Lpg'li aracı devirli kullanmak yada kullanmamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dediginiz tekleme olayida var mesela 5. Vitesde 2000 devir giderken azıcık yavasladigimda 1600 lerden gaz verince silkeleniyor. Rampada patirdiyor kalkarken. Benzim enjektör temizleyici düşünüyorum? Lpg filtrelerini lpg ci mi temizleyeck filtre degisimi oluyor mu ?

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Filtreler temizlenmiyor, sökülüp sıfırları takılıyor. LPG tesisatında iki tane filtre olur, biri normal gaz filtresi, biri gaz kesici filtresi. İkisini de değiştirip keyfinize bakın. Benzin enjektörlerini temizlemeye gerek yok, onların memeleri haşat oluyor, temizlik pek etkilemiyor. Enjektörcü bulup tamir ettirmek gerekiyor.

Peki ya 5w-40 daha kalınsa? :) 5 kısmı yanıltmasın 5 ilk marşta yağın soğuk hali, 40 ise sıcak hali. %100 sentetik olması üst devirlerde ve yüksek sıcaklıkta yağın yanmasını önlüyor, koruma üst seviyede ve akışkanlık sebebiyle ekonomi gibi şeyler veriyor. Çok daha sessiz çalışıyor motor, sarsıntı azalıyor...Yağın ince olmasıyla araç yağ eksiltecekse segmanlar zaten bitiktir, araç sıfır motor yaptırmak ister :/
5 40 deneyeyim mi yani ?
10 40 tam sentetik hakkında yorumunuz nedir?

5 40 deneyeyim mi yani ?
10 40 tam sentetik hakkında yorumunuz nedir?

10w-40 saplantı haline gelmiş anlaşılan, ben gereksiz görüyorum ilk marşta o kadar kalın yağı. 19 yaşında tazecik delikanlı corsaya aldıklarım ortada, tercih sizde...

e0ll6a.jpg

10w-40 saplantı haline gelmiş anlaşılan, ben gereksiz görüyorum ilk marşta o kadar kalın yağı. 19 yaşında tazecik delikanlı corsaya aldıklarım ortada, tercih sizde...

e0ll6a.jpg
Sizi tanıdım şimdi fotoyu görünce hâlâ kararsız kaldım. Yağ pompa falan bozulur diye korkuyorum açıkçası. İs açmak istemiyorum başıma. Ama bu 5 40 i almazsam için rahat etmeyecek. Arkadaşınızla irtibata geçeceğim feysde söylediğiniz yağı alıp yola 5 40 ile devam inş. Siz de beni tanımışsınızdır umarım.

Sizi tanıdım şimdi fotoyu görünce hâlâ kararsız kaldım. Yağ pompa falan bozulur diye korkuyorum açıkçası. İs açmak istemiyorum başıma. Ama bu 5 40 i almazsam için rahat etmeyecek. Arkadaşınızla irtibata geçeceğim feysde söylediğiniz yağı alıp yola 5 40 ile devam inş. Siz de beni tanımışsınızdır umarım.

evet hatırladım, ince yağ yağ pompasını daha da rahatlatır. 10w-40 ile problem yaşamayan arkadaşlar 10w-60 tam sentetik yağ ile yağ lambası yaktığını söylüyorlar. Mobil1 sitesinde 0w-40 yağ öneriliyor, ben 1 tık kalın yağ öneriyorum o derece...

evet hatırladım, ince yağ yağ pompasını daha da rahatlatır. 10w-40 ile problem yaşamayan arkadaşlar 10w-60 tam sentetik yağ ile yağ lambası yaktığını söylüyorlar. Mobil1 sitesinde 0w-40 yağ öneriliyor, ben 1 tık kalın yağ öneriyorum o derece...
5 40 iyidir yani. Yalnız gene bu sitede bir yerde yazılmış şöyle bir yorum var."Araç 160.000 üstü, motor aşınmış ise veya şimdiye kadar hiç tam sentetik kullanılmadıysa kullanma, 10-40 ile devam edin. Eskiden yarı sentetik varsa ve yorgun ise keçeler zamanla sertleşiyor, sonra tam sentetikte yavşıyor, araç yağ eksiltmeye başlıyor."
Bu kafama takıldı mantıklı geldide. Emre beyin yorumu?

benim araçta dşük devirde silkeleme vardı bobin değişti düzeldi. yani boşunamı değişmiş bobin?

5 40 iyidir yani. Yalnız gene bu sitede bir yerde yazılmış şöyle bir yorum var."Araç 160.000 üstü, motor aşınmış ise veya şimdiye kadar hiç tam sentetik kullanılmadıysa kullanma, 10-40 ile devam edin. Eskiden yarı sentetik varsa ve yorgun ise keçeler zamanla sertleşiyor, sonra tam sentetikte yavşıyor, araç yağ eksiltmeye başlıyor."
Bu kafama takıldı mantıklı geldide. Emre beyin yorumu?

Mobil1 0w-40 tam sentetik new life yağı 200binkm üzeri yıllanmış araçlar için öneriyor. Motor bence yağın sentetiklik veya mineralli olmasını ayırt edecek kadar duygusal bir sistem değil :D

Geri