Dumansız Hava Sahası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M@honi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dumansız Hava Sahası

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
Süper memnunum. Hatta sigara fiyatlarının 10TL'den az olmasına bile karşıyım. En ucuz sigara 10TL olmalı. Kimse içemesin kardeşim. Ben sizin içtiğiniz sigaranın dumanını solumak zorundamıyım:D
Mustafa hiç böyle bir yaklaşım olur mu? :( O zaman bazılarına da da şöyle demek hakkı doğmaz m? . EGR valflerinizi ve egzoslarınızın katalitik konventörünü sökmeyin, ben de sizin araçlarınızın çevreye yaydığı zararlı atıkları solumak zorundamıyım? Bence bu tür yaklaşımlar yanlış olup, sorumluluktan kaçmanın en kolay şeklidir.

Sigara yasağını şartlar tam oluşturulmadığı için hiç ama hiç desdeklemiyorum. Yasak olsun veya olmasın ulu orta her yerde sigara içilmesine de ezelden beri karşıyım. Hiç kimse de bu yasağa mutlaka uyalım, ortada bizlerin sağlığı var diye de ahkam kesmesin. Adil olalım. Çünkü insanlar işine gelen yasakları desdekliyor işlerine gelmeyenleri desdeklemiyor. Örnek mi? Yasak olduğu halde kendi zevkleri için diğer sürücülerin canına ve malına zarar verebilecek ürünler kullananlar veya bu ürünleri hararetle savunanlar bir de konuyı bu açıdan ele alsınlar.
Sigara yasağını niye desdeklemediğime gelince; şimdi mevsim yaz, o nedenle sigara kullananlar ihtiyaçlarını işletmelerin kapısı önünde, balkonlarında, kaldırım köşelerinde sigara içerek gideriyorlar. Bu durumun olumsuz birkaç yanı var. Kaldırımlar, sokaklar kahvelerin, cafelerin işgali altında. İnsanlar kaldırımlarda yürüyemez oldular, kadınlarımız, kızlarımız bu durumdan rahatsız, boş kaldırım bulacağız diye yollarda dolanıp duruyorlar. Balkonda içiyorsun üst kattaki dangalak komşun bile dalga geçer gibi yasak kardeşim demeye başladı. Ulan hayvan ya senin karının balkonundan kahvaltı masama halı silkelemen, aile fertlerinin tepemde gecenin köründe gürültü yapmaları yasal mı? Bu kriz ortamında bir çok iş yeri kapanma aşamasına geldi, garsonlar, ocakcılar kapı önlerine konacakları günü bekler oldular. Hükümet işin kolayını buldu. Başedemediği, üstesinden gelemediği sorunları bir bahane ile yasaklıyor, kendince gereğini yapıyor. Eğitim, özendirme gibi yolları denemek akıllarına bile gelmiyor. Cinayetler başladı bile. Devlet büyükleri milleti birbirine kırdıracaklar, kalan sağlar bizimdir diyecekler. Hani şu meşhur " okullar olmasa milli eğitimi ne güzel yönetirim" sözü gibi bir şey.
Görgü bilgi artırıyoruz bahanesi ile habire yurt dışında gezen beyler oralardan hiçbir şey öğrenemediniz mi? Görgünüzü bilginizi hiç mi artıramadınız mı? Ya da onlar bizden daha mı gerideler? Yapılan icraatlara bakılırsa ya onlar bizden çok çok geriler, ya da bizimkiler ülkeye dönene kadar daha yolda öğrendiklerini, gördüklerini unutuyorlar.
Sigara yasağının uygulanması için gereken şartlar sizce neydi?1 sene geçiş uygulaması yapıldı,gereken bilgiler halka aktarıldı.Kapalı alanlarda özellikle kahvehanelerde yasaklanması tepki çekiyor ama aklıma ilk anda gelen sorular; içilen ve içilmeyen alanlar tamamen ayrı olarak kaç işyeri ayrılabilecekti?Bu altyapı olarak mümkün olacakmıydı?Şu an yasağa gösterilen tepki o zaman yine gösterilecekti.Hükümetin sigara yasağı bence çok cesur ve ciddi bir adımdır.Bu kanunla beraber sigaranın zararlarına karşı eğitimde muhakkak hızlanacaktır.Ayrıca takdir edersiniz ki sigaraya karşı en büyük eğitim ve mücadele özenme ile sigaraya başlamanın önüne geçmektir.Bu uygulamayla çocuklarımız ve gençlerimizin arkadaş özentisi ile sigaraya başlama ortamları sağlanmamış olacaktır.Kavgaların çıktığı yerleri basında gördük ki o mekanlarda sigara'dan kavga çıkmazsa başka herhangi bir şey yüzünden kavga çıkabileceği aşikar.Hergün trafikte yüzlerce kaza veya kavga oluyor.Devlet büyükleri halkımızı birbirine kırdırmak için mi araba satıyor?Yurtdışı gezisine çıkan devlet görevlileri muhakkak ki gerekli olanı görüyorlardır.Yurtdışında bu yasakların her ülkede ne şekilde uygulandığını bilmiyorum ama bazı ülkelerin bizden geride olduğu görülüyor.
Ayrıca bir sağlıkçı olarak sizin bu yasağa uyalım ortada bizlerin sağlığı var diyenleri ahkam kesmekle suçlamanızı da çok yadırgadım.

