Valla olaylar senin istemenle olmuyor malesef,senin temennin bu yönde olabilir ama reel de bu şekilde olmuyor.Senin anlattığın şekilde bana pek mantıklı gelmedi.Trafik Daire Başkanlığı Şehir içi ve Bölge trafiklere gönderdiği ve saatlerinide bizzat kendi belirlediği günlük uygulamaları sayarken(Radar,Hatalı sollama) uygulamaları hariç 2 şer saatten 4 saat serbest ve durdurularak denetim yapılacak diyor.(Koduda K10)dur.
1-Kural ihlali olmadıkça araç alıkonulmaz derken kesin bir yargı gibi konuşuyorsunuzki yukarıda saydığım 4 saatlik uygulama malesef sizin istemediğiniz uygulama yöntemidir.
2-Uygulamalarda her gelen aracı arka arkaya dizemezsiniz bu yönde de EGM nün ve Trafik Daire Başkanlığının ilgili genelgeleri vardır.Bir araç alınır kontrolü yapılır bu esnada başka araç durdurulup sürücüler bekletilmez.Kontrol bittikten sonra araç gönderilir ve bir araç daha durdurulur.
3-Kanun maddelerinde (polis hertürlü bagajı açar )diye bir ibare görememişsiniz. 31-1a Bulundurulması mecburi gereçleri bulundurmamak veya kullanmamak.Bu kanunun açılımı Çeki halatı,takoz,zincir,stepne,avadanlık,yangın tüpü ..vb gereçleri araçlarda bulundurmamaktır.Bunlarıda araç içinde koltukların üzerinde taşımıyorsan bir şekilde o bagajı açacaksın.
4- EGM Valiliklere genelge gönderemez valiliklere genelge gönderen İç işleri bakanlığıdır.EGM merkez ve Taşra İl Em.Müdürlüklerine genelge gönderir.İç işleri bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgelerde EGM tavsiyeleri bulunabilir ki bu genelgelerin altındaki imza Oğuz kağan köksal'a değil Beşir atalay'a aittir.
5-Son olarak EGM ve Trafik daire başkanlığı artık sürücülere her an kontrol edilebilirsiniz hissi uyandırmak istiyor bundaki amaç sürücülerin devamlı olarak dikkatli araç kullanmasını sağlamak.Mesele artık radar uygulamalarından uyarıcı levha koymak mecburi değil,radar aracı kendini kamufle edebilir,Belli uygulama noktaları harici ekipler değişik güzergah ve noktalarda uygulama yaparak kontrol sahası genişletilmesi(sanırım buda hoşunuza gitmeyen durumdu),seyir halindeki araçlara seyir halinde kontrol...vb
Kardeş hemen hemen aynı şeyleri savunuyoruz sadece ben keyfi uygulamadan eşitsizce ve gereksizce çevirmelerden sıkıntılıyım o kadar...
1. maddede kesin bir yargı ile konuşuyorsunuz demeniz yanlış. öyle bir şey kastetmedim yanlış anlamışsınıs sanırım. benimki sadece haklı bir sitem...
2. maddede bende arka arkaya dizilsin demiyorum zaten. Çevirme kuralları bellidir. İkimizde biliyoruz bunu açmaya gerek yok ama vatandaşın doğan şahinini çevirirlerken ben kapkara camlı mercedesimle rahatça geçiyorsam bu beni eşitlik adına rahatsız etmeli...
3. maddede ilk mesajınızdaki maddeler alakasız olduğu için yazdım zaten bagaj meselesini. zaten sonraki mesajınızda maddeleri değiştirdiniz doğru maddeyi ekleme yaptınız mesajlarınızı tekrar okuyun. alıntıları bu nedenle yapıyorum... sizin yazdığınız ilk maddelerde doğru madde yoktu. sonradan ekleyince anlaşmıştık zaten.
