Şok yakıt tüketimi astra...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okanttnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en uzun gittiğim yol olan inişli çıkışlı izmit istanbul arası 1.8 benzinli 140 hp lik astra nb 6.5 lt yakıyor.konuyu açan arkadaş gibi düz yolda kullansam rahat ortalama 6 lt düşürürüm.yani dizel astradan 100 km de 2 lt fazla olur.benim gibi biri için aracını sadece hafta sonu gezintileri için kullanan biri olarak varsın yaksın o keyfe değer...

benim aracım easytronik vitese sahip 1.3 cdti astra cc kullanıdıgımda genelde 4 kısı ve dopdolu bagajla yolculuk ettiğimden cc ile 100km sabitliyorum(6.vites) arac 100 km(özellikle uzun soluklu rampalarda) düşmemek için 6.vitesten aşagı vitese bırakmıyor aracı ve yakıt tüketimim artıyor cc devre dısı bırakmak mı böyle devam etmek mi akıllıca olur??? en ekonomık (easytronık vites) sürüş stillerini yazarsınız sevınırım.

evet arkadaslar okanin yakit degerlerine inmez ama dogru benim zafira 1.9 cdti 150hp 6 vites ve 1650 kg.. inisli cikisli otoban da denedim 100 km gittim 98 km sabit hizla 5 lt yakti sakin ve uzun yol kullanimlarinda gercekten mükemmel ...

arkadas ıyı yakmıs harbıden.ben de 2006 1.3 cdti astra sahıbıyım.aracı yenı aldım bı uzun yol denemek ıstıyorum ama bakalım.aracta dikkatımı ceken bır sey var.ılk mazot aldıgımda aracta hıc mazot yoktu neredeyse.100 lıralık aldım.yarım depoyu bır tırnak daha gectı.yarım depoya ınene kadar cok ıyı km yaptı ama sonra ıbre anı bır dusus gosterdı.suan tek tırnak kaldı yanı sona yaklastım.menzıl bılgısıyle benım yaptıgımı toplarsam 540 km falan olacak toplamda.acaba dıyorum ben ılk basta akıllı uslu kullanırken sımdı aracı sevdım de yuklenmeyemı basladım.sehır ıcı ıcın 100 lıra ıle 550 km ıyımı değilmi tabı onu da bılmıyorum.ara sıra 30 km lık sehır dısılarda oldu tabı bunun ıcınde.yanı toplasanız 180 sehır dısı 350 falan sehır ıcı.ben bı uzun yol yapmalıyım nasıl yaktıgına bakmak ıcın heralde:)

Konu okuyunca bunalıma girdim :( Çok ekonomik yakmış...

Geçtiğin güzargahtaki tüm yolları biliyorum geneli 2 şeritli yumşak viraj ve inişli çıkışlı tepelikli yollar. Benzinliyle böyle bir deneme yapan oldumu sitede şimdi bunu merak ettim araç yeni şuan istenilen değerleri yakmıyor ama ilerde olmazsa deniyecem paylaşmaya çalışırım.

az kullananlar için benzinli her zaman daha iyidir. benim şahsi fikrim.
bakım olarak nesi var 4 buji filtreler ve triger seti.
dizel motorlarda çalışan parça sayısı fazladır ve km'si yükseldikçe masrafları daha ağır olmaya başlar.

ya oncelikle MERHABA aranıza katıldıgım ıcın cok mutluyum. 2008 astra sedan 1.6 EASYTRONIK. DUN ALDIM. ILK GORUSTE ASK HESABI:D. Açıkçası almadan once bu forumu google dan bulup her yere gırıp baktım. Cok korktum işte şanzıman bozuldumu arabayı çöpe at, cok yakıo, aman uzak dur neeeee tiptronik mi aman aman ben alırım manuelı vs. vs. sozlerı duydum SASIRMADIM cunku forumu ıncelemestım. Kullananlar memnun oldugunu ve bu laflara ınat zevk duydugunuzu soyledınız. Öncellıkle bu dernekten(O.V.S.D. OTOMATIK VITES SEVENLER DERNEGINE) tsekkur ederım. Sayenızde arabam oldu. Allah razı olsun. Sizden ricam easytronik hiç kullanmadım ılkkez kullancam bana tavsıyelerınızı ve nasıl kullanacagımı anlatırmısınız. Dikkat etmem gereken seyler neler? Şanzıman konusunda nasıl bi omur kaybına ugramam? ya inanın gerekıoya ozel ders alabılırım ıst dekı arkadaslardan. Ama dediğim gbi ilkkez araba aldım ve vermıs oldugum parayı mundar etek ıstemıom. Yardımlarınız için şimdiden çok ama çok tesekkur ederım.

Geri