LPG vs DİZEL?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizeeeeeeeeeeeeeeeeeel.....!

Mazot Power ! başka bişey demem. :D

abi sen bir dizel kullanıcısı olarak söylüyorsun ama lpg anlattığın kadar sorunlu bir sistem değil

forumlara bakarsak dizelinde çok konuşulduğunu görmüş oluruz

1.4 az yakan bir benzinli araç herzaman iyidir eğer araba benzinde şehir içi 25-26 yakıyorsan hiç lpgye yada dizel almaya gerek yoktur diyorum..

abiciğim; dizelde sorun %5 ise lpg de % 50. dizelde problemlerin çoğu yanlış yakıt, abakımsızlık ve dizel kullanmayı bilmemekten yani sürücü kaynaklı.
lpg de ise montaj, uyumsuzluk, mekanik ve elektronik kaynaklı yani çoğu problemin sürücü ile alakası yok.
benzin-dizel konusuna gelince, sadece kendimin bir çok markadan parasını verip alıp kullanıp sattığım araç sayısı 15 civarındadır. akrabalarımın yarısı servis, bayi, galerici vs. yani sanayinin ve araba sektörünün ucundan kıyısından içerisinde olan bir insanım.
çevremdeki eş, dost, arkadaşlarımın çoğu araba alıp satarken hep bana gelirler.
kısa süre öncesine kadar bende aynı fikirlere sahiptim. dizel problemlidir, parçası ve bakımı pahalıdır, yılda 30-40.000 km. den az yapacaksan dizel ekonomik değildir vs.
maalesef gerçekler öyle değilmiş.
kullandığım o kadar araba içerisinde sadece 1 tanesinde lpg vardı.
son 3 aracımdan örnek vereyim; buradaki kullanım şartlarıda seat leon şehir içi 14-15 lt., skoda fabia 11-11,5 lt. benzin yakıyordu bu araç 8-9 lt. mazot yakıyor hesabını sen yap.
bazı arkadaşlar yazmış lpg nin araca zararı yok, 300.000 km .yaptık arabada hiç bir şey yok diye.
bu gün en kötü benzinli motor düzgün ve dikkatli kullanılırsa rahat 500.000 km. yapar. dizeller 1.500.000 km. ye kadar yapar. yani 300.000 km. matah bir km. değil ancak motor rektifiyesi için açıldığıda görürsünüz zararı olmuşmu olmamışmı.
mutlaka zararı var ama sağladığımız ekonomi ile bu sineye çekilebilir derseniz katılırım. ama motora zararı yok derseniz buna sadece gülerim.
benzin ve lpg, tamamen farklı yakıtlardır, yanma dereceleri ve ortaya çıkardıkları güç ve ısı farklıdır. sadece benzine göre dizayn edilen bir motorda başka ne tür yakıt kullanırsanız kullanın mutlaka bir yerlerine zarar verir.
zaten verdiğini otoriteler kabul ediyor.
sen bir de 5-10 gün dizel arabaya bin bak fikirlerin nasıl değişiyor.

ayrıca konuyla alakasız ama benzin istasyonlarındaki lpg pompacıları bile o istasyonun en işe yaramaz tipleri ne kadarlık dolduralım diyen benzincilerin aksine
gaç paralık basıyım diyorlar :D

abi bu konuda kesinlikle katılıyorum tam pompacı tipi var lpg pompacılarında kendimi 2. sınıf müşteri gibi hissediyorum benzin almaya gelenlere hoşgeldiniz falan bize gelince kaç paralık diyorlar :D :D

Ahmet abi dizel hakkında benim kulağıma geleni söyledim sen işin içindesin daha iyi biliyorsundur bende dizel alabilirim ama tek korkum 150 bini devirdikten sonra satamama korkusu.

abi bu konuda kesinlikle katılıyorum tam pompacı tipi var lpg pompacılarında kendimi 2. sınıf müşteri gibi hissediyorum benzin almaya gelenlere hoşgeldiniz falan bize gelince kaç paralık diyorlar :D :D

Ahmet abi dizel hakkında benim kulağıma geleni söyledim sen işin içindesin daha iyi biliyorsundur bende dizel alabilirim ama tek korkum 150 bini devirdikten sonra satamama korkusu.

hastasıyım lpg pompacılarının kışın yağmur çamur içinde eğilip derinlerdeki siboba zor ulaştığı için müşterisine küfür eden yapıda insanlardan seçiyolar genelde. küfür dağarcıkları gayet geniş. daha geçen yakıt alırken sanırsam şef yada yönetici konumundaki bi arkadaşın yanına diğer bi pompacı geldi ve abi lpg pompacıları müşterilere çok kaba davranıyomuş şikayet edip duruyolar ben söyleyim dedi. :D

dizel gibisi yok bence her bakımdan. volvo seneler önce lpg li araçları fabrikasyon olarak şu an bile en iyisi olan teleflex donanımla avrupada piyasaya sürdü ve sonra piyasadan aşırı negatif tepki alınca hepsine ücretsiz cng dönüşümü yapmak zorunda kalmıştı. birdaha da ne lpg li ne cng li araç üretmediler.

satacağın fiyatı düşünerek bi araba alma. ne kadar bineceğin ve ne kadar memnun olacağına bak isterse 500binde olsun otomobillerin ömrü çok çok uzun iyi bakarsan. boşver lpgyi

Dizel araçların motoru çabuk bitiyormuş ve komple motor benzin veya LPG lı motorda 3. 4 bin tl ye çıkarken , dizelde 7- 8 bin lirayı buluyormuş diye duydum, bunu da hesaplamak ve iyi düşünmek lazım alırken

Son düzenleme:
Dizel araçların motoru çabuk bitiyormuş ve komple motor benzin veya LPG lı motorda 3. 4 bin tl ye çıkarken , dizelde 7- 8 bin lirayı buluyormuş diye duydum, bunu da hesaplamak ve iyi düşünmek lazım alırken

tamamen yanlış dizellerin ömrü çalışma prensibi düşük devir oluşu ve ateşleme hatası detonasyon gibi ihtimaller olmadığı için çok çok daha uzun ve çoğu internalleri benzinlilerle denk fiyatta. rektefiyesi aynı şekilde yapılıyor ve motor elemanları çok daha dayanıklı.

baştan beri okudum yorumları, dizel dizel diye haykıranlar umarım bir sorunla karşılaşmazlar, karşılaştıklarında 5 bini gözden çıkarsınlar üstelik eski randımanı da beklemesinler, ben lpg yi de övmüyorum ama markası ne olursa olsun bir lpg kitini adam gibi bir usta monte ettikten sonra dizelden daha az baş ağrıtır.
arkadaşın biri yazmıştı yoruma, dizel kullanıcı hatasından girer sanayiye, lpg montaj hatasından, üstelik benzin ile mazot arasında fark mı kaldı Allah aşkına???

baştan beri okudum yorumları, dizel dizel diye haykıranlar umarım bir sorunla karşılaşmazlar, karşılaştıklarında 5 bini gözden çıkarsınlar üstelik eski randımanı da beklemesinler, ben lpg yi de övmüyorum ama markası ne olursa olsun bir lpg kitini adam gibi bir usta monte ettikten sonra dizelden daha az baş ağrıtır.
arkadaşın biri yazmıştı yoruma, dizel kullanıcı hatasından girer sanayiye, lpg montaj hatasından, üstelik benzin ile mazot arasında fark mı kaldı Allah aşkına???

+ ;)

sallıyor mu?

8 senedir haftanın 4 günü şaşmaz oto sanayisindeyim her nevi pisliğini biçok kişiden iyi bildim ve gördüm arabanıza eşşek niyetine biniyosanız performans kondisyon derdi yoksa 3 kuruş için belini kırın. ha 300-500binlerdede gördüğüm dizelin ve benzinlinin haddi hesabı yok ayrıca

lütfen uslubunuza dikkat edin . millet LPG taktırınca benim ne gibi bir kaarım olacak. evet ben 1.5 senedir LPG kullanıyorum ve en ufak sorunum olmadı . babamda ticari toros var 1999 da sıfır aldık ve 10.000 km de lpg taktırdık ve hala motor yapılmadı. şükürler olsun arabamıza eşşek gibi binmiyoruz.

Geri