Yaşadığım ufak çaplı arıza :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MeRt2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yaşadığım ufak çaplı arıza :(

Akü 1 dakikada gidermi diye düşünüyorsun biliyorum ben de aynen öyle düşündüm. Tabi benimki tüm gün çalıştı akşam stop ertesi gün gıv gıv gıııııv. Sonra o ve ben inatlaştık ve benim inadımın galip gelmesi ile uzun çabalar sonucunda çalıştı. Araç çalışır vaziyette direk bayiye, bayi servisi aradı ve araç bugün çalışsın farları tamamen kapatın kendine gelir oldu. Tabi sonradan bir iki gün normal çalıştı. Son olaydan bir gün önce yine aracı rutin kullanıyorum (1000km lik periyodu rodaj usulü :) ) akşam aracı garaja bırakıyorum herşey yolunda iken. Ertesi gün anaa yine gitmiş. ֜stüne üstlük o gün Ankara ya gidecektim. Epey bir haragüre; Aldığın arabaya bak, sıfır araba böylemi olur... :)  Tabi baktık bunun olacağı yok, bayi hemen (Ki bayi dediğim dostumdur ve bu konularda ne olabilecekse heran herkesin yanında olur) 60 lık sıfır aküyü yenisi gelene ve ben işimi görene kadar geçici olarak taktı. 60 lık akü ile gittim geldim sorun olmadan. Sonra tabi başka araçlara bakıyoruz ben istemeyerek, benden başka herkes çok isteyerek. Ford da bana astra için 40bin çekilince hem bu forumu bulmuş, hem de en babası 200 liralık bir mikrop yüzünden gerçekten çok kaliteli bir araçtan olmamış oldum. Uzun lafın kısası sen git hem dizayn hem donanım olarak sınıfının en iyi arabasını yap sonra tut ona kesinlikle üretim hatalı olan aküyü tak. Hep böyle ufak tefek zımbırtılar yüzünden zaten bu arabanın ilk partileri sorunlu damgası yedi. Neymiş araba yağmuru, yıkamayı görünce içi göl oluyormuş. Sebep üç kuruşluk 3.stop sızdırmazlık lastiği. Resmen dangalaklık. Neyse bu konu uzar...  Senin derdin de emin ol o ne halt yediği kestirilemeyen akü zımbırtısı. ևünkü herşeyin aynısını bir insignia da da yaşadık.  005hihih

bazı seri astra ve insignialarda akü sorunu yaşandı ve garantiden değiştirdiler aküleri haberin olsun...

eketen link' Alıntı:
Akü 1 dakikada gidermi diye düşünüyorsun biliyorum ben de aynen öyle düşündüm. Tabi benimki tüm gün çalıştı akşam stop ertesi gün gıv gıv gıııııv. Sonra o ve ben inatlaştık ve benim inadımın galip gelmesi ile uzun çabalar sonucunda çalıştı. Araç çalışır vaziyette direk bayiye, bayi servisi aradı ve araç bugün çalışsın farları tamamen kapatın kendine gelir oldu. Tabi sonradan bir iki gün normal çalıştı. Son olaydan bir gün önce yine aracı rutin kullanıyorum (1000km lik periyodu rodaj usulü :) ) akşam aracı garaja bırakıyorum herşey yolunda iken. Ertesi gün anaa yine gitmiş. ֜stüne üstlük o gün Ankara ya gidecektim. Epey bir haragüre; Aldığın arabaya bak, sıfır araba böylemi olur... :)  Tabi baktık bunun olacağı yok, bayi hemen (Ki bayi dediğim dostumdur ve bu konularda ne olabilecekse heran herkesin yanında olur) 60 lık sıfır aküyü yenisi gelene ve ben işimi görene kadar geçici olarak taktı. 60 lık akü ile gittim geldim sorun olmadan. Sonra tabi başka araçlara bakıyoruz ben istemeyerek, benden başka herkes çok isteyerek. Ford da bana astra için 40bin çekilince hem bu forumu bulmuş, hem de en babası 200 liralık bir mikrop yüzünden gerçekten çok kaliteli bir araçtan olmamış oldum. Uzun lafın kısası sen git hem dizayn hem donanım olarak sınıfının en iyi arabasını yap sonra tut ona kesinlikle üretim hatalı olan aküyü tak. Hep böyle ufak tefek zımbırtılar yüzünden zaten bu arabanın ilk partileri sorunlu damgası yedi. Neymiş araba yağmuru, yıkamayı görünce içi göl oluyormuş. Sebep üç kuruşluk 3.stop sızdırmazlık lastiği. Resmen dangalaklık. Neyse bu konu uzar...  Senin derdin de emin ol o ne halt yediği kestirilemeyen akü zımbırtısı. ևünkü herşeyin aynısını bir insignia da da yaşadık.  005hihih
+1000
O nedenle bu araç istenilen satış rakkamlarında değil.
Bu sorunu fiyatı düşürerek çözmeye çalışıyorlar.
Yanlış strateji prestij kaybını hızlandırır sürekli indirim yapılması.
İnşallah bize denk gelmez bu akü sorunu.
geçmiş olsun tekrardan bu sorunu yaşayan herkese.

