kapı eşik fitili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tirbik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim 2001 vectra cdx de bile var arka kapı fitili :p
Benim araçta arka kapı fitilleri var. 2011 h 1.6

Arkadaşlar dediğimiz extra fitil farklı. Marşpiyel üzerinden, ön kapıdan arka kapıya dümdüz uzanıyor. Fitilleri karıştırmayalım :) 2005 vs. Astra görürseniz, kapısını açın anlarsınız fazladan olan fitili :)

@Al Paciona dediğim gibi kararsız kaldım, klipsli olan bile çıkıyorsa oda çıkar. Çıkmaması için sağlam yapıştırılırsa, fitil bu zamanla aşıncak değişirken ne olacak?

@tirbik Fitil inanın çok fark ediyor, ben aracı yeni aldığımda 3 kez servise soktum daha 0 km deyken sorun var diye. Kapı ayarları vs. normal bulamıyoruz. Servis çalışanının aracıyla gidiyoruz ses yok. Lastikleri değiştirdik araçların gene fark etmedi, en son tam kapıların ayarlarını oynatacaktık ki, oradaki usta olmayan fitili farketti :)

benim 2001 vectra cdx de bile var arka kapı fitili :p
Benim araçta arka kapı fitilleri var. 2011 h 1.6

Arkadaşlar dediğimiz extra fitil farklı. Marşpiyel üzerinden, ön kapıdan arka kapıya dümdüz uzanıyor. Fitilleri karıştırmayalım :) 2005 vs. Astra görürseniz, kapısını açın anlarsınız fazladan olan fitili :)

@Al Paciona dediğim gibi kararsız kaldım, klipsli olan bile çıkıyorsa oda çıkar. Çıkmaması için sağlam yapıştırılırsa, fitil bu zamanla aşıncak değişirken ne olacak?

@tirbik Fitil inanın çok fark ediyor, ben aracı yeni aldığımda 3 kez servise soktum daha 0 km deyken sorun var diye. Kapı ayarları vs. normal bulamıyoruz. Servis çalışanının aracıyla gidiyoruz ses yok. Lastikleri değiştirdik araçların gene fark etmedi, en son tam kapıların ayarlarını oynatacaktık ki, oradaki usta olmayan fitili farketti :)

arkadaşlar serviste bu işi yapıyorlarmı ve maliyeti ne kadar. yada biz netten sipariş etsek güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırsak olur mu

Ekli dosyalar

• 28062010259.webp
    28062010259.webp
    31.5 KB · Görüntüleme: 73
  • 28062010260.webp
    28062010260.webp
    44.6 KB · Görüntüleme: 65
Murat bey, bende de yok ne yazık ki... aklıma yapı marketlerde satılan yapıştırmalı fitil ile yapmak geldi ama araç yıkamadan sonra elimizde kalır. ayrıca orjinallerinde perçin delikleri varmış marşpiyelde o deliklere sabitleniyormuş.

Aracınızı delmeden original şekilde olmaz maalesef. Deldikten sonra boyamakta fayda var ki zamanla oralar paslanmasın. Anlayacağınız uzun iş, ben çoktan vazgeçtim. Takmayın kafanıza, bu tür çokca eksik var, hepsini keşfederseniz, 0 aracı satıp, 5 yaşında Astra alma noktasına gelirsiniz.

benim merak ettiğim bu fitili alıp taktırsak 110 kmh hızlarda içeri gelen rüzgar sesi kesilirmi yoksa boşyere masraf yapılıp aracın orjinalliği bozulcak. ayrıca sonradan fitil taktırdığımızda kapı rahat kapanacakmı üst taraflarda biraz boşluk olur gibime geldi.

benim merak ettiğim bu fitili alıp taktırsak 110 kmh hızlarda içeri gelen rüzgar sesi kesilirmi yoksa boşyere masraf yapılıp aracın orjinalliği bozulcak. ayrıca sonradan fitil taktırdığımızda kapı rahat kapanacakmı üst taraflarda biraz boşluk olur gibime geldi.

Fitil hariç araç herşeyi ile aynı. Fitili yakında incelerseniz, kapının üstünü açık bırakacak kadar kapıyı eğritme, yamultma vs. şansı yok. Yani siz kapının altına çok sert bişi sıkıştırmadıkça kapı yamulmadan üstte boşluk kalmaz.

Rüzgar sesi kesilir mi? Kesilir lakin rüzgar sesinden çok yol sesini kesiyor. Olan ile olmayan ile aynı gün yüksek süratlerde test sürüşü yaptığımızda kesinlikle ses farkedilir azdı. Lakin %100 emin değilim, çünkü yalıtım olarak sadece fitil eksikliği yok araç da. Bir kaç farklılık daha var. En güzeli Astra orta sınıf diye avunmak. 12 senelik Vectramda bu kadar yol sesi yoktu.

Geri