Film Camdan Ceza yemeye son!

Sizinde alınganlık gösterdiğiniz konular tamamiyle yukarıda bahsettiğim konudan kaynaklanıyor bence ,Film den ceza yiyip söktürülen kişi o anda oradan başka bir filmli araç geçtiğini görünce hemen keyfi uygulama yapıldığı hissine kapılır.Trafiği çevirip 10 tane araç alıp hepsine birden işlem yapılması ne kadar uygulanabilirdir.Her şeyi kendi açımızdan düşünmeyelim birazda karşı taraftan bakmak lazım.

Ayrıca 16 yıldır araç kullanırım kanunları takip etmeye çalışır ve uyarım daha hiç ceza yemedim.

alınganlık sa öyle olsun:) Peki siz hiç bir sivil polis memuru aracına film camdan ceza yazıldığına şahit oldunuzmu. Benim çevremdeki memur arkadaşların hiçbirinin kendilerine ait şahsi otolarına cam filminden dolayı işlem yapılmıyor. araçlarıyla seyehat ederken emniyet şeridinde görevde değilken çevrilince biraz muhabbet kimlik devam ediyorlar (gerçi ben arabadayken kızdığımdan emniyet şeridine giremiyorlar orası ayrı:)) görevdeyken orası ayrı sivil hallerinden bahsediyorum...
Ambulanslara dahi yol vermeyen bir toplumuz. Nedeni insanların haberlerde seyrettiği görevini kötüye kullanan ambulans taksi yapan ambulans şöförleri değilmi. yollarda arabadan inip trafiği durdurup ambulans için çok yolaçtığımı bilirim. Can taşıyorlar şakası yok her ana bir sevdiğimiz yada biz içinde olabiliriz çünkü. Mobesenin tanınan yüzüyüm:) polisede saygıdan değil korkudan yol veriyorlar. Çünkü işin özüne uymayan birkaç memur arkadaş tüm camiayı lekeliyor... Ellerinden gelse polisede yol vermeyecekler... Bu nedenle memur arkadaşlar banka müdürünün aracınıda durduracak onun kabadayı tavırlı şöförüne o filmleri söktürecek hatta panjura taktıkları illegal kırmızı mavi lambaları söktürüp gerekli cezai işlemi yapacak. Böyle bir polisi görürsemde gidip elini sıkacağım...
Dediklerimin anlaşılması dileğiyle...
Bu arada bende 18 yıldır araç kullanıyorum 3 defa ceza yedim . Biri yukardaki yazdığım 2.ise emniyetle yazışmalar yaptığım elimde video kaydı fotoğraf vs hatta rapor veren memurların inceleme yapmadan asılsız tuttukları raporu çürüten delillerin olduğu bir ceza. (olay mahalindeki karakoldaki polisler bile şaşırdı ama memurdur hata yapmıştır üsteleme dedi zaten üstelemedim günde bin tane adamla uğraşıyolar tavırlarıda ters değildi
3. gene gereksiz ama kurala uygun bir ceza idi. Memur arkadaşın basireti bağlandı ki:) yamış bulundu. yol kusurundan dolayı cezayı ben yedim.

Be nedenle memur arkadaşlar daha titiz olmalı. Benim sarhoş sürücü ihbarımı değerlendirip adamı çevirmeli. Trafikte makaslar atan adamı ihbar ediyorsam bunu çevirmeli. Cam filmi çevriliyorsa bunlar hayli hayli çevrilmeli:)

Bu arada arkadaşlar bu cam filmi ile ilgili madde bu değilmi...

30/1-b

Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak

burda görüşü engelleyecek derken açık film taktırırsak görüş engellenmez ama içindekiler için tehlike oluşturabilir diyerek gene ceza uygulanır sanırım. o zaman renksiz güvenlik filminede ceza uygulanmalı değilmi...

Tabikide polisler bu ihbarları değerlendirmeli (imkanlar doğrultusunda).Sizin tek bir birey olarak birçok isteğiniz oluyor haklı olarak ,peki İstanbulda telefon ile saatte yapılan ihbar sayısı kaç biliyormusunuz 740 (yediyüzkırk) peki görevde olan ekip sayısı kaç 142 (yüzkırkiki) ayrıca bunun kazası var,eskortu var,uygulaması var,güvenlik tedbiri var,maç görevi var, var oğlu var...

Bende zaman zaman ihbarda bulunurum değerlendirilirmi takibini yapmıyorum.Ben görevimi yapıyorum vatandaş ve sürücüler olarak bizlerde görevimizi yaparsak polise pek gerek olmaz,özeleştiride yapmak lazım ..