eketen link' Alıntı:
Akü 1 dakikada gidermi diye düşünüyorsun biliyorum ben de aynen öyle düşündüm. Tabi benimki tüm gün çalıştı akşam stop ertesi gün gıv gıv gıııııv. Sonra o ve ben inatlaştık ve benim inadımın galip gelmesi ile uzun çabalar sonucunda çalıştı. Araç çalışır vaziyette direk bayiye, bayi servisi aradı ve araç bugün çalışsın farları tamamen kapatın kendine gelir oldu. Tabi sonradan bir iki gün normal çalıştı. Son olaydan bir gün önce yine aracı rutin kullanıyorum (1000km lik periyodu rodaj usulü :) ) akşam aracı garaja bırakıyorum herşey yolunda iken. Ertesi gün anaa yine gitmiş. ֜stüne üstlük o gün Ankara ya gidecektim. Epey bir haragüre; Aldığın arabaya bak, sıfır araba böylemi olur... :)  Tabi baktık bunun olacağı yok, bayi hemen (Ki bayi dediğim dostumdur ve bu konularda ne olabilecekse heran herkesin yanında olur) 60 lık sıfır aküyü yenisi gelene ve ben işimi görene kadar geçici olarak taktı. 60 lık akü ile gittim geldim sorun olmadan. Sonra tabi başka araçlara bakıyoruz ben istemeyerek, benden başka herkes çok isteyerek. Ford da bana astra için 40bin çekilince hem bu forumu bulmuş, hem de en babası 200 liralık bir mikrop yüzünden gerçekten çok kaliteli bir araçtan olmamış oldum. Uzun lafın kısası sen git hem dizayn hem donanım olarak sınıfının en iyi arabasını yap sonra tut ona kesinlikle üretim hatalı olan aküyü tak. Hep böyle ufak tefek zımbırtılar yüzünden zaten bu arabanın ilk partileri sorunlu damgası yedi. Neymiş araba yağmuru, yıkamayı görünce içi göl oluyormuş. Sebep üç kuruşluk 3.stop sızdırmazlık lastiği. Resmen dangalaklık. Neyse bu konu uzar...  Senin derdin de emin ol o ne halt yediği kestirilemeyen akü zımbırtısı. ևünkü herşeyin aynısını bir insignia da da yaşadık.  005hihih

Sorunun tekrarlaması durumunda örnek teşkil eden başka araçlarında olduğunu, akünün garantiden değişmesini talep ettiğimi belirteceğim. :)

8-9 aylık araçta akü sorunu ile uğraşacağım aklımın ucundan geçmezdi. Sağ olsun Opel bana bu tecrübeyi de yaşattı.  :D

2004'te aldığımız Peugeot 307 hala aynı aküyü kullanıyor. Böyle durumlar yaşayınca çok kızıyorum Opel'e.   31agryyy

Denizi geçip çayda boğuluyor maalesef.

Emre abinin de önceden beni uyardığı şekilde bugün ikinci kez aynı akü sorunu nedeniyle yolda kaldım.  evil_Chamaillerie battle_Teroriste battle_Escrime walll 31agryyy
Bu sefer Tunç'ta yanımdaydı ve olayların bizzat canlı şahidi oldu.