Durakta otobüs bekliyorum, adam dönüp suratıma doğru dumanını üflüyor :eek:

Sigara yasağının uygulanması için gereken şartlar sizce neydi?Kapalı alanlarda özellikle kahvehanelerde yasaklanması tepki çekiyor ama içilen ve içilmeyen alanlar tamamen ayrı olarak kaç işyeri ayrılabilecekti?Bu altyapı olarak mümkün olacakmıydı?Şu an yasağa gösterilen tepki o zaman yine gösterilecekti.Hükümetin sigara yasağı bence çok cesur ve ciddi bir adımdır.Bu kanunla beraber sigaranın zararlarına karşı eğitimde muhakkak hızlanacaktır.Ayrıca takdir edersiniz ki sigaraya karşı en büyük eğitim ve mücadele özenme ile sigaraya başlamanın önüne geçmektir.Bu uygulamayla çocuklarımız ve gençlerimizin arkadaş özentisi ile sigaraya başlama ortamları sağlanmamış olacaktır.Kavgaların çıktığı yerleri basında gördük ki o mekanlarda sigara'dan kavga çıkmazsa başka herhangi bir şey yüzünden kavga çıkabileceği aşikar.Hergün trafikte yüzlerce kavga oluyor.Devlet büyükleri halkımızı birbirine kırdırmak için mi araba satıyor?Yurtdışı gezisine çıkan devlet görevlileri muhakkak ki gerekli olanı görüyorlardır.Yurtdışında bu yasakların her ülkede ne şekilde uygulandığını bilmiyorum ama bazı ülkelerin bizden geride olduğu görülüyor.
Basit bir kaç öneri. Bu tür önerilerden daha evvelden de bahsedilmişti. Mesela lokantaların, cafelerin en güzel yerleri sigara içmeyenlere, en sevimsiz yerleri sigara içenlere tahsis edilebilir. Sigara içilen yerlerle içilmeyen yerler duman, koku geçirmeyecek şekilde izole edilebilir. İşletmelerde (sigara içmemeyi özendirme amaçlı) farklı fiyat uygulamaları yapılabilir. Yurt dışına giden bir arkadaşım misafir olmasından dolayı sık sık davetlere katılmış, sigara kullandığı için lokantaların köhne, sevimsiz yerlerinde bir kaç kere yemek yedikten sonra bakmış olmuyor sigaraya ara vermiş, bu sayede de sigarayı bırakmıştı. Mutlaka bundan daha güzel nice örnekler de vardır. Hükümet bir çok kez attığı adımlardan sonra geri adımlar da atmadı mı? Ha bundan da geri adım atsın mı dersen, kesinlikle geri adım atmasın ama en azından bir geçiş veya yapılandırma süreci hazırlasın. Yurt dışına çıkan görevlilerin gerekli olan herşeyi gördüklerine inanmıyorum. Görselerdi dünyanın en pahalı benzinin de ülkemizde satıldığını görürlerdi. Benim görüşüm sigara yasağının ortadan kaldırılması yönünde değil. Sürecin olgunlaştırılması yönünde.