4. madde de haklısınızdır. önemli olan vatandaşa kolaylık adına bir genelge yayınlanmış ve ilgili birimlere yollanmıştır diyelim düzeltelim...
5. Maddenizede sonuna kadar katılıyorum. Forumdaki yazılarımı takip etseydiniz bu uygulamaların gerekli olduğunu savunduğumu anlardınız... yanlış anladığınız gibi hoşuma gitmeyen bir durum değil bilakis hoşuma gider. Hatta 91 km ile radar cezası yememe rağmen radar konusunda çok hassasım. Çünkü hız felakettir. Affı olmaz. araç fiesta van idi ama ben unutup 90-99 geçmemeye çalışırken sivas çıkışta çevrildim. memur arkadaş radar dedi imkansı dedim araçta gps var bakın 90 99 üzeri kayıt yok oda dediki zaten 91 ile yazdık dedi. nasıl olur falan derken jeton düştü araç otomobil ama ruhsatta kamyonet yazıyor. memur haklı 88 i geçmemeli idik. Hiçbirşey demedim cihazarımızı incelediler biraz sohbet ettik makbuzumuzu aldık bayağı bi gülüştük bari 150 falan yazda 3 km ile ayp olmasın dalga geçmesin arkadaşlar diye
kuralsa kural herkes uyacak işin özü bu... Fakat uygulamalar da rastgele değil kural ihlallerine yönelik yapılırsa hem trafik akışı sağlanır hemde asıl suçlular cezalanır. yoksa benim evde kalan trafik poliçem yada olduğu halde evde unuttuğum ehliyetim ruhsatımdan ceza yazmak polise bişey kazandırmaz. onun yerine cep tel ile konuşanı kırmızıda geçeni emniyet şeridinden gidip şerit bitince sağdan araya kaynayıp sıkışık trafiği iyice sıkıştıranı yakalasalar hepimiz için daha iyi olmazmı...
Size şunu soruyorum içten cevabınızı beklerim. Hiç hayatınızda kural ihlali yapmadan ceza yedinizmi ehliyet ruhsatı sigorta poliçesini vs evde unutup yada aracınızda en açığından film olup ceza yedinizmi ne bileyim sonradan takma mercekli xenonunuz varmı ve bu nedenle ceza yedinizmi. Yani kural olmasına rağmen kesilmesede olurdu dediğiniz bir ceza yedinizmi. Cevabınız evetse ne hissettiniz... bir soru daha hiç çevirmede size makbuz kesilirken emniyet şeridinden normal plakalı bir jeepin yada mercedesin arkasından baktınızmı. böyle birşey olduysa (temennim olmamasıdır) ne hissettiniz... bunlara cevap yazarsanız beni anlamış olacaksınız.
onlarca emniyet şeridi ayısını sarhoş sürücüyü ihbar edip arkasından takip ederek çevrilmediğini görüpte sonrasında araçların kural ihlali olmadan poliçen yanındamı eksik evrağın varmı (sadece olupta yanında olmayan) diye çevrilmesi beni rahatsız ediyor. Bunu belirtmek istedim. Cam filmi görüşü engelliyosa kural buysa yasaksa uyalım dedim sizde bu görüştesiniz. Murat arkadaşın paylaştığı yöntemede başta karşı geldim ama sonraki mesajında dışardan içerisinin görüldüğünü yazınca çok hoşuma gitti onuda yazdım. Yani fikirler değişebilir sabit olmamalı önyargı tartışmalarda olmamalı ama siz benim bazı yazdıklarıma takıldınız kaldınız özü göremediniz. Umarım artık görebilirsiniz...
Bu yazdıklarımdanda anlaşmak dileğiyle diyelim
kurallar herkese uygulansın bazıları saçmada olsa
son olarak bende Kastamonuluyum Sinopla aramızda 150 km var hemşeri sayılırız anlaşamamıza şaşırdım. Aynı topraktanız olmuyo böyle