Opelden beklemezdim!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
OPELe laf yok.Adamlar 4 cama basınclı emniyet sensörü koymuşlar(parmak falan sıkışırsa cam kapanmıyo)...torpido farı komik oluyo..yani yoksa diyom alamanlara..arkadaşlar aracımı -satılık- ilanı verdim.500 karakter
inanki yetmedi özelliklerini yazmak için.tek sıkıntım araçtaki sensörlerin fazla oluşu diğer yandan iyide.coolent level diyo...niye?..soğutma suyu eksik ilave et..daha ne olsun.Bide toyotalara deli oluyom 96 model için adam 13 istiyo klimayı bırak aractaki tek özellik elektrikliön camlar...BENİM cil cil vectram 12 kaat.deli olyom..
O dediğin özelliğe sahip camı dacialarda da bulabilirsin. Tam otomatik camların gerekli bir özelliği o (Tam otomatik derken bi kere basıp elini çekiyosun kendi kapanıyo) Diğer soğutma suyu muhabbeti falan da olsun artık bi zahmet yol bilgisayarında. Onu da koymayacaklarsa 4 teker bi de motor koyup yola çıkartsınlar. Gerçi bende o yol bilgisayarı da yok. Sözde full araba aldım.

yok hocam aldım feneri inceledim. Üstte bir delik var sanki ampullük biyer gibi ama kabloda yok ampulde yok şeffaf kapakta yok. Çok deli oldum. BElki küçük ama kalite detayda gizlidir derler. Yanlış bu yanlış. İnşallah sadece benim arabaya özel unutmuşlardır da bende gidip yaptırırım. Corsa D'si olan arkadaşlar bakıp yazarsa çok sevinirim.

ya kardeş taktığın şeye bak olsa güzel olurdu tabi ama bence asıl önemli olan mekanik aksam bunlardan bir sorun olmaması bence çok daha önemli

opelde insanı mutlu eden hoşluk weren fonksiyonel ayrıntıların hiç biri yokmalesefff

bu biraz göreceli bir kavram bence, yani herkese göre değişir.Mesela kendimden örnek vereyim,benim aracımda da (corsa c) torpido aydınlatması mevcut değil ve ilk anda şaşırmıştım ama 96 yılında sıfır alımış toyota da da aynı şoku yaşadığımdan, çok önemsemedim.Ama aracı incelerken bagajdaki sağlık çantasının naylonunu yırtıp içine baktığımda, opel in beni düşünürek oraya koyduğu ; lastik değiştirirken elin kirlenmesin diye :) bir çift iş eldiveni, kışın oluşan buzu kazımak için bir plastik kazıyacak,çakmaktan beslemeli seyyar lambayı görünce doğrusu keyif aldım.sileceklerdeki Fasılalı silme seceneğinde zaman ayarı yapabiliyor olmam, kışın sıcaklık donma derecesine düştüğünde ekranda çıkan buzlanma uyarısı, havalandırma yarını iç dolaşıma getirdiğinde,eger yönlendirmeyi ön cama yaparsan bu tuşun otomatik olarak devreden çıkması,follow me home gibi özellikler bende opelin ayrıntıya gösterdiği özenden bir kaçı.Herşey bir yana sonuçta corsa , alt sınıf bir ototmobil ama bence sahibini düşündüğünü gösteren birçok özelliğe de sahip.

arkadaşlar kesin bi bildikleri vardır muhendıslerın.

arka camlar elektirk kumandalı olsa yanına bi kaç özellek daha eklese opel araç zaten vectra fiyatına gelcek ve fiyat olarak cazipliğini kaybedecek.. o yüzden bazı özelliklerden fedakarlık yapıyo firmalar, fiyat artmasın die...

ona kalırsa speedster da ön camlar manuel kumandalı, klima ve hidrolik direksiyon yoktu...

Sonuç itibari ile üretici firmalar bizlerden alabildiği kadar parayı bi şekilde almaya çalışıyorlar,biz kullanıcılar da olabildiğince az para vererek istediklerimize ulaşmaya çalışıyoruz.E bu ikilem de bir yerde kesişmek zorunda doğal olarak.İşte bu kesiştiğmiz 'D' denge noktası da,torpidosunda ışıklandırma bulunmayan corsa 'd' dir... :)

Hocam bu ne kadar para o kadar ekmek olayında haklısın. Bende kalkıp güneşliklerin aynasına ışık koysunlar demiyorum. Ama gerekli olan bazı şeyleri standart olarak yapmaktan söz ediyorum. Bu bir özellik desek özellik olacağı bir şey değil.

Saygılar.

OPELe laf yok.Adamlar 4 cama basınclı emniyet sensörü koymuşlar(parmak falan sıkışırsa cam kapanmıyo)...torpido farı komik oluyo..yani yoksa diyom alamanlara..arkadaşlar aracımı -satılık- ilanı verdim.500 karakter
inanki yetmedi özelliklerini yazmak için.tek sıkıntım araçtaki sensörlerin fazla oluşu diğer yandan iyide.coolent level diyo...niye?..soğutma suyu eksik ilave et..daha ne olsun.Bide toyotalara deli oluyom 96 model için adam 13 istiyo klimayı bırak aractaki tek özellik elektrikliön camlar...BENİM cil cil vectram 12 kaat.deli olyom..

Bu camdaki olay bir sürü markada mevcut. O yüzden opelin bir artısı olarak görmüyorum.

ya kardeş taktığın şeye bak olsa güzel olurdu tabi ama bence asıl önemli olan mekanik aksam bunlardan bir sorun olmaması bence çok daha önemli

Hocam bana göre sorun. Nedenine gelince üsttede yazdım adamlar gerekli olan şeyleri araca koymuyorlar. İnceledim. Ampul yapılacak yer mevcut fakat oraya bir kablo ve ışık koymak çok gelmiş. Batarlar mazallah. Bir ampul ne kadar sizin haberiniz var mı? Hele torpidonunki el yakıyo valla.

bu biraz göreceli bir kavram bence, yani herkese göre değişir.Mesela kendimden örnek vereyim,benim aracımda da (corsa c) torpido aydınlatması mevcut değil ve ilk anda şaşırmıştım ama 96 yılında sıfır alımış toyota da da aynı şoku yaşadığımdan, çok önemsemedim.Ama aracı incelerken bagajdaki sağlık çantasının naylonunu yırtıp içine baktığımda, opel in beni düşünürek oraya koyduğu ; lastik değiştirirken elin kirlenmesin diye :) bir çift iş eldiveni, kışın oluşan buzu kazımak için bir plastik kazıyacak,çakmaktan beslemeli seyyar lambayı görünce doğrusu keyif aldım.sileceklerdeki Fasılalı silme seceneğinde zaman ayarı yapabiliyor olmam, kışın sıcaklık donma derecesine düştüğünde ekranda çıkan buzlanma uyarısı, havalandırma yarını iç dolaşıma getirdiğinde,eger yönlendirmeyi ön cama yaparsan bu tuşun otomatik olarak devreden çıkması,follow me home gibi özellikler bende opelin ayrıntıya gösterdiği özenden bir kaçı.Herşey bir yana sonuçta corsa , alt sınıf bir ototmobil ama bence sahibini düşündüğünü gösteren birçok özelliğe de sahip.

Dediğin birçok şeye katılıyorum. Beni mutlu eden yönlerinin yanında mutsuz eden yöni yok denilecek kadar az.

arkadaşlar kesin bi bildikleri vardır muhendıslerın.

Bence bu mühendislere kalmış bir olay değil. Mühendis aydınlatma gözünü torpido için yapmış.

mühendise dedilerse şukadar bin euro tasarruf lazım diye, onun da tepesi attıysa evde hanıma falan, alın ulan size tasarruf deyip sökmüştür aydınlatmayı,
tanesi 5 cent falan olsa 1000 arabada 50 euro yapar ya,amma tasarruf be :hıh:

firma bi otomobilin fiyatını düşürmek için bi yerden kısmak zorundadır. örnek vereyim... vw transporterların arka stopları altında bulunan(tamponla stopların arasında ki parça) ilk çıktığında gövde rengindeydi sonra sonra siyah çıkmaa başladı.. yada ucuz modellerde gövde rengi olmayan tamponlar ve çıtalar gibi bişe bu torpido aydınlatması olayı... bizim vectralarında kontak açık olmayınca yanmıyo o zıkkım aydınlatma....

Bide toyotalara deli oluyom 96 model için adam 13 istiyo klimayı bırak aractaki tek özellik elektrikliön camlar...BENİM cil cil vectram 12 kaat.deli olyom..

işte o toyotayla vectrayı karşılaştırırsanız cooook şey kaybedersiniz çook

senin çil çil vectran 12 lira dimi ankarada nakit ver 10 milyara daha çilçilinide bulursun.
toyotanın alıcısı bellidir satıcısı bellidir 12 den aşşagı kimse toyotasını satmaz(1.6 motorlar için diyorum) çünkü motoru 400.000-500.000 de olsa yagına baktıkca suyuna baktıkca tıklamaz sorun cıkarmaz o yüzden o malın alıcısı daima vardır, eğer oto pazarına giderseniz fazla toyota göremezsiniz çünkü toyotalar pazara cıkmadan satılır, sanayiye haber verilir ustaya onlar 1 günde satar(bu dediğim ankara böyle gercekten);)

Geri