Durakta otobüs bekliyorum, adam dönüp suratıma doğru dumanını üflüyor :eek:
Kesinlikle onaylanacak bir durum değil. Bu vatandaşın açık alanda sigara içmek serbest deyip bu şekilde davranması ne kadar mantıklı?

Basit bir kaç öneri. Bu tür önerilerden daha evvelden de bahsedilmişti. Mesela lokantaların, cafelerin en güzel yerleri sigara içmeyenlere, en sevimsiz yerleri sigara içenlere tahsis edilebilir. Sigara içilen yerlerle içilmeyen yerler duman, koku geçirmeyecek şekilde izole edilebilir. İşletmelerde (sigara içmemeyi özendirme amaçlı) farklı fiyat uygulamaları yapılabilir. Yurt dışına giden bir arkadaşım misafir olmasından dolayı sık sık davetlere katılmış, sigara kullandığı için lokantaların köhne, sevimsiz yerlerinde bir kaç kere yemek yedikten sonra bakmış olmuyor sigaraya ara vermiş, bu sayede de sigarayı bırakmıştı. Mutlaka bundan daha güzel nice örnekler de vardır. Hükümet bir çok kez attığı adımlardan sonra geri adımlar da atmadı mı? Ha bundan da geri adım atsın mı dersen, kesinlikle geri adım atmasın ama en azından bir geçiş veya yapılandırma süreci hazırlasın. Yurt dışına çıkan görevlilerin gerekli olan herşeyi gördüklerine inanmıyorum. Görselerdi dünyanın en pahalı benzinin de ülkemizde satıldığını görürlerdi. Benim görüşüm sigara yasağının ortadan kaldırılması yönünde değil. Sürecin olgunlaştırılması yönünde.

Bunların ülkemizde uygulanabilirliği olacağına inanmıyorum.Bahsettiğiniz olumsuz olaylar bu tip önlemler alınıp daha yumuşak bir yasak konsaydı bile yine yaşanabilirdi.Dediğiniz örneklerle sigarayı bırakan mutlaka olmuştur,yasağın bizde bu haliyle uygulanmasından sonra kapalı alanda sigara içilemediği için sigarayı bırakan tanıdıklarım var ve inanın gerçekten çok memnunlar.Geçiş süreci zaten bir senedir hazırlanmıştı.Yurt dışına çıkan görevlilerin herşeyi görüp görmedikleri ya da biz de ne kadar uygulandığı ile ilgili farklı bir ortamda yine tartışabiliriz.Benzin fiyatları konusunda tabii ki haklısınız ancak malumunuz dolaylı vergi-kayıtdışı ekonomi ve vergi kaçağı ilişkisi..

