Astra H 1.6 hızlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o söylediğin şey tüm motosiklet ve arabalarda olur. buna takometre sapması denir ve ben bunun böyle olduğunu zaten biliyorum. benim yaptığım ölçüm, genelde bir çok insanın yaptığı gibi içeriden aracın kendi takometresine dayalı ölçümdür, kıyaslamayı yapanlara göre kıyaslıyorum..yoksa gtech gibi aletlerle ölçüm yaparsam sonucun senin söylediğin gibi çıkıcağını biliyorum..
hatta bir çok araç aslında takometrede gösterdiği son hızı yapmaz..bir keresinde bir arkadaşımın motosikletiyle son hız yapma çabalarımızda Yamaha Fazer 600 modeli motosikletin takometresi 255 km/h son hız gösterdi fakat GPS'le aynı zamanda yaptığımız ölçümde 237 km/h gözüküyordu..
youtube'da bi çok astra h 0-100 km/h kalkış videosu izlerseniz eğer (aracın içinden çekilmiş) benim aracımın bi çoğundan seri olduğunu ve daha çabuk kalktığını görürsünüz..

:good:evet bu kabul edilebilir en hızlı astra senin astra:good:

Ya komik olmayın arkadaşlar.Yazmak istemedim ama bu kadarda olmaz.Hava filtresi ve eksozla alacağın max. 10 hp...Hadi 15 hp al....170hp lik 2.0turbo astra bile ideal şartlarda ve manuel şanzımanla 9.1 saniyede çıkarken sen atmosferik 1.6 motor ve easytronic şanzımanla 9.5sn de 100 e çıkacaksın ha.9.5 sn için uçurumdan atlaman lazım...

takometre sapmasını madem biliyorsunuz ne diye bu kadar kargaşaya verdiniz ortalıgı... fabrika degerleri dijital ortamlarda olculen degerlere gore mi veriliyordur bilmiyorum ama senin aracın 0-100 hızlanmasının 11,5-12,00 altında olmadıgını kesınlıkle soyleyebılırım hatta kendi cektigin goruntu bile kesınlıkle 10.4 sn altında degil... bu 9.5 işinden gel vazgec sen...
bu arada aracın vites degiştirme oranları cok uyumlu maşallah otomatiklerin bole oldugunu ben tahmın etmıyordum

takometre sapmasını madem biliyorsunuz ne diye bu kadar kargaşaya verdiniz ortalıgı... fabrika degerleri dijital ortamlarda olculen degerlere gore mi veriliyordur bilmiyorum ama senin aracın 0-100 hızlanmasının 11,5-12,00 altında olmadıgını kesınlıkle soyleyebılırım hatta kendi cektigin goruntu bile kesınlıkle 10.4 sn altında degil... bu 9.5 işinden gel vazgec sen...
bu arada aracın vites degiştirme oranları cok uyumlu maşallah otomatiklerin bole oldugunu ben tahmın etmıyordum

Buna takometre sapması değil , sapıtması denebilir anca :) Arkadaşın arabasının 0-100km fabrika değeri 13.7sn yaptığı modifiye ile düşüreceği en fazla 13sn dir.9.5 neyin nesi.

walla lastik patinaj sesinin ilk duyuldugu anda baslattigim zaman kronometreyi ve takometrede 100'u gosterdigi anda durdurdugum zaman 9.5 saniye oluyo..sen nasil olctun bilmiyorum..
lastik sesinden itibaren olcmemin sebebide easytronic modellerde gaz pedalina kokune kadar bastiginda (spor tusu basili veya degil) araci patinaj yaptirmadan 2500 devirde kaldirir. o zaman hizlanma bi hayli yavas oluyo..fakat gaz pedalinin sonunda kick-down var yani kokune kadar basinca biraz daha basarsan kick-down adli bi butonu devreye sokmus oluyosun, oda aracin en yuksek performansta calismasini sagliyo, bu kick-down bazi otomatik vites arabalardada vardir, bilirsiniz..
kick-down ile kaldirinca araci 3500 devire kadar devirlendirip o zaman debriyaji birakiyor ve arac ilk hareketlenmesini o zaman yapiyor. iste o yuzden olcumu oyle yaptim..yoksa videonun en basindan yaparsam olcumu soyledigin gibi 10.5 saniye gibi bisey oluyo..
eskiden aracimin bu kickdown ozelligini bilmiyodum, kullanma kilavuzunu okuyunca farkettim..hatta bir kac kez son hiz denemesi yapmistim ve arac fabrika verisi olan 185 km'yi gecmiodu, devir 5. viteste 4000-4500 civari oluyodu..kick down ile son hiz denemesi yaptigimda duz arac 5. vitesten 4. vitese otomatikman gecis yapti ve 210 km hiza hic zorlanmadan duz yolda cikti, tabi aracim standartken denemistim bunu, simdi son hizinda bi degisiklik olurmu olmazmi bilemem, bi ara denicem..

