Zafer yanlış anlama yazdıklarım seninle ilgili değil, yazdığın güzel cümlenden alıntı yapıyorum. Galiba dünyanın en ihmalci, kendisi hata yapınca cezadan yırtabilmek için hatalı diğer insanları örnek olarak gösterek hak iddia etmeye çalışan toplumlarından biriyiz. Mesela kaza tesbit tutanağı çıkalı bir seneyi geçti. Allah için kaçımızın arabasında bununla ilgili belge var. Adam önünde giden araca arkadan çarpıyor, ortada yaralanma ve olağın üstü bir durum yokken,üstelik yüzdeyüz suçlu durumdayken sırf kaza tesbit tutanağı taşımadığı için inatla trafik polisini bekler durur. Kendi rehavetinin/sorumsuzluğunun faturasını "nerede kaldı bu polisler" diye devlete yüklemeye kalkar. İnanıyorum ki devlet bazında bazı şeyler bedelli olsa birçok çarpıklık kendiliğinden düzelir. Mesela basit bir kaza için tesbite gelen trafik polisleri bu belge ve hizmet karşılığı kişilerden uygun bir hizmet bedeli tahsil etse inan herkes torpido gözünde bu belgelerden onlarcasını taşır. Çok kızdığım diğer bir konu; adamın aracı yolda tutuşur, ondan bundan yangın söndürücüsü (kendisi uyanık olduğu için asla taşımaz, üstelik kanunen taşıması gerekir) dilenir. Ben böyle bir kişiye gönül rahatlığı ile yangın söndürücümü vermem. Çünkü böylesine ihmalkar birinin kimseye hayrı olmaz.