nnt bor power'ı önermiyorum!!

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır sağlık sorunlarım nedeniyle aranızda olamadım. Bu sürede evime uzak olmasından dolayı sağlığım açısından sakınca oluşturması sebebiyle iş değişikliğim oldu. Şimdi evime 10 dk. mesafede ve yine otomotiv sektörünün içinde olan bir firmada teknik servis müdürü olarak işe başladım.

Umarım bu seviyeli sohbet ortamında sizlerle tekrar kaldığımız yerden Bor madenimize sahip çıkmaya devam ederiz :)

Saygılarımla.

yanlis anlasilmasin...kötülemek vs amacinda degilim sonucta denemedim..
TÜV belgesi yok sirf bir yazi belgesi ve TÜV'ünadi geciyor...burda belgeden bahsediyorsak imzali tüv belgesi gerek sertifika gerek üzerinde maddenin özellikleri atik tehlike vs bir cok belge sonucta yag katkisi ama atik durum ne vs. yani tam anlatamadim ama tüv sertifikasi yok sirf isimmi geciyor ortaya bir ne oldugu belli olmayan grafik arti almanca yakit tasarufu almislar bir mercedes 320 cdi ama kimin yaptigi belge ortada sirf yazmaca düzmece...yani yanlis anlamayin bir ürün ortaya konuyorsa ben tüv ün adi geciyorsa sertifikasi ile test sonuclari kesin tüv onayi ile sonuclari yakit tasarufundan tutun o maddenin snra atik iken ne tehlike arz ediyor veya etmiyor tüm labaratuar sonuclari ile isterim ki bu bakin aldiginiz tüm tüv alan mallarda vardir..tüv makina kismi testinin arac motoru ile ne ilgisi var onuda zaten anlayamadim..

Son düzenleme:
herkeze bilgi amacinda
TÜV bakin su marka yagifilitresi test edilmis sonuclari vs bu belgedir birde sertifika vardir..yani test edilid ama ne nerde belge amacinda yazmak istedim..sonucta tüv biz almanyada yasiyanlar bilir türkiyedekiler belki bunlari aramaz ama ben kanit isterim...bakin altda filitre su ile temas edinceye kadar ne gibi sonuclar cikar hepisi yazilmis ama hani borda bu belge???

herkeze bilgi amacinda
TÜV bakin su marka yagifilitresi test edilmis sonuclari vs bu belgedir birde sertifika vardir..yani test edilid ama ne nerde belge amacinda yazmak istedim..sonucta tüv biz almanyada yasiyanlar bilir türkiyedekiler belki bunlari aramaz ama ben kanit isterim...bakin altda filitre su ile temas edinceye kadar ne gibi sonuclar cikar hepisi yazilmis ama hani borda bu belge???

abi tam olarak ne diyor bu belgedde almancam olmadığından anlayamadım eminin forumda çoğu kişide anlayamıyacaktır çıkan sonuçları

Cagatay kardes bu bir numune bu bor ile ilgisi yok ben bir örnek koydum burda yag filitresi test ediliyor....
aufgabe förderung malin yapmasi gerek fonkion amaci yaziyor
auswertung ise deneme test sonuclari
ergebniss test sonucunda malin o yapmasi gereken görevini nasil yapti vs...
ben bunu borpower hakkinda tartisilmis bu kadar yazilmis iste tüv belgesi varmis test yapilmis vs yazilmis durulmus sayfasina girdim gördügüm tüv ile ilgisi olmayan kimin yaptigi belli olmayan sonuc ve grafikler oldu...orda sirf kkoymuslar TÜV adini..
arac koymuslar iste yakit emisyonu vs... ama ne icin kim yapti yok
ben alirim arabayi tüv e götürür egzoz emisyonu yaptirirm ne diyecek para ile degilmi? sonra gider o verilen km aracin fitiresini degistirir yagini degistiri tekrar emisona sokarim sonuc degisik olacagini cocuk bile bilir...ama bir mpsteriyi tatmin etmek istiyorsan teste sokarsin malini alirsin yukaridaki gibi veri sonuclu belge o zaman inandirici olursun...birde sertifika ohhh....ama hic biri yok yani onu anlamak icin tüv ne dir ne yapar sana ne verir bilmen gerek ben yillarca kalite uzmanligi yaptim tüv iso calismalarim oldu tabii tüv de dgegil firmamda...yani anlamak istedigimi tam anlatmamadim bu da benim türkcemin yetersiz kalmasinda kusura bakmayin...

