2006 model vectra c nin uzunlarina xenon takarak bir nevi bi-xenon yapmak istiyorum. renk araligi olarak 4300k istiyorum ki kisa farlarla ayni renk olsun. fakat butcem kisitli bu yuzden smart4cars diye bir marka buldum fiyati 250 ytl ve 20 ytl ye de montaj imkani sagliyorlar. sizce uzunlara taktigim zaman selektor yapinca xenon ampulunun omru cok mu kisa olur yani 1-2 ay icinde ampuller patlar mi? ayrica smart4cars markasi nasildir daha once kullanan veya bilenler varsa yardimci olursa sevinirim. saygilarimla...
Uzunlar için xenon ampul takarsanız ömrü hiç uzun olmaz. Çünkü xenon ampul halogen gibi değil.Çalışma prensibi tamamen farklı. Xenon 23bin voltluk gerilimle patlar, 4-5 saniye ısınır sonra 85 volt gerilimle tam randıman çalışır.Yani xenon'un sağlıklı çalışması için belli bir süre ısınması gerekir. Selektör yaparken ise her seferinde kesintisiz 5-6 saniye selektör yapmayacağınız için ampulün ömrü oldukça kısalacaktır. Yeni araçlarda uzunlarda da xenon ışığından faydalanmak için Bi-xenon mercek kullanılıyor.
Benim size tavsiyem; Hurdacıdan çıkma Bi-xenon mercek alın. Aracınız farını bir yerde açtırıp orjinal merceği Bi-xenon mercekle değiştirin. Böylece kısa farlarınız açık olduğu sürece uzunlarda da xenon ışığını kullanabilirsiniz. ekstra xenon ampulüne de gerek kalmaz. Bundan başka alternatifte yok zaten.