o olcumler aracın hareketlenınce degıl de gaza bastıgın andan itibaren olculuyor arkadasınm ole benım arac su devirde kalkıyo falan filan olmaz ne diye otomatiklerin ivmelenmeleri yavas zannediyorsun ben asılsam 2. viteste de kaldırım ama senın ole bir sansın yok bu yuzden gerceklerı saptırmayalım ok...

arkadaslar yokus asagı fln olmasın cok artıo ozmn hızlanma agırlıkla bnde 4 sanıye fark ettı yanı o olay

cvt sanziman icin soyledigin dogru fakat benim aracim easytronic sanziman yani sistem manuel sanziman ile ayni.yani baski balata var ve iki tane robot kol debriyaji calistiriyor.. calismasida o yuzden manuel gibi. gaza yuklendigimde ilk once devirlendirip ondan sonra debriyaji birakiyo ve kalkiyosun..
kalkislar ilk gaza bastigin andan itibaren degil, ilk hareketten itibaren olculur, yalnis biliyosun..
f1 yada motogp yarislarindan ornek al, ilk once gaz verip araci devirlendirirler sonra isik yaninca ilk hareketlenme olur..drag yarislarindada bu boyledir.kimse gaza basilan sure zarfi icerisinde zaman tutmaz.
walla istersen chip taktir aracina oyle kaldir. o senin aracinda bulunan motor bizim sirket arabasi corsa'da var.nasil gittigini neyin ne oldugunu gayet iyi biliyorum, bilmesem konusmam zaten.hatta 1.7'de var onuda arkamda birakiyorum kalkista..

o olcumler aracın hareketlenınce degıl de gaza bastıgın andan itibaren olculuyor arkadasınm ole benım arac su devirde kalkıyo falan filan olmaz ne diye otomatiklerin ivmelenmeleri yavas zannediyorsun ben asılsam 2. viteste de kaldırım ama senın ole bir sansın yok bu yuzden gerceklerı saptırmayalım ok...

bilmeden konustugun ortada astra easytronic sanzımanlarda 200 km de sınırlayıcı var bizim arkadasın arabasına bakıma gittiginde guncellenen programda yuklendi suan 200 km yi gecmiyor sen nasıl oluyorda duz yolda 210 basıyosun merak ettim yani sana bişey demiyorum msn ver atıcam sana videoları corsa 1.4 astra h 1.6 easytronik rooll denemelerimi tamammı

arkadasim senin esas bilmeden konustugun ortada, lutfen ilk once bildigimiz ve kullandigimiz arabalar hakkinda bu kadar emin yorum yapalim, komik olmayalim..
senin soyledigin hiz limiti 2006 senesinden itibaren tum opel astra h'larda var..yani 2006 ve oncesinde herhangi bir limit yada hiz sinirlamasi yok..hatta ve hatta 2006'da astra'larin jantlari 5 bijondur (5 x 110), 2004 ve 2005 kasalar 4 bijondur (4 x 110).
ben sana kafamdan sallamiyorum diye 80 defa soyledim, yasadiklarimi ve gorduklerimi anlatiyorum. fakat burda bi cok yorum yapan arkadaslar yasamadan ve gormeden kafasindan uydurarak yorum yapiyolar bu cok acik. ben bu aracla 210 km'ye kadar zorlanmadan ciktim diyosam ciktim, bunda yalan yok. yalan soylesem nolur soylemesem nolur. benim aracim niye herkesinkinden farkli olsun yada tek olsun, derdim o degil. benim bu forumun basindan beri anlatmak istedigim bu araca bu kadar basit 2-3 modifiye yaparsaniz (bilincli bir sekilde) diger her marka ve modelden alabiliceginiz gibi gayet iyi sonuclar alirsiniz. benim niyetim bu insanlarin kafasindaki twinport astra h'lar yada easytronic'ler yurumuyo, yerinden kalkamiyo, cok hantal, cok yakiyo dusuncesini insanlarin kafasindan silmek, yok oyle bisey. kendi teknolojisi ve beygir gucune gore gayet iyi yuruyo ve yakit tuketimide cok uygun,bilmem anlatabildimmi. bugun otomatik vites 110 bg 2005 model bi mini cooper 1.6'yi kalkista ve ara hizlanmada her turlu yiyebiliyosam ve cooper 11 litre yakarken ben 9 litre benzin yakiyosam 100 km'de demek ki bu iyi bi degerdir ama yine ve tekrar soyluyorum, dilimde tuy bitti, "kendi sinifinia gore".
umarim anlarsin

bilmeden konustugun ortada astra easytronic sanzımanlarda 200 km de sınırlayıcı var bizim arkadasın arabasına bakıma gittiginde guncellenen programda yuklendi suan 200 km yi gecmiyor sen nasıl oluyorda duz yolda 210 basıyosun merak ettim yani sana bişey demiyorum msn ver atıcam sana videoları corsa 1.4 astra h 1.6 easytronik rooll denemelerimi tamammı

Geri