Bunların ülkemizde uygulanabilirliği olacağına inanmıyorum.Bahsettiğiniz olumsuz olaylar bu tip önlemler alınıp daha yumuşak bir yasak konsaydı bile yine yaşanabilirdi.Dediğiniz örneklerle sigarayı bırakan mutlaka olmuştur,yasağın bizde bu haliyle uygulanmasından sonra kapalı alanda sigara içilemediği için sigarayı bırakan tanıdıklarım var ve inanın gerçekten çok memnunlar.Geçiş süreci zaten bir senedir hazırlanmıştı.Yurt dışına çıkan görevlilerin herşeyi görüp görmedikleri ya da biz de ne kadar uygulandığı ile ilgili farklı bir ortamda yine tartışabiliriz.Benzin fiyatları konusunda tabii ki haklısınız ancak malumunuz dolaylı vergi-kayıtdışı ekonomi ve vergi kaçağı ilişkisi..
Ne kadar sigarayı bırakan kişi olursa uygulamadaki başarı o kadar fazla demektir. Ülke insanımızı iyi tanımalıyız. Millet olarak yasaklara karşı aşırı derecede allerjimiz var ve her türlü yasak karşınında hemen agrasifleşiyoruz. Bir senelik geçiş süresinde neler yapıldığını bilen çok kişi olmadığına göre (ben dahil) demek ki çalışmalarda tam anlamıyla başalı olunmamış denebilir. Benim bildiğim kadarı ile geçiş döneminde yasak, kısım kısım uygulamaya kondu, bu konuda başka bir şey yapıldı mı inan ki bilmiyorum. Farklı hizmetler sunan işletmelerin farklı fiyat uygulamalarının var olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sadece sigara içilebilen kahveler veya cafeler de kurulabilir. İçki, canlı müzik hizmeti veren işletmelerde nasıl farklı fiyatlar uygulanıyorsa sigara yasağı olmayan işletmelerde farklı fiyat (daha pahalı) uygulaması yapılabilir. İnsanlar zamanla, özendirmelerle ve bilgilendirmelerle (klasik afişlerle değil) bu yasağa birden bire değil biraz yavaş da olsa adepte olacaklardır, konuya böyle yaklaşılırsa başarı bence daha fazla olacaktır.

Ne kadar sigarayı bırakan kişi olursa uygulamadaki başarı o kadar fazla demektir. Ülke insanımızı iyi tanımalıyız. Millet olarak yasaklara karşı aşırı derecede allerjimiz var ve her türlü yasak karşınında hemen agrasifleşiyoruz. Bir senelik geçiş süresinde neler yapıldığını bilen çok kişi olmadığına göre (ben dahil) demek ki çalışmalarda tam anlamıyla başalı olunmamış denebilir. Benim bildiğim kadarı ile geçiş döneminde yasak, kısım kısım uygulamaya kondu, bu konuda başka bir şey yapıldı mı inan ki bilmiyorum. Farklı hizmetler sunan işletmelerin farklı fiyat uygulamalarının var olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sadece sigara içilebilen kahveler veya cafeler de kurulabilir. İçki, canlı müzik hizmeti veren işletmelerde nasıl farklı fiyatlar uygulanıyorsa sigara yasağı olmayan işletmelerde farklı fiyat (daha pahalı) uygulaması yapılabilir. İnsanlar zamanla, özendirmelerle ve bilgilendirmelerle (klasik afişlerle değil) bu yasağa birden bire değil biraz yavaş da olsa adepte olacaklardır, konuya böyle yaklaşılırsa başarı bence daha fazla olacaktır.

Belki de uygulamanın bu kadar sert olmasını bu yüzden beğendim;çünkü ipe un serme imkanı yok:)Yasak net ve açık..Dediğiniz gibi zamanla daha da alışılacak,otobüslerde sigara ilk yasaklandığı zamanlarda sigara içenler 3-5 saat veya mola yerine kadar dayanılırmı derken,aradan geçen birkaç yılda onlar da memnun oldu..

bende yasağı destekleyenler arasındayım ve sigara içenlerin herhangi bir özgürlüğe herhangi bir hak a sahip olduğunu da düşünmüyorum yasak başlamadan önce çoğu mekanda uzun süre oturamıyordum ve en kötüsü eve geldiğimde üstüm başım sigara kokuyordu bende yasağa insanların zamanla alışacağına,bir geçiş sürecinin olduğuna inanıyorum.en güzel yanıda belki çoğu genç böyle bir baskıdan mütevellit aman bununla mı uğraşacağım diyerek hiç sigaraya başlamayacak.içenlerde umarım bu yasak sayesinde içmeyen insanlara ne kadar zarar verdiklerini görüp bırakırlar

Geri