aklima gelmis iken sunu söyleyeyim...
siz ucuz yoldan 80 euro verip egzoz emisyonu yaparsiniz onu belgelersiniz..
ama malini gercek test yaptirmak isterseniz size o sertzifikayi vermek icin cok agir testlerden gecirirler ve bu maliyet ister bunu siz ödersiniz....arkasindan size yyukaridaki gibi belge onay verirler iste bu yok o grafigi kimin cizdigi kimin verdigi ortada yok orda borpowerde benim gördügüm bana göre düzmece belge kalite uzmani olarak..ben bakin mali kötülemiyorum benim anlatmak istedigim o tüv yazisini ortaya koyuyorsaniz belge, detayli belge isterim..öyle kendi cizdigi grafik iki emision belgesi degil
alin sertifika örnegi.bununla da o malin tanindigi belgesi yani onlarin anlattigini dogrulayan bir belge gibi bir belge olur yoook
tuev-zertifikat.jpg

Son düzenleme:
.............ben alirim arabayi tüv e götürür egzoz emisyonu yaptirirm ne diyecek para ile degilmi? sonra gider o verilen km aracin fitiresini degistirir yagini degistiri tekrar emisyona sokarim sonucun degisik olacagini cocuk bile bilir.............

+ üstelik test için seçilen araç, eski nesil yani karbüratörlü, platinli, klasik ateşlemeli bir araç ise avans ayarının bir milim bile hatalı olması veya platinin biraz açık kalması kim bilir nelere mal olur? Yaptığın yorumu okuyunca yıllar evvel sanayideki uyanık usta aklıma geldi. Adam bakım yaptığı araçlara çekiş iyileşmesi ve yakıt ekonomisi garantisi veriyordu :D. Bakımlarda da yağ, filitreler, platin, bujiler yenileniyor, sibop ve avans ayarları yapılıyordu. Ne yazıkki bu duruma kanan çok oluyordu.

Cagatay kardes bu bir numune bu bor ile ilgisi yok ben bir örnek koydum burda yag filitresi test ediliyor....
aufgabe förderung malin yapmasi gerek fonkion amaci yaziyor
auswertung ise deneme test sonuclari
ergebniss test sonucunda malin o yapmasi gereken görevini nasil yapti vs...
ben bunu borpower hakkinda tartisilmis bu kadar yazilmis iste tüv belgesi varmis test yapilmis vs yazilmis durulmus sayfasina girdim gördügüm tüv ile ilgisi olmayan kimin yaptigi belli olmayan sonuc ve grafikler oldu...orda sirf kkoymuslar TÜV adini..
arac koymuslar iste yakit emisyonu vs... ama ne icin kim yapti yok
ben alirim arabayi tüv e götürür egzoz emisyonu yaptirirm ne diyecek para ile degilmi? sonra gider o verilen km aracin fitiresini degistirir yagini degistiri tekrar emisona sokarim sonuc degisik olacagini cocuk bile bilir...ama bir mpsteriyi tatmin etmek istiyorsan teste sokarsin malini alirsin yukaridaki gibi veri sonuclu belge o zaman inandirici olursun...birde sertifika ohhh....ama hic biri yok yani onu anlamak icin tüv ne dir ne yapar sana ne verir bilmen gerek ben yillarca kalite uzmanligi yaptim tüv iso calismalarim oldu tabii tüv de dgegil firmamda...yani anlamak istedigimi tam anlatmamadim bu da benim türkcemin yetersiz kalmasinda kusura bakmayin...

teşekkür ederim abi açıklama için

http://nnt.com.tr/Tuv/TUEVZertifikat_2007.pdf
evet sertifika ama ne icin???
orda sirf yag katkisi sonucu egzoz emision ölcümü azaldiginna dair belge...
altda ne yaziyor? bu sertifika test sonucu katki maddesinin egzos emisionu azaltdigi göründü ama altdaki aciklama aynen böyle
üretimden ürünlerin kalitesi hakkında genel bir açıklama bu verilerden elde elde edilemez
yani tes zertifika sirf ufaak bir testin sonucu emision azaltdigini belgeliyor..kalitesi motora yarari zarari belirten genis bir test degil...yani dedigim gibi sonucta zertifikali egzos emision testi ürün ile ilgili..genis capli test ve zertifika degil...artisi eksisi yaari zarari yok..bunun icin uzun bir test gerekir sonucta..iste bunu isterim sonucta aracima ne yarar sagliyor uzun kullanmada motoruma ne zarar verir bu gibi test sonucu olmasi lazim..bu bor la calisan arac yapildi artik benzine gerek yok dendi ama ortaya dünya devlerinden hic biri cikip borlu araba üretmiyor..olmus olsa milyarlar kazanacakalar niye yapmasinlar??? onun gibi bir sey.

Geri