xenon istiyorum ama...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coleman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
asTRa' Alıntı:
Uzun : H1
Kısa : H7
Park : W5W

dün opel servisindeydim. takma dahil 19€ dediler. ama söyle birsey oldu. adam sadece H7 takiyoruz,uzun icin far yok dedi. yaw H1 de uzun icin felan dedim,yok dedi. sadece H7 ikisinin yerinede geciyor dedi. burda farklimi dicem,ama neden öyle birsey olsun. neyse bi söksünlerde bakalim....

soyle bırsey var.burda 2000 yılına kadar olan vectralarda kısalar H7 uzunlar H1 dır.sonra burda vectralar makyajlandı far camları seffaf oldu ampul degerlerıde uzun ve kısalar ıkısıde H7 oldu belkı almanyadada o sekıldedır.

imagoodman' Alıntı:
soyle bırsey var.burda 2000 yılına kadar olan vectralarda kısalar H7 uzunlar H1 dır.sonra burda vectralar makyajlandı far camları seffaf oldu ampul degerlerıde uzun ve kısalar ıkısıde H7 oldu belkı almanyadada o sekıldedır.

benimki 97 model ama sanirim o dediginizden olmus.. sagolun

beyler help !!! new vectra xenon

arkadaşlar benim vectraya bi xenon taktırmak istiorum...
ama bu konuda pek bi bilgim yok, ne marka taktırmalı, nekadara mal olur?? geçen gün yolda bi araba gördüm... arabadan önce ilk olarak farları farkediliodu yaa... o kadar değişiktiki, sanki farların çevresi mavi gözüküodu... inanılmaz parlaktı ve yani farkedilmeyecek gibi deildi...
bn de aslında öyle bişe taktırmak istiorum... bana nasıl bişe önerirsiniz beyler yaa??? bi de gene çok ilgimi çeken şey bmw'nin köpek balığı sırtı şeklinde bi anteni var... bnce arabaya çok agresif bir görüntü veriyor...
onu nerde bulabilirm acaba , benim yeni vectrayla uyumlumudur???
bana yardımcı olursanız sevinirim beyler yaa... çünkü bir an önce bu 2 işi halletmek istiorum...:good: herkese ii paylaşımlar...:help:
vectt2modxg1.jpg

ben sana titanium 7000k modelinin benim araçtaki görüntüsünü koyuyum bak bir fikir olsun sana
imagvu9.jpg

coRSac' Alıntı:
Arkadasalar bende suan 2 hella ballast ve 2 tanede ampul var ama ampuller ds2 h7 fakat benim farlar merceksiz kullanan arkadas olur benimkilerde merceksiz diyor fakat benim takıldığım konu ballast ve ampuller haricinde uygulama için gerekli olan başka neler gerekli ,röle sigorta kablo falan görüorum satılık kitlerin içinde bunlar nekadar tutar ve ankarada taktıra bileceğim yer var mı?
D2s ler mercekli farlar içindir. Senin merceksiz ise D2R kullanman gerekir. Sonuçta kafaya koyduktan sonra her tür ampul kullanılabilir ama hem ışık performansını, hemde karşıdan gelen sürücüyü de düşünmek lazım. Ayrıca D2S ampulleri H7 yuvalarına nasıl oturtacaksın?
Xenon daha düşük voltajla çalıştığı için arıza ısığı yanıyo bazı arabalarda, bu yuzden röle, sigorta v.b gerekiyor.

MaX' Alıntı:
D2s ler mercekli farlar içindir. Senin merceksiz ise D2R kullanman gerekir. Sonuçta kafaya koyduktan sonra her tür ampul kullanılabilir ama hem ışık performansını, hemde karşıdan gelen sürücüyü de düşünmek lazım. Ayrıca D2S ampulleri H7 yuvalarına nasıl oturtacaksın?
Xenon daha düşük voltajla çalıştığı için arıza ısığı yanıyo bazı arabalarda, bu yuzden röle, sigorta v.b gerekiyor.
Ballastları satan arkadas pejodan sökmüş oda h7 ve merceksiz imiş zaten ballastın üstünde d2s-d2r yazıyor ikisinede uyumlu ampullerini almadım o yuzden mercekli fara geçiş yaptığım zaman takıcamda ballastlar gen3 hella arıza ışığı yakar mı kullanan arkadas röle sigorta kullanmadığını söyledi.

sanırım direkt aküden elektrik aldığın zaman arıza lambası yanmıyor. Ama illa ki arıza lambası yakacak diye diye bişey yok tabi,bazı kitler hiç yakmıyor. Balastların çok kaliteliymiş bu arada. Emin değilm ama halojen H7 yuvasına D2S xenon ampul olmuyor bildiğim kadarıyla. soket yerinde değişiklik yapman gerekebilir. Biraz zor olabilir.

Xenon hakkında

Merhaba arkadaşlar;
Sizlere sormak istediğim abim ve benim arabalarımıza yeni astra ve yeni vectra'ya xenon taktırmak istiyoruz acaba randuman alınıyormu?
şimdiden tşk...

Sorunu kısaca yanıtlayayım;
vectranın farları mercekli olduğu için xenon taktığın zaman ışık etrafa dağılmaz, hem dış görünüş bakımından hem aydınlatma performansı bakımından son derece tatmin edici sonuç alırsın. Bence xenon a geçmeniz büyük isabet olur.

astranın farları mercekli olmadığı için vectradaki kadar iyi sonuç beklenemez. Ama halojen farlara göre çok çok iyi performans verdiği kesin. Taktıktan sonra doğru far ayarı ile xenon u problem yaşamadan kullanabilirsin.ben sana astranın farları için 'philips D2R' tavsiye ederim.verdiği ışık son derece kaliteli.Zaten neredeyse tüm orjinal xenonlu araçlar philips kullanır.

Son olarak seçeceğin renk ısısı 4100-6000K arasında olmalıdır. En yüksek aydınlatma bu ısı aralığında sağlanır. 6000K ve onun üstüne çıkınca aydınlatma azalmaya başlar.

Geri