bende etmiom artik
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben philips ampule kötu demiyorum ama kendi sınıfına göre guzel bir ampul ama altını cızerek soyluyorum oyle bir ampul xenon kit gibi olamaz arada dağlar kadar fark var.. hem görünüş hemde kalıte xenon kit takarsan diyeceğin soz ben daha önceden önümü görmüyomuşum dıyeceksin ve verdiğim paraya helal olsun diyeceğine eminimomerdia' Alıntı:bazuka kardes dun ben xneon a yakın phılps alicaktim aldirmadilar ikincel cıktıcıda zenon falan bulursun dedi bizim mahalledeki bi abi iyice kafami karistirdi ben en iyisi phılps alim
maxwell' Alıntı:Bu konu birçok kişinin kafasını karıştırıyor.
Xenon ışıklandırma teknolojisi şu anda çok sık kullanılmakta olan halojen far teknolojisini yerini almaya başladı.Önümüzdeki birkaç yıl içinde xenon ışıklandırma sistemi yeni üretilen araçlar için standart olacağı açıktır.Zaten xenon kitlerin fiyatları gün geçtikçe düşmektedir.
Xenon far avantajlıdır,çünkü;
1.halojen farlara göre daha az güç tüketir,
2.aydınlatma daha fazladır
3.ampül ömürleri daha uzundur
4.gece görüşü daha iyi olduğundan,daha güvenlidir.
Xenon kiti nasıl uygulamalıyız?
Xenon kit uygulamak istiyorsan aracımızın far sistemi mercekli olmalıdır.Çünkü xenon sistemde aydınlatma oldukça güçlü olduğundan karşımızdaki sürücüyü rahatsız etmemesi için optimum bir yere odaklama ihtiyacı duyar ,bu yüzden optik sistemli bir fara ihtiyacımız var.
Xenon kit maliyeti nedir?
1.Piyasada 250 - 750 arası xenon kitler var.Çin,malezya,tayvan,alman,japon.Bunların çoğuda çin malı.Aynı ürün için değişik fiyatlarda var,iyi araştırmak gerekiyor.İyi markalar çok pahalı,en azından markayı bilmesek bile satıcısından garanti alalım,kurumsal satıcılardan almaya özen gösterelim.
2.Optik sistem olmadan xenon kit uygulamak mantıksız.
3.Bu durumda optik sistem yoksa ,optik far takımı 500-600 gibi bir maliyeti var.
Xenon görünümlü halojen ampüller ne getirir?
1.Sadece görünüm açısından xenon'a benzerlik
2.Xenon görünümlü halojenler sadece özel bir boya ile xenon rengini vermesi amacıyla boyanmış ampüllerdir.Xenon teknolojisi farklıdır..
3.Güvenlik ve aydınlatma açısından en fazla standart halojenler kadar bir aydınlatma.Belki de daha az bir aydınlatma,çünkü maviye yaklaşan renklerde aydınlatma kapasitesi azalır.
4.Xenon görünümlü halojenlerin kurulumları basittir,ucuzdur;fiyatları 25-85 arasında değişir.Ekonomik yoldan xenon görünüm elde etmek isteyenler için birebir.Ama daha fazla güvenlik ve şık bir görünüm isteyenler kesinlikle xenon görünümlü halojenlerle bunu yakalayamazlar.
Peki sonuç,ne tercih etmeli?
Bence xenon u tercih edemememizdeki tek neden henüz ürün fiyatları yerine oturmamış olması,ama hızla yaygınlaşıyor ve ucuzluyor.
Xenon kitlerin tercih edilmesi güvenlik ve görünüm açısından en mantıklı olanı.
Xenon görünümlü halojenler ucuz yoldan bir çözüm olur,ve en azından standart bir halojen aydınlatması ve görsellik sağlar,tercih edilebilir kanımca.
Xenon başlı başına bir teknolojidir ,sadece maliyetlidir..