Dumansız Hava Sahası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M@honi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dumansız Hava Sahası

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
her ne kadar sigara icmeyen biri olsamda bence yanlis. Yanlis olan yapilan degil, yapilis sekli. Birincisi bunun icin uzun donemli bir alt yapi, egitim gerekirdi ki yapilmadi. Ikincisi mantiki hatalar var, daha dusunulupte kurallarin konmasi gerekirdi. Ucuncusu sigaraya gelene kadar bu devletin ustune gitmesi gereken cok daha onemli problemler var. Dorduncu ve en onemlisi bence halkin sagligini falan dusundukleri yok, yapmak istedikleri ideolleri geregince gece klubu, bar vs yerlerin yok olmasina zemin saglamak .

Sanayideki arkadaşımın dükkanında sigara yasağını uygulamaya koyanlardanım. Gelen müşterileri tatlı dille uyararak dükkanda sigara içilmesini elbirliği ile engelledik. İlk zamanlarda bozulanlar oldu ama el birliği ile kurala uyunca yasak rayına oturdu. Kendi kalfası bile dükkanda sigara içmeyi bıraktı. Bu sayede daha da az sigara içmeye başladığı için şimdi durumdan daha da memnun. Tatlı dille herşey halloluyor.

Toplu mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasına karşı değilim, IV. Murat dönemindeki gibi bunun topyekün yasaklanmasına karşıyım. Ben tiryaki değilim, içtiğim sigara ayda 1 paketi bulmaz. Ancak akşam içkili bir yere gittiğimde keyfim gelir, yarım paket sigara da içerim. Bu keyfi benden almaya kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Sigara içilemeyen mekanlar olduğu gibi içilmesine izin verilen mekanlar da olmalı, esnafa ve vatandaşa seçim hakkı tanınmalı. Kimse korkmasın, herkes müşterisini bulur. Her fırsatta Türkiye'de herkesin eşit demokratik haklara sahip olduğunu vurgulayan, demokrasiye bu kadar önem veren mevcut hükümet, demokrasiyi böyle yasaklarla mı uygulayacak?

Değinmek istediğim bir konu da bu kampanyada çocukların ön plana çıkarılması. Çocuğunu düşünen insan, çocuğunu sigara içilen bir mekana götürmemeli fakat bundan önce kendi evinde içtiği sigara ile de çocuğunu zehirlememeli. Bunu kim yasaklayacak? Var mı evde de sigara içilmesini yasaklayabilecek bir babayiğit?

Yanlış anlaşılma var galiba. Ben sigara yasağı çok anlamsız, devlet hemen geri çeksin, bu uygulamalar çok saçma demiyorum, buna benzer olaylar üzerine de aynı şekilde neden gidilmiyor orasını anlamıyorum diyorum. Sağlığa son derece zararlı olan diğer işlerin üzerine de gidilsin onlarda denetlensin diyorum. Sigara içmeyenlerin bulunduğu bir ortamda elbetdeki sigara içilmemeli. Çok büyük bir genç nesile sahibiz, arkamızdan gelen genç nesilin daha da sağlıklı olması güzel bir şey.

Kırmızı ile işaretlenen bölümü konu hakkındaki fikrimi özetleyen cümleler içinde kullandım,sizin tabii ki sigara yasağının anlamsız olduğu gibi bir fikir iddia etmediğinizi biliyorum.Bunu güzel bir başlangıç olarak kabul edip,dediğiniz gibi sağlığa zararlı olan diğer faktörlerin de üzerine gidilmesi için takipçi olabiliriz.

Vurgulamak istediğim bir konu da bu kampanyada çocukların ön plana çıkarılması. Çocuğunu düşünen insan, çocuğunu sigara içilen bir mekana götürmemeli fakat bundan önce kendi evinde içtiği sigara ile de çocuğunu zehirlememeli. Bunu kim yasaklayacak? Var mı evde de sigara içilmesini yasaklayabilecek babayiğit?

Bu konuda son derece haklısın, burada görev ana babaya düşüyor. Sigara içmeyenlerin yaşadığı evlerde ulu orta sigara içilmemeli. Az veya çok sigara kullanıyorum, ama evimde ulu orta sigara da içirmiyorum içmiyorum. En güzeli hiç içmemek ama misafirlerimiz dahil yazın balkonda, kışın mutfakta sigara içiyoruz.

benım adım cemıl ben ıcerımm her yerde ıcerımmm :)
Her yerde içme Cemil. Sana yakışmaz.:D

Bu konuda son derece haklısın, burada görev ana babaya düşüyor. Sigara içmeyenlerin yaşadığı evlerde ulu orta sigara içilmemeli. Az veya çok sigara kullanıyorum, ama evimde ulu orta sigara da içirmiyorum içmiyorum. En güzeli hiç içmemek ama misafirlerimiz dahil yazın balkonda, kışın mutfakta sigara içiyoruz.

Bu konuda herkes yavaş yavaş bilinçleniyor. Babam 45 senelik tiryaki, bundan 4-5 sene öncesine kadar evde fosur fosur içerdi. Başta sigarayı 10 yıl kadar önce bırakan annemin, daha sonra bizim yoğun tepki ve çabalarımız sonucunda şimdi bizim evde içmiyor, onlara gittiğimizde de ya cam açıp önünde içiyor, ya da balkonda içiyor. O bile buna alıştıysa herkes alışır diye düşünyorum. :)

Tabi her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitim şart. Gazetelerde okuyoruz işte, sigara içen kişiyi uyardı diye öldürülenler var. :(

Tütünün geçmişi binlerce yıl geriye gidiyor. Binlerce yıldır var olan bir alışkanlığın şıp diye birden bire kesilmesini beklemek ancak hayal olur. Hep örnek verdiğimiz avrupa bile yıllar önce sert yasaklar konusunda başarılı olamayacağını anlayınca yasağı yıllara yayarak kısım kısım uyguladı. Bizler de artık bilinçlenmek zorundayız, daha doğrusu bir yerlerden başlamak zorundayız. Bu başlangıç sigara içen vatandaşlar üzerine ne kadar az olumsuz etki yaparsa başarı o derece artar diyenlerdenim.

arkadaşlar kendimizi zehirlemeyelim lütfen.opelciler sigara içmez.

sonuna kadar yasayı destekliyorum. sen içiyosun keyif yapıyosun diye ben zehirlenmekmi zorundayım ya her cafe restaurantta ayrı ayrı bölümler olacak yada içenler zahmet edip dışarı çıkıp içicek. çoğu insanda buna üşeneceği için sigarayı bırakacaklar. yıldırma yöntemi bu. umarım uyulur...

Geri