bende yasağı destekleyenler arasındayım ve sigara içenlerin herhangi bir özgürlüğe herhangi bir hak a sahip olduğunu da düşünmüyorum yasak başlamadan önce çoğu mekanda uzun süre oturamıyordum ve en kötüsü eve geldiğimde üstüm başım sigara kokuyordu bende yasağa insanların zamanla alışacağına,bir geçiş sürecinin olduğuna inanıyorum.en güzel yanıda belki çoğu genç böyle bir baskıdan mütevellit aman bununla mı uğraşacağım diyerek hiç sigaraya başlamayacak.içenlerde umarım bu yasak sayesinde içmeyen insanlara ne kadar zarar verdiklerini görüp bırakırlar
Değil uluorta sigara içmek, bir başkasına zarar verebilecek her türlü eylem hiç bir zaman hak veya özgürlük olamaz. Sigara kokusu yüzünden kahve hayatım olmadı (bu durumdan son derece memnunum), nadiren ısrarlar karşısında gittiğim zamanlarda bile hep cam önlerini seçtim. Benim ifadelerim bir yerden sonra yanlış anlaşılıyor galiba, ben sigara her yerde özgürce içilsin demiyorum, ulu orta her yerde içilmesinden zaten rahatsızdım. Diğer yasakların denetiminde gevşek davranan devlet sigara konusunda aslan kesildi, yani eşit davranmadığı için kızıyorum. Ketçap, hazır çorba, boyalı gıdalar veya kanserojen katkılar ile ilgili bir denetimleri uyarıları, bilgilendirmeleri hiç duymuyoruz, bu konu da sağlığımızı ilgilendirmiyor mu? Zeka seviyeleri düşük çocuklarımızın olması, bunama yaşının hergeçen gün daha da düştüğü bir topluma sahip olmak çok mu sağlıklı. Bu tür insanların sağlık harcamaları çok mu ucuz? Eşit durumda olan şeylerden birine fazla, diğerine az mesafeli olunmasına karşıyım.