kişileri rahatsız eden sigaraya karşıydı, kısım kısım da yasaklar uygulamaya konuyordu. Burada iktidarın tutumunu desteklemiyorum. Onlara göre mekruh olan bir şeyi kimse kullanmamalı, bu ülkede onlardan gayrisi yaşamamalı, herkes onlar gibi olmalı, olmayanlar çaktırmadan ağır ağır zorlanmalı. Hani herkesin. her kesimin lideriydiler, ne oldu ne değişti de farklılaşmalar başladı. Zamanında DTP'lilere mecliste arkalarını dönenler şimdi onlarla adete kanka oldular. Belediye seçimlerinde bunlar değilmiydi Murat Karayalçın'ı DTP ile samimi olmakla suçlayanlar. Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu. Biraz samimi olsunlar. Bu tutumları değişmez ise yakında apoyu boğazda, kordonda gezerken görürseniz de şaşmayın. Yani samimi olmadıkları için, tutarsız oldukları için, sırf sigara içilebilen yerlerin açılmasına dahi tahammül gösteremedikleri için, olayı bu tür bir yasakla geçiştirip vatandaşı aptal yerine koydukları için, şirin görünmeye çalıştıkları için desteklemiyoruz, yoksa sigaraya hayran felan değiliz. İktidarın vatandaşın sağlığı için inatla yapmadıklarını yazmaya kalksak onlar da epeyce yer tutar.

İçenin dumanından rahatsız oluyorum-destekliyorum
Kahve,cafe barlarda içilmeli içmeliyim-desteklemiyorum
Ankette desteklemiyorum dedim.
Bir parti çıkıp yasağı kaldırıcam dese seçim olsa hükümet düşer;):D

Geri