yay tavsiyesi istiyorum

bu yaylların herbiri aynı yerde üretilir hemen hemen.

bir yay hem alcak olup hem konforlu olamaz bu işe aykırı .
konforlu demek yumşak demektir yumsak yayı kısa yaparsan araba sürekli sase üstüne oturur.
alcaltabilmen için yayı sertleştirmen gerekir eğer sertleştirirsende bu sefer konfor kaybolur o yüzden h&r konforluymuş kısmı yalan he konforlu olurda o zamanda yeteri kadar alçaltmıyodur.
işin özü bunların konforlusu yok konfor belki sağlanabilir ama oda yay markası ile değil uygulanan amortisörle olur.
anlayacağınız dışardan yaptığınız her müdahele konfordan kaybettirecektir bunu göze alın.
mesela bana rahat araba batar benim bindiğim araba rahatsız olacak batacak yani ben bunu seviyorum o yüzden arabama ilk binen zorunlu kalmadıkca bi daha binmek istemez:D:D:D

bu yaylların herbiri aynı yerde üretilir hemen hemen.

bir yay hem alcak olup hem konforlu olamaz bu işe aykırı .
konforlu demek yumşak demektir yumsak yayı kısa yaparsan araba sürekli sase üstüne oturur.
alcaltabilmen için yayı sertleştirmen gerekir eğer sertleştirirsende bu sefer konfor kaybolur o yüzden h&r konforluymuş kısmı yalan he konforlu olurda o zamanda yeteri kadar alçaltmıyodur.
işin özü bunların konforlusu yok konfor belki sağlanabilir ama oda yay markası ile değil uygulanan amortisörle olur.
anlayacağınız dışardan yaptığınız her müdahele konfordan kaybettirecektir bunu göze alın.
mesela bana rahat araba batar benim bindiğim araba rahatsız olacak batacak yani ben bunu seviyorum o yüzden arabama ilk binen zorunlu kalmadıkca bi daha binmek istemez:D:D:D
Berat'ım sana katılmıyorum biraraya gelince benim aracı bir kullan bakalım konforlu mu yoksa değil mi bende H&R var yaylar hiç de sert değil, dediğin gibi zaten sürtme sorunu da yaşıyorum, süratli giderken yolda dalgalanma ,kod farkı falan olduğunda aynen önler sürtüyor, cok esniyor araç
bence sertliği sağlayan amortisörler yani araca spor amortisör taktıysan vay haline o zaman tangur tungur oluyor arac orjinal amortisörde 3,5 cm lik yay kesinlikle konforu bozmaz

aracım Astra g 3.5 eicbach kullanıyorum ve cok memnunum ve 3.5 almanı oneririm, eğer aracını fazla basarsan basa bela oldugunu ilerleyen zamanlarda goruceksin. ama herkezin rengi ve zevki baska kimse yogurduna küf tutmuş dedirtmez..

evet çok zıplatıyo diyorlar.. zaten belimde sorun var bel ağrısı yapar bende kesin.. :(:(

oyle bır sorunun varsa , daha dogrusu konfor kaybetmek ıstemıyorsan bulaşma bu işe. tecrubeyle sabıt dıyorum. hatta bak sana yayların konfor dan ödün vermek demek olduğunu açıklayan kişi Corsa_N nickli arkadaş ta benim yaylarımı satın alan arkadaş. gerçi kendi için değil arkadaşı için almıştır. sen beni dinle yay alacaksan konforu unut. benim gibi popon yumuşak yere otursun ıstıyorsan yayları unut . seçim senin :)

oyle bır sorunun varsa , daha dogrusu konfor kaybetmek ıstemıyorsan bulaşma bu işe. tecrubeyle sabıt dıyorum. hatta bak sana yayların konfor dan ödün vermek demek olduğunu açıklayan kişi Corsa_N nickli arkadaş ta benim yaylarımı satın alan arkadaş. gerçi kendi için değil arkadaşı için almıştır. sen beni dinle yay alacaksan konforu unut. benim gibi popon yumuşak yere otursun ıstıyorsan yayları unut . seçim senin :)
ya doğru söylüyorsun ama bende araba biraz alçalsın istiyorum...
:cry:
bir çözümü yok galiba bu işin.. arabanın arkasına ağırlık koycaz o zaman :D

yüksel şeytan , ben melek :) yüksel sol omzuna al al sen onu dinleme diyo, ben sağdan yapmaaaaaa diye haykırıyorum :)

yüksel şeytan , ben melek :) yüksel sol omzuna al al sen onu dinleme diyo, ben sağdan yapmaaaaaa diye haykırıyorum :)
:D:D:D:D abi gece gece güldürdün ya allahta seni güldürsün

Varya Gidip Alacam 3,5luk H&R Yay Ozaman Bakacam Noluyo Bitiyor :D,Alacaksan H&R Al Bencede Yorumları Hep İyi Başka Yerlerde okudugum Kadarıyla.

Bende düşünüyorum yay takmayı ama Son karar ve tavsiye Eibach mi H&R mi ??

Geri