Corsa 1.7 Dtı vs honda civic VTEC

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkem07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chip Tuning Corsa c 1.7 Dtı vs Honda civic Vtec

• Corsa c 1.7 Dtı

Oy: 14 38.9%
  • Honda Civic Vtec

Oy: 22 61.1%

• Kullanılan toplam oy
    36
  • Anket kapatılmış .
ben hiç denemedim v-tecle kalkmayı ama arkadaşımda 2009 var. akşam bir gaza getireyimde onu deniyelim. bu arada onun ruhsatında 94kw yazıyor. benim arabam 108hp. hangisi güçlü?

ozaman benim arabamın v-tec i geçmesi zor gibi gözüküyor :)

görüntüsüne aldanmayın honda 125 bg diye biliyorum ama gram gidiş yok arabada. 2001 1.6 100bg vectra ile aynı gidişe sahip. +25 bg boş yere laf olsun diye var honda da. araba gitmiyor!

bahadıra kesinlikle katılıyorum honda diyip geçmemekte fayda var...honda çok rahat alacaktır...tork önemli evet ama yokuş çıkmıyoruz ki dimi ama...tork dediğin evet iyi ama gidiyor hissi veriyor...benzinlide onu zaten gidiyorsun...bende dizel araç kullanıyorum aynı mantık...

:kop: vti'yi vti yapan zaten 153Nm'lik torku değil mi? :kop: kesinlikle haklısınız...
honda bg 125 corsabg:75
honda tork:152 corsa tork:165
honda ağırlık:1221 corsa ağırlık:1115
honda motor hacmi :1.6 corsa motor hacmi: 1.7

ralli yapmıycaklar kalkışta corsa. düzde son hız desek neyse. bunların karşılaştırmasın hondanın tek farkı beygirde var ona da gerek kalmıyo bence. arkadaşa söylediğim gibi honda o motorun bg'in arabası değil. gitmiyo. 2009 honda kullanmışlığımda var kötülemek için söylemiyorum. tuhaf bi japon vtec hastalık olmuş gidiyor. kişisel tercihler tabi bişi diyemeyiz.

honda bg 125 corsabg:75
honda tork:152 corsa tork:165
honda ağırlık:1221 corsa ağırlık:1115
honda motor hacmi :1.6 corsa motor hacmi: 1.7

ralli yapmıycaklar kalkışta corsa. düzde son hız desek neyse. bunların karşılaştırmasın hondanın tek farkı beygirde var ona da gerek kalmıyo bence. arkadaşa söylediğim gibi honda o motorun bg'in arabası değil. gitmiyo. 2009 honda kullanmışlığımda var kötülemek için söylemiyorum. tuhaf bi japon vtec hastalık olmuş gidiyor. kişisel tercihler tabi bişi diyemeyiz.

Yani chipsiz ken bile corsa alır diyosunuz , ozaman her iki araçta chiplendiğinde corsa kaç boy fark atar diye sormalıyım:D

ben corsa alır diyorum şu kadar bu kadar fark atar demiyorum. sonuçta uzun yolda kapışmıycaklar. arkadaşlar sanırım bg farkından dolayı honda dıyolar ama bende deneyimimden dolayı diyorum honda o bg i yansıtmıyor. motor hacmi olarak corsa hafiflikte corsa drag için yeterli verileri karşılıyor. ben böyle düşünüyorum. bir gün kalkarlarsa sonucu bizde öğreniriz! bu kadar büyütecek heyecanlanacak bir konu değil...

arkadaşlar dün akşam konyaaltı caddesinde arkadaşın honda v-tec iyle benim corsa 1.7 yi denedik. onun aracı orjınal benimkinde ise powerbox var 108 HP. önce kırmızı ışıktan kalktık. yaklaşık 120km hıza kadar ulaştık. 6 kere kalktık ilk 2sinde kaput farkı ile aldı honda. daha sonra ben vites aralarında gazdan ayağımı çekmeden vites değiştirdim. nerdeyse boy farkı geçtim diyebilirim. yani onun ön tekeri benim erka teker hizzasında oldu. ama 120-130 dan sonra deviri yüksek olduğu için yakaladı beni. 160dan sonrada yanımdan geçerek uzaklaşmaya başladı :)
sonra 2.ci viteste 30kmden hızlanma yaptık rool. ilk gaza bastığımızda honda atıldı burun farkı gibi. ama corsa 2.ci saniyede turbo takviyesine binince hemen toparladı. 100km dediğimizde ise aynı burun farkını ben ona attım. video yada resim çekmedik ama cumartesi akşam başka bir arkadaşı daha çağırıcam. onun arabasından bizim arabaların videosunu çekip youtube'a yüklicem. linki paylaşırım.:rakir:
ben bugüne kadar bu honda v-tec lerden hep çekinmişimdir. yan yana geldiğimizde hep uslu durmuşumdur. ama artık uslu durmak yok. :):)

Son düzenleme:
vti için konuşuyorum "hayat 5500dd'den sonra başlar" ;)

vti olmayan v-tech'ler ise kısa şanzuman farkıyla kendini ön plana çıkartıyor. deneyip görmek lazım. tabi sürücü önemli etken.

bu arada honda hastalık olmuş gitmiyor...

yıl 97 1,6lt atmosferik motordan 160 hp güç, yıl 99 2 lt atmosferik motordan 240 hp güç.

Geri