1. vitese geçerken zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yağ değişmezdi ne oldu içindeki yağ orjinal yağdır onun özelliği bozulmaz

:) Ya değiştirmişlerse orjinal yağı arkadaşın bilgisi olmadan bunu nerden bilebiliriz ? Ailesinden biri servise götürmüştür, arabayı 2.el almıştır, servis ATF koyup bilgi vermemiştir belki bunları bilebilirmisin ? Ya içinde o baş belası ATF (Automatic Transmission Fluid [Otomatik Transmisyon Yağı]) varsa ?

hazır konu açılmışken bende sorayım...aslında gelecek cevapları b iliyorumda yinede bir umut...
aracım dizel 75 hp 1.3 cdti corsa.normalde bir sıkıntı yok...ancak şehiriçinde kasis yada benzri yerlerden geçerken 2.viteste araç kalkarken zorlanıyor.mecbur yarım debriyaj yapıyorum..hareket halinde olduğu içinde 1.vitese atmakta sorun çıkıyor..ya tam durup 1e atacam yada 2.viteste yarım debriyaj.....
yokmu bunun çözümü...
Biraz zor da olsa 1.vites atmak daha iidir.hem 2 nin yemediği hız da 20 nin altındadır.o hızla 1 e durmadan da geçer.:good:yarım debriyaj sakıncalı bir şey

Bu sorun benim sürdüğüm arabalarda hep vardı. Opel e özel olduğunu pek sanmıyorum. Yağ ile alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. Yağın özelliğini yitirmeyeceğini ise hiç düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla da döner çark sistemlerinde daha kalın yağ daha verimlidir. Yanlışım olabilir ben uzman değilim.

bende eskiden 1985 190d vardı ondada araç yavaşlamadan 1. vitese geçmiyordu şimdiki corsadada aynı durum var bence bu koruma amaçlıdır...

@tansugurler yoksa opel türkiye ile görüşüp ATF nin yanlış olduğunu mu anladınız ? Nerelerdesiniz başka konularda görüyorum mesaj yazıyorsunuz
görüşmedim görüşünce yazarım merak etme veya konu açarım senin adına :D

Geri