Topkapı Odak'tan Kadıköy'e dönüp Tunç'u eve bıraktıktan sonra kendi evime dönecektim ama ne mümkün.  walll

Tunç'u bıraktım ve bagajdaki eşyalarını almak için arabayı 1 dakikalığına stop ettim ve bir daha çalıştıramadım.    madd

Yine akü bitirecek herhangi bir durum oluşmamıştı ve araç bu durumdan önce abartısız 7-8 saat durmaksızın hareket halindeydi.  31agryyy

Yine aynı prosedürler ve Opel Assistance'ın akü takviyesinden sonra aracı çalıştırdık.

ևalıştırdıktan sonra Opel Assistance Arkas otomotivden gelmesine ve Arkas'a bırakmamın uygun olacağını belirtmesine rağmen ben tercihimi akümün canavar gibi olduğunu ve hiç bir sorun çıkarmayacağını belirten Erpaş otomotivden yana kullandım.

ևünkü bana arıza yaratmayacağını söylediklerinden dolayı ikinci kez yolda kaldım ve bu sefer arızayı ben serviste çıkaracağım.

Yarın çok kapsamlı bir yaygara koparıp elimden geleni ardıma koymayacağım. (Erpaş otomotivden forumu takip eden danışman yada usta arkadaşlar var ise buradan size duyurmuş olayım)

Ayrıca tüm servisler bugün çalışıyor olmasına rağmen (Odak-Arkas vs.) Erpaş servisimiz kendi kendine tatil ilan etmiş ve dün bugün için çalışmama kararı almış. Gittiğimde de işbaşı yapılmadığını gördüm. (Opel Türkiye'ye duyurulur) Bende aracımı güvenlik arkadaşa teslim edip yarın sabah erkenden geleceğimi belirttim.

Akünün garantiden değişmesini talep edip gerekeni yapmalarını isteyeceğim. Değiştirmezlerse de aynı aküyü kullanmaya devam edip, aynı sorunu üçüncü kez çıkarması için dua edeceğim. Sonrasında ise aynı sorunu üç kere çıkardığından ve serviste çözüm üretilemediğinden dolayı kusurlu mal statüsüne sokulup yasal işlemlerin başlatılması için tüketici haklarına dilekçe vereceğim.

Son olarak ta Arkas otomotivden yardımıma gelen Adem ustaya teşekkür ederim. İlgi ve alakaları çok iyiydi. Kendilerine forumumuzdan bahsettim ve üye olma sözü aldım. Yakın bir zamanda Adem ustada aramızda olacak.  :)

Geçmiş olsun diyeceğim ama daha geçmedi :)  Hiç kafanı yorma bence değiştirecek bir servis bul ve keyfine bak.

eketen link' Alıntı:
Geçmiş olsun diyeceğim ama daha geçmedi :)   Hiç kafanı yorma bence değiştirecek bir servis bul ve keyfine bak.

Erpaş'ın yarın garantiden akünüzün değişmesi gerekiyor diye bilgi vereceğini umuyorum ama geri dönüş bu şekilde olmazsa da problem değil Emre abi.  :)

ևok yakından tanıdığım iki servis olmasına rağmen ve bu servislerin garantiden akümü değiştireceğine emin olsam da Erpaş'ta ki ısrarımı devam ettireceğim.  :)

Normalde kin tutan yada böyle işlerle uğraşan bir yapıda değilimdir ama maalesef sorumsuzlukları beni bu hale getirdi.  31agryyy

Arabanı bırakıyorsun ve başında da değilsin. Anladın sen onu...

Valla Mert dediğin gibi büyük sorumsuzluk, hele ki akunuzde birsey yok, rahat olun bır daha olmaz falan demeleri...
Bugün olanları birlikte yasadık ve servise bırakman en iyisiydi yoksa otoparkta veya trafikte olsa düşünemiyorum... :(
Erpas'in kapalı olması da ayrı bır ilginclik tabii...
Opel in de servis aracının çalışmaması... ;D artık yorum yapmıyorum...

Geri