Evet sizde haklısınız. Zaten herkes kurallara uysa polisede iş kalmaz. Çok doğru. Kazasız belasız günler dileğiyle...

Evet sizde haklısınız. Zaten herkes kurallara uysa polisede iş kalmaz. Çok doğru. Kazasız belasız günler dileğiyle...
Zafer yanlış anlama yazdıklarım seninle ilgili değil, yazdığın güzel cümlenden alıntı yapıyorum. Galiba dünyanın en ihmalci, kendisi hata yapınca cezadan yırtabilmek için hatalı diğer insanları örnek olarak gösterek hak iddia etmeye çalışan toplumlarından biriyiz. Mesela kaza tesbit tutanağı çıkalı bir seneyi geçti. Allah için kaçımızın arabasında bununla ilgili belge var. Adam önünde giden araca arkadan çarpıyor, ortada yaralanma ve olağın üstü bir durum yokken,üstelik yüzdeyüz suçlu durumdayken sırf kaza tesbit tutanağı taşımadığı için inatla trafik polisini bekler durur. Kendi rehavetinin/sorumsuzluğunun faturasını "nerede kaldı bu polisler" diye devlete yüklemeye kalkar. İnanıyorum ki devlet bazında bazı şeyler bedelli olsa birçok çarpıklık kendiliğinden düzelir. Mesela basit bir kaza için tesbite gelen trafik polisleri bu belge ve hizmet karşılığı kişilerden uygun bir hizmet bedeli tahsil etse inan herkes torpido gözünde bu belgelerden onlarcasını taşır. Çok kızdığım diğer bir konu; adamın aracı yolda tutuşur, ondan bundan yangın söndürücüsü (kendisi uyanık olduğu için asla taşımaz, üstelik kanunen taşıması gerekir) dilenir. Ben böyle bir kişiye gönül rahatlığı ile yangın söndürücümü vermem. Çünkü böylesine ihmalkar birinin kimseye hayrı olmaz.

Zafer yanlış anlama yazdıklarım seninle ilgili değil, yazdığın güzel cümlenden alıntı yapıyorum. Galiba dünyanın en ihmalci, kendisi hata yapınca cezadan yırtabilmek için hatalı diğer insanları örnek olarak gösterek hak iddia etmeye çalışan toplumlarından biriyiz. Mesela kaza tesbit tutanağı çıkalı bir seneyi geçti. Allah için kaçımızın arabasında bununla ilgili belge var. Adam önünde giden araca arkadan çarpıyor, ortada yaralanma ve olağın üstü bir durum yokken,üstelik yüzdeyüz suçlu durumdayken sırf kaza tesbit tutanağı taşımadığı için inatla trafik polisini bekler durur. Kendi rehavetinin/sorumsuzluğunun faturasını "nerede kaldı bu polisler" diye devlete yüklemeye kalkar. İnanıyorum ki devlet bazında bazı şeyler bedelli olsa birçok çarpıklık kendiliğinden düzelir. Mesela basit bir kaza için tesbite gelen trafik polisleri bu belge ve hizmet karşılığı kişilerden uygun bir hizmet bedeli tahsil etse inan herkes torpido gözünde bu belgelerden onlarcasını taşır. Çok kızdığım diğer bir konu; adamın aracı yolda tutuşur, ondan bundan yangın söndürücüsü (kendisi uyanık olduğu için asla taşımaz, üstelik kanunen taşıması gerekir) dilenir. Ben böyle bir kişiye gönül rahatlığı ile yangın söndürücümü vermem. Çünkü böylesine ihmalkar birinin kimseye hayrı olmaz.

Rica ederim Savaş abi... Dediklerine hak vermemek elde değil. kaza tespit tutanağı nette bile var. Yazıcıdan çıktı almak yeterli. Ama bu tip adamlar bu yazdığımı okuyunca yangın söndürücünün bile yazıcıdan çıktısını alabileceğini sanacak kapasitede admlar zaten. boşver onuda sen ver başının gözünün sadakası olsun:)

Rica ederim Savaş abi... Dediklerine hak vermemek elde değil. kaza tespit tutanağı nette bile var. Yazıcıdan çıktı almak yeterli. Ama bu tip adamlar bu yazdığımı okuyunca yangın söndürücünün bile yazıcıdan çıktısını alabileceğini sanacak kapasitede admlar zaten. boşver onuda sen ver başının gözünün sadakası olsun:)
Şimdi, renkli yazıcım yok, siyah beyaz çıktı olurmu derlerse şaşma.:kop:

Geri