1. vitese geçerken zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şanzıman yağı bir sorun olmadıkça değiştirilmesi gerekmez aslında (manuel için). Neden opana bilgi verdildiğini bilemiyeceğim belki diğer servislerede bilgi verilmiştir ben örnek olarak söyledim.
nasıl yani şanzuman yağı değişmez diyorsunuz manuelde ama opel bunu öneriyor 60.000 km veya 2 yıl olarak siz bunu neye dayanarak yazdınız ve biz 60.000 km veya 2 yılını doldurmuş araçlarda uyguluyoruz hadi neyse 2 yılda bir değişmek belki olmayabilir araç yol yapmaz belki ama 60.000 km yapacak ve şanzuman yağı değişmeyecek lütfen arkadaşım ozaman bu yağ özelliğini hiç kaybetmiyor

nasıl yani şanzuman yağı değişmez diyorsunuz manuelde ama opel bunu öneriyor 60.000 km veya 2 yıl olarak siz bunu neye dayanarak yazdınız ve biz 60.000 km veya 2 yılını doldurmuş araçlarda uyguluyoruz hadi neyse 2 yılda bir değişmek belki olmayabilir araç yol yapmaz belki ama 60.000 km yapacak ve şanzuman yağı değişmeyecek lütfen arkadaşım ozaman bu yağ özelliğini hiç kaybetmiyor

evet özelliğini hiç kaybetmez

benim araba geçen gün 5 nci vitese geçmiyordu. bu olay akşam başıma geldi. dedim gitti güzelim şanzuman. zaten para yok 4 ncü vitesle gittim eve kadar. sabah sanayiye gidecem tabi tekrar dedim bi deneyim. bi baktım tesbih araya girmiş meğer ondan 5 e geçmiyormuş vites :D sevindirik oldum tabi. bu arada esas konuya dönersek. 3 tane opele bindim üçündede 1 vitese geçme sorunu vardı özellikle araç soğukken. ortak bi sorun olsa gerek opeller için bu konu.

evet özelliğini hiç kaybetmez
bence bu konuyu opel türkiye saha danışmanı engin tepedeldiren veya satış sonrası destek bölümünde bulunan alpagut girgine sormak lazım ben artık bu konuda yazmıyorum

nasıl oluyorda özelliği gitmiyor yağın sıcak soğuk ta :D

bence bu konuyu opel türkiye saha danışmanı engin tepedeldiren veya satış sonrası destek bölümünde bulunan alpagut girgine sormak lazım ben artık bu konuda yazmıyorum

pardon bu msjı ben yazdım ama yazarken kardeşimin ki açıkmış

tmm atf yi de sorun bakalım onlar da bir almanya ya sorsunlar hemen cevap vermesinler

her bakıma gittiğimde bende bu konuyu soruyorum ve yağ değiştirilmez cevabını alıyorum kendi düşünceme göre yağın görevi kalitesi ne olursa olsun kesinlikle özelliğini kaybediyordur fakat çok sorun çıkarmadığı için değiştirilmiyor veya böyle yanlış bir kanıya varılmışta olabilir.
şimdi tansu usta her 60 binde değiştirilmesi mi gerekiyor daha önce de formlarda sormuştum yağın yarısı değiştirilecek 250 km yapılacak sonra diğer yarısıı değiştirilecek denilmişti değişim böyle mi oluyor?
yağ değişiminin nasıl yapıldığını da açıklayabilirsen makbule geçecek

Benimde 1 ve 2 vitese geçerken zor geçme sorunu var sırf bu sebepten haybeden debriyaj seti degişti debriyaz teli değişti ama sorun çözülmedi güvenip gidebilecegim bir serviste yok bu bölgede geçen başka bir servise gittim vites kolu mekanizmasını degiştirdi ama sorun yine devam ediyor bir tek senkromenc kaldı degişmeyen yada başka nerede olabilir bunun yag ile alakalı olacagını sanmıyorum ama olmazda degil yinede bana yardımcı olursanız sevinirim.

Benimde 1 ve 2 vitese geçerken zor geçme sorunu var sırf bu sebepten haybeden debriyaj seti degişti debriyaz teli değişti ama sorun çözülmedi güvenip gidebilecegim bir serviste yok bu bölgede geçen başka bir servise gittim vites kolu mekanizmasını degiştirdi ama sorun yine devam ediyor bir tek senkromenc kaldı degişmeyen yada başka nerede olabilir bunun yag ile alakalı olacagını sanmıyorum ama olmazda degil yinede bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bnce yağı değiştirip bir denemende fayda var SAE EP 80 koyduracaksın mutlaka. Bak yağ bu: http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=73020047&contentId=6009040

Geri