Lpg'li aracı devirli kullanmak yada kullanmamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2500-3000 devir arası normal 4000-4500 fantazi olur

Bobinin markasını bilmiyorum kablo zeteks
1.6 için mi zeteks nereden aldınız nette her yerde yok sanırım? Toptan nasıldır?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O markayı hiç kullanmadım ne desem yalan olur.

Çok fazla korkmana gerek yok fakat LPG'de sıcaklık arttığı için supap lastiklerini yakma oluşabilir uzun süre gitmemeye çalış artı olarak seri ivmelenme fantezilerinde 4500rpm üzerine çıkmamaya çalış evelallah birşey olmaz Zaman'ında bakım ömür uzatır

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tekleme ateşlemeden olabilir bi elektrikçiye git değiştirip test etsin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Elektrikciler arıza kodu vermeden bulamıyor. Subab ayarından olabilir diyorlar. Üst kapak açılacak galiba.

Birde 110 benim araç 3500 devirde çıkıyor. Uzun yolda durmadan bu devirde kullanmanın zararı olurmu? (yağ eksiliyor uzun yolda)

Birde 110 benim araç 3500 devirde çıkıyor. Uzun yolda durmadan bu devirde kullanmanın zararı olurmu? (yağ eksiliyor uzun yolda)

Uzun yolda genellikle 3500 devirde gitmenin tek zararı yakıt tüketiminin artmasıdır. Benim tavsiyem araçlar uzun yolda sürekli aynı devirde kullanmamalıdır, arada bir hız (dolayısı ile motor devri) düşürülmelidir.
Özellikle çok km. yapmış LPG'li araçlarda yağ eksiltme sık yaşanan bir durum, o yüzden ben bagajımda daima yedek yağ ve su bulunduruyorum.

Opel motorlarının 2000 devir civarındaki tork üretimi iyi gibi yani bir reno gibi stop etme eğilimi yok mümkün mertebe 2500 devirde kullanırsanız şehir içi kullanımda uzun yolda da ara ara 4000 devirden bişey olmaz soğutma çok iyi çünkü yüksek hızda.kitapçıklarda bile düşük devir kullanın diyor.ara da 4000 devir 1 dk flan bişey olmaz hatta kurum atmak için iyi bile olur diye tahmin ediyorum

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracın sürekli düşük devir kullanılması da pek iyi değil aracın kurum bağlamasına neden olur bir kere gördüm araç sahibi sürekli düşük devir kullanmış ve aracın içi resmen soba borusu gibi kurum bağlamış .

Geri