fiber tampon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dtvolkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gökhan varmı tampondan haber? avuçlarım kaşınmaya başladı. bir tampon tamircisi ayarlıyorum tamponu aşağı doğru uzatması için kesmeden önce göstercem
Volkan maalesef çocuk bulamamış.Bugün işim düştü oto sanayiye orayada uğradım ne yapmış diye bulamamış.Aramaya devam ediyor bulunca bana dönüş yapacak.Bu senin tamponu aşagı çekme projesinide merak etmiyor değilim doğrusu.Bulsak şu tamponuda uygulasak bakalım nasıl olacak.Yarın ikitelli sanayide ki çıkmacılarada bir soralım olmadı.

arkadaşlar gökan kardeşimizin sayesinde gerekli gts ön tampon alınmıştır. en kısa zamanda tampon uzatma operasyonuna olursa girişecez:)
bugün birde jantların göbeklerine metal bilezik yaptırdım maslakta sabah 3 saat geçirdim.şimdi tam oldu

Son düzenleme:
Öncelikle Hayırlı Olsun Volkan Abicim. İyi Seçim Yapmışsın, Çünkü Fiber Çok Kötü Malesef :( Kırmadan gezeyim diye oraya buraya kaçıosun. Sanki İp Üzerinde geziyorsun gibi. Bizim Arkadaşın Civic'i vardı. Ben Alışmışım kendi aracıma. Bindim Onunkine bişey yokmuş gibi gidiyorum. Hafif dalgalı bi yoldan Harrs Hurss die ses geldi sonunda da Çatırt etti, nooluyo anlamadım. İndim Baktım Malesef Tampon Sizlere Ömür. Ufacık Yere Sürttürdüm die heryeri kırılmış. Ayrıca İşçiliği Güzel Olmazsa Dalga Dalga Oluyor. Şahin deil ki Fiberden yapasın :D En iyisi GTS tamponu. ayrıca O Siyah Plastiği çıkartıp Tamponu Aşağıya indirmen çok mantıklı. Ancak İndirmeden Önce Bi Tak Araca. ne kadar alçak olucağını baştan keşif et. yoksa Sürttüre sürttüre gidersin abicim :) Yeni Haberlerini Sabırsızlıkla bekliyoruz abicim. Fotolarla beraber tabi :) Şimdiden Kolay Gelsin.

Şu uzatma işlemini merak etmiyor değilim.Tamponu satan yerde aynı zamanda tampon tamircisi de var,çocuğa konuyu açtım,olur ama orjinal ızagaralar olmaz dedi,birde tabiki yaylı haliyle tamponu vurmamak imkansız dedi.Çocuk birde güzel akıl verdi.Gts tamponun yan taraflarındaki kabartmalarıda daha büyük yaparız,kabartmanın içini açıp oraya ızgara takarız daha bi güzel olur dedi.

gökancım yanlar açılabilir ama ben fazlada bozmayayım diyorum evet orta ızgara büyüceğinden orjinal ızgara teli olmaz. piyasadan tel buluruz düzgün bir şey. sisleri çıkma kapaklarını sıfır alırız. bu ara küçük bir egzos ucu denemesi yapıyorum bir tane taktım. çif yapayım diyorum. ama boruyu son susturucudan önce alıyor bu ses yapmaz mı?

Son düzenleme:
arkadaşlar gökan kardeşimizin sayesinde gerekli gts ön tampon alınmıştır. en kısa zamanda tampon uzatma operasyonuna olursa girişecez:)
bugün birde jantların göbeklerine metal bilezik yaptırdım maslakta sabah 3 saat geçirdim.şimdi tam oldu
hayirli olsun volkan merakla bekliyorum :)

jantlara metal bilezik yaptirdigin nedir? bijon olculeri tam otursun diye mi?

gökancım yanlar açılabilir ama ben fazlada bozmayayım diyorum evet orta ızgara büyüceğinden orjinal ızgara teli olmaz. piyasadan tel buluruz düzgün bir şey. sisleri çıkma kapaklarını sıfır alırız. bu ara küçük bir egzos ucu denemesi yapıyorum bir tane taktım. çif yapayım diyorum. ama boruyu son susturucudan önce alıyor bu ses yapmaz mı?
benim bildigim cift egsoz yaparken susturucunun cikisindan ayirip diger tarafa duz boru uzatip ucuna egsoz ucunu kaynakliyolar. susturucudan once cikarirsa tek egsozdan ses gelir digerinden ses gelmez :)

hayirli olsun volkan merakla bekliyorum :)

jantlara metal bilezik yaptirdigin nedir? bijon olculeri tam otursun diye mi?
jantın göbeği ile arabada oturduğu yer arasında bir boşluk vardı yaklaşık 2mm civarında . bu boşuğu doldurması için metal bilezik yaptırdım. sana gerekmez. bu boşluğun olması jantı tam merkezden oturtmasını engelliyor. böylece normal balans çıkmasa bile yatay balans oluşuyor lastik akordu bozuk bisiklet gibi dönüyor. sıkıntı buydu. ilk dynoda görmüştük kurtay bilir. direksiyon titremese bile lastik kıvrıla kıvrıla dönüyor.
benim bildigim cift egsoz yaparken susturucunun cikisindan ayirip diger tarafa duz boru uzatip ucuna egsoz ucunu kaynakliyolar. susturucudan once cikarirsa tek egsozdan ses gelir digerinden ses gelmez :)
bende öyle düşünüyom düz boru için pek yer yok ya stepme çıkıntısı herşeyi bozuyor. altan düz boru görünür diye korkuyorum.
dscn1879.jpg

Son düzenleme:
stepneden dolayi sorun oluyosa benim arabada oldugu gibi arka aks hizasindan ikiye ayirip bi tane daha susturucu takip yapabilirsin ;)

Volkan abi Vectra süper oluyo kıskandım vala:)
nazar değmesin